2a divisió FEF

El perfil

Xemi (Cornellà)

La força de la convicció

Xemi ha anat de menys a més en el seu primer any com a amateur i s'ha fet un lloc en l'onze del Cornellà a còpia d'actuacions enlluernadores

El mig ha fet cinc gols clau per aspirar a la salvació, quatre dels quals en la segona volta

“Tenir confiançai pensar que pots estar al mateix nivell que els companys és bàsic”, afirma Xemi

“Posa el Xemi!”. Durant el primer tram de la temporada, aquesta era una petició recurrent de l'afició del Cornellà al seu entrenador, Jordi Roger. El jove migcampista barceloní tenia els seguidors enlluernats. És el perfil de futbolista jove i descarat que de seguida enamora la gent que s'apropa al camp. El tècnic verd, conscient del pa que s'hi dóna en la categoria, va decidir anar-lo dosificant, ja que adaptar-se a les exigències de segona B requereix paciència amb els novells. El pas de les jornades, en tot cas, ha fet créixer el jugador de l'Eixample en el seu primer any com a amateur, i ara Xemi és un fix que ha respost a la confiança de l'entrenador amb actuacions determinants i gols. Ja n'ha fet cinc, quatre dels quals en els últims deu partits, que han significat 8 punts bàsics en la lluita del Cornellà per fugir del pou. L'últim va valdre una victòria contra el València Mestalla (1-0).

Si Xemi és un futbolista clau en l'engranatge cornellanenc és en gran mesura pel seu caràcter. Té 20 anys, però no s'arronsa i assumeix que, per ser important, cal tenir confiança: “És bàsic creure's-ho i saber que pots estar al mateix nivell que els teus companys, sobretot en moments en què no jugues.” El mitjapunta, que la temporada passada ja va estar al primer equip en el segon tram tot i ser juvenil, explica que enguany era optimista amb les seves possibilitats des del primer dia: “En la pretemporada veia que estava al nivell dels meus companys i, tot i que alguns acumulessin més de 100 partits a segona B, sabia que era qüestió de millorar una mica i que hi podria competir.” Tot ha estat un procés. “Aquesta categoria requereix un temps d'adaptació, sobretot en l'aspecte físic i en la manera de posar el cos”, explica Josep Miquel Fernández –aquest és el seu nom complet–, que parla de la seva experiència personal: “En el meu cas he necessitat mig any, però al final t'hi acostumes i millores molt.”

La seva visió de joc i la facilitat amb què remata fan que, quan falten dues jornades, sigui un argument fonamental per a l'equip, tal com ha quedat palès amb el pas endavant que ha fet el bloc darrerament. El seu rendiment li ha donat credibilitat. “Ara noto que tinc més pes i que els companys em busquen, rebo més pilotes”, detalla el desequilibrant jugador, que recorda la pretemporada: “Al principi veus com alguns companys nous et veuen gairebé com si fossis un juvenil, però si fas les coses bé, al final ets un més.”

Un recurs per al curs que ve

Xemi, que compagina la seva carrera futbolística amb l'acadèmica, ja que és estudiant de medicina, va arribar al club del Baix Llobregat en el seu segon any de juvenil procedent de la Damm i, després d'aquest primer curs íntegre amb el primer equip, encara li queda una temporada més de vincle amb el Cornellà. Una de les grans incògnites, doncs, és saber si serà amb l'equip a segona B o a tercera. Ell, després de la victòria contra el València Mestalla, és tan optimista com els seus companys: “L'últim resultat ens ha donat ànims [l'equip ocupa la plaça de promoció de permanència] i veiem que la salvació és molt possible. Mirarem de guanyar els dos partits que queden, a veure si podem amarrar la permanència directament. Si no, vistes les circumstàncies, disputar el play-off per salvar-nos no seria una mala opció.”

La dada.
8
punts
és el valor directe dels gols que ha fet Xemi.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)