Barça

El protagonista

Leo Messi

Nit d'estrelles, brilla la millor

El d'ahir contra el Manchester City era un partit per a les estrelles i la que més brilla de totes, Leo Messi, ho va seguir fent amb una actuació que va recordar aquelles a les quals tenia acostumada l'afició del Barça no fa pas tant temps. L'apatia del dia del Valladolid, amb aquell caminar pausat, com si s'absentés del partit, contrarestava amb la motivació que va demostrar des del primer minut contra l'equip anglès. L'argentí era conscient que tothom esperava molt d'ell en una nit en què l'equip es volia reconciliar amb la seva gent després de l'espifiada en la lliga. I Messi, perquè és el referent i el millor del món, havia de ser el primer a millorar la imatge i el joc.

Ja en els primers minuts, va demostrar que tenia la mentalització correcta en seguir en un esprint Agüero fins gairebé el vèrtex de l'àrea de Valdés per ajudar en defensa. Guardiola sempre deia que era molt important que Messi pressionés, perquè si ell ho feia ho faria fins a l'últim benjamí. I ahir, el crac va córrer. Endavant i endarrere. Per associar-se al mig del camp amb els tres baixets i per acompanyar Neymar en solitari cap a la porteria de Hart. I per perseguir algun migcampista i defensa del City. A les acaballes del primer temps, i després de fer una gran jugada individual, va passar la pilota cap a Neymar, que escorat va driblar el porter, però el seu xut el va treure un defensa a la línia. El brasiler i l'argentí ahir es van compenetrar bé en punta.

El Barça estava fent un bon partit, tenia el domini, però només li faltava el gol. Messi el va tenir a tocar en una espectacular jugada marca de la casa, però després de desfer-se de tots els defenses que li sortien al pas el seu xut ajustat va topar amb el pal. El Manchester City en el segon temps també es va despertar i va tenir algunes bones ocasions fins que l'argentí va decidir posar fi a les esperances visitants en aprofitar una errada gravíssima de Lescott, que es va fer un embolic a l'hora de tallar una assistència de Cesc i va deixar sol Leo davant Hart, a qui va superar per amb un toc suau. Pura delicatessen.

Les xifres europees de Messi són escandaloses. No ha faltat a la cita amb el gol en uns vuitens de final des de la temporada 2008/09, la primera de Pep Guardiola, contra l'Olympique de Lió. En aquesta fase ja ha fet17 gols en 18 partits i 13 han estat al Camp Nou. I en la màxima competició continental ja n'acumula un total de 67, a només quatre de Raúl González. Havent estat lesionat, aquest curs ja ha fet 28 gols en 32 partits i 11 assistències.

3
passades de mèrit bones.
2
passades de mèrit dolentes.
2
pilotes recuperades.
6
pilotes perdudes.
0
faltes comeses.
1
faltes rebudes.
3
rematades.
1
gol. Dades facilitades per Carles Domènech. La transmissió d'en Puyal a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)