Internacional

La FIFA salva les candidatures de Rússia 2018 i Qatar 2022

Futbol internacional. El comitè d'ètica de la FIFA diu que no veu irregularitats en el procés d'atribució dels dos mundials. Michael Garcia, autor de la investigació, no està d'acord amb l'informe i presentarà recurs

Per la FIFA no hi ha discussió sobre l'atribució dels dos propers mundials, Rússia 2018 i Qatar 2022. Així ho va anunciar el president de l'òrgan de decisió de la comissió d'ètica de la FIFA, l'alemany Hans-Joachim Eckert, mitjançant un comunicat que dóna per tancada la investigació sobre els procediments de l'adjudicació d'aquestes candidatures. El jutge de la comissió d'ètica va fer públiques les seves conclusions després de llegir l'informe de 350 pàgines elaborat per l'òrgan d'investigació, que també forma part de la comissió d'ètica, presidit per l'exfiscal nord-americà Michael Garcia. Eckert, però, va publicar un resum de només 42 pàgines i i va explicar que la publicació íntegra de l'informe de la investigació –dut a terme en els últims dos anys per Garcia i que va entregar el 5 de setembre– és impossible per tal de garantir la confidencialitat dels integrants.

En el comunicat, l'alemany va afirmar que no va constatar “cap violació o incompliment de les normes i reglaments corresponents” i que “diversos incidents que poguessin passar no van comprometre la integritat dels processos de les candidatures dels mundials 2018 i 2022”. Per la seva banda, la FIFA va mostrar la seva satisfacció per la decisió de la comissió d'ètica i va afirmar que continuaran amb els preparatius de les dues cites mundialistes.

Tot i això, l'assumpte deixa dubtes, ja que l'encarregat de fer l'informe, Michael Garcia, es va mostrar en desacord amb el resum d'Eckert: “La decisió del president de l'òrgan de decisió conté nombroses, incompletes i errònies reproduccions dels fets i conclusions detallades en l'informe de l'òrgan d'investigació”, va dir el president de l'exfiscal, que va anunciar que intentarà presentar un recurs a la comissió d'apel·lació de la FIFA.

Atès això, el secretari general de la FIFA, Jérôme Valcke, va lamentar la decisió de Garcia de recórrer: “És trist que els dos directors de la comissió d'ètica tinguin opinions diferents sobre una cosa tan important.”

“Una broma”, per la FA

El president de la Federació Anglesa de Futbol, Greg Dyke, va qualificar de “broma” la decisió de la FIFA. “Si la persona que va fer la investigació diu que l'informe no reflecteix el que ell defensava, em sembla sorprenent, com a la majoria de gent, n'estic segur”, va dir el president de la FA, que va optar al mundial 2018 i que no va sortir ben parada de l'informe presentat per Eckert.

LA FIFA

L'ens presidit per Joseph Blatter es va mostrar satisfet amb la decisió
És trist que tots dos tinguin opinions diferents sobre una cosa tan important
Jérôme Valcke
SECRETARI GENERAL DE LA FIFA
La decisió conté nombroses, incompletes i errònies reproduccions dels fets
Michael Garcia
PRES. DE l'ÒRGAN D'INVESTIGACIÓ
Els incidents que poguessin passar no van comprometre la integritat dels processos
Hans-Joachim Eckert
PRES. DE l'ÒRGAN DE DECISIÓ
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)