Territorial

Una final d'altura

Torneig d'Històrics. El Sant Andreu i el Badalona es classifiquen per a la final després de derrotar la Muntanyesa i el Prat, respectivament, en els penals

st. andreu1(4)

prat1(2)

badalona1(4)

muntanyesa1(1)

El Sant Andreu i el Badalona es van classificar per a la final del Torneig d'Històrics. Els dos equips de segona B es van imposar, amb molt de patiment, als dos semifinalistes que competiran la temporada que ve a tercera, la Muntanyes i el Prat, respectivament, després d'empatar els seus respectius partits a un gol.

En la primera semifinal de la tarda, el Sant Andreu va haver d'esperar a la tanda de penals per certificar l'accés a la final. En el minut 4, la Muntanyesa es va avançar en el marcador després d'un xut de Pedro que es va colar per l'escaire. Els quadribarrats no van fer una bona primer meitat i van acabar mostrant un cert nerviosisme en el tram final –fins i tot Puerto va ser expulsat en el 42'–. En la segona part, l'entrada de jugadors de refresc va permetre que la inferioritat numèrica no es notés i en el 54' Xavi Jiménez, amb l'ajuda desgraciada de Tato, va establir l'empat, que seria definitiu. El porter andreuenc, Morales, va aturar els penals de Borges i José García, claus per certificar la classificació.

L'inici de la segona semifinal va tenir un cert paral·lelisme amb la primera, ja que el Prat es va avançar quan tot just es complia el primer quart d'hora, gràcies a un gol de Ferri després d'una errada defensiva del Badalona (16'). L'equips escapulat semblava que reaccionava ja amb el 0-1, però la falta de punteria va ser clau perquè els potablava conservessin l'avantatge. A l'inici de la segona part, Manolo González va aplicar diversos canvis, però el partit es va descontrolar i cap dels dos conjunts controlava el mig del camp. Quan semblava que el Prat mantindria el resultat i lluitaria per revalidar el títol, un penal del porter Èric, que en va suposar l'expulsió, va permetre a Bea empatar i forçar els penals (84'). En la tanda fatídica, Marcos es va erigir en l'estrella i va aturar els penals de Cazorla i Ruiz. Carracedo va establir el 4-2 que donava l'accés a la final al Badalona, que es veurà les cares amb el Sant Andreu (avui, 18.30 h).

MUNTANYESA: Tato, Jose Santos, Aleix Camps (Dowi, 54'), Borges, Ruben (José García, 66'), Joshua (Ferran, 75'), Uri Escabrós, Masip (Negro, 54'), Pedro i Toni Pérez (José Sánchez, 77'). SANT ANDREU: Morales, Llamas, Jefferson, Lucas (Leal, 46'), Azparren, T. Alcover, Víctor, Joel (Guzmán, 46'), Jonathan (Nuha, 46'), Puerto i Xavi Jiménez. GOLS: 1-0 (4') Pedro. 1-1 (58') Xavi Jiménez. PENALS: 1-4 ÀRBITRE: Ferrero Mansilla. T.G.: a Ton Alcover, Tato, Rubén, Aleix, Dowi i a Uri Escabrós. T.V.: directa a Puerto (42'), del Sant Andreu.
BADALONA: Sergio (Marcos, 45'), Fuentes, Grima (Sierra, 45'), Amantini (Toni Lao, 60'), Bermudo (Fran Bea, 45'), Prior (Marc, 45'), Jordi, A.Fernández, Manu Balda (Carracedo, 45'), Belmonte (Esteve, 45')i Abraham (Mario, 45'). PRAT: Eric, Martí, Alfonso, Eric Ruiz, Carrasco, Charly, Carlitos (Nacho, 90'), Carlos, Roland (Sascha, 63'), Ferri (José, 83') i Guille (Molins, 77'). GOLS: 0-1 (16') Ferri. 1-1 (83'). 1-1 (84') Fran Bea, de penal. PENALS: 4-2 ÀRBITRE: Muñoz Baquero. T.G.: Charly Ruiz i Carlitos. T.V.: directa a l'entrenador del Badalona, Manolo González (80'), i per doble amonestació al porter del Prat, Èric (83').