Llagostera

L'home que va fer desaparèixer la Unió

Tensió. Flix va arribar al Figueres carregat d'idees i el va acabar convertint en el Miapuesta Castelldefels

Amb la incorporació a la junta directiva, el Llagostera fa reaparèixer Enric Flix, que no havia tingut cap més relació amb l'esport de les comarques gironines des del tumultuós pas pel Figueres. Només va durar un any, però va ser temps suficient perquè fos molt agitat i acabés com el rosari de l'aurora.

Enric Flix va aterrar a l'Alt Empordà el juny del 2006. El Figueres, després de molts anys suant per eixugar el deute i quadrar els balanços –amb la família Miquel de suport imprescindible–, necessitava algun empresari amb capacitat econòmica per garantir la viabilitat a segona B. I va arribar Flix, president de Miapuesta, que es va convertir en màxim accionista. Carregat d'idees, no va trigar a afegir Miapuesta al nom del club i a fer visible el patrocinador en tots els racons de l'estadi. Es va fer un tip de regalar entrades a milers, però l'afició no va créixer. I l'equip va transitar amb molts problemes per segona B. Tants, que no es va garantir la permanència fins a l'última jornada, al Miniestadi.

88 anys d'història

Flix va amenaçar amb la possibilitat d'endur-se el club de Figueres, i ho va acabar executant. En una junta general convocada el dijous 28 de juny del 2007 al mateix estadi de Vilatenim –la taula a la gespa–, va fer valer el seu poder accionarial (només li va fer falta el seu vot) per anunciar el trasllat del domicili social a Castelldefels, la denominació nova (UE Miapuesta Castelldefels), el nou terreny de joc i el canvi fins i tot d'indumentària. Els petits accionistes van impugnar els acords i el cas va acabar als jutjats, però el fet és que el Figueres va tancar de manera dramàtica una història de 88 anys i es va haver de refundar a tercera regional. El Miapuesta se'n va anar a Castelldefels. Un any després, va baixar a tercera i Flix, tip d'invertir diners sense el resultat esperat, va enviar l'equip a Vilajuïga, ja desentenent-se.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)