El vent ja bufa a favor

Contundent. El Figueres goleja el Granollers en un gran partit que es va començar a decidir amb un gol en el primer minut. Els d'Edu Vílchez es van saber adaptar millor a la tramuntana

El vent sempre és un factor important en els partits a Vilatenim. Ahir la tramuntana no va bufar amb una força excessiva, però sí que va ser suficient per ajudar el Figueres a golejar el Granollers. Els figuerencs, acostumats a la tramuntana, van fer un partit de manual tant quan van tenir el vent a favor com en contra, i van passar per sobre d'un conjunt vallesà que no va estar còmode en cap moment. No va haver de passar ni un minut de joc per confirmar que ahir era el dia de la Unió. Als 37 segons de partit Ritxi ja va obrir el marcador picant la pilota per sobre d'Ortega després d'una errada de Zamorano forçada per la bona pressió d'Adrià Casanova. El gol inicial va donar molta seguretat al Figueres, que va fer bé tot el que es va plantejar. Aprofitant el vent a favor, els de Vílchez van pressionar amb molta intensitat, van obligar el Granollers a intentar jugar llarg, i van guanyar totes les segones jugades al centre del camp. A més, amb la pilota als peus van circular amb velocitat i van fer molt mal entrant per bandes i buscant l'esquena de la defensa visitant. Fruit del domini, en el 15' Eric Vilanova va ampliar l'avantatge en el marcador amb un bon xut amb l'esquerra des de la frontal que Ortega va tocar però no va aconseguir aturar. El 2-0 del primer quart d'hora feia justícia a la gran imatge mostrada pel Figueres, i els de Vílchez van seguir insistint per sentenciar el matx abans del descans. Masó, Ritxi i Casanova, que va desaprofitar un un contra un davant Ortega, van tenir el 3-0 als peus, però no van poder sentenciar.
Sentència sense patir
En la represa, el Granollers, que a la primera part només va crear perill amb un xut tou de Mora en el 43', va fer un pas endavant en els primers minuts. Amb el vent a favor, els vallesans van jugar molt més directes, però tampoc van generar gaire perill i, a més, van deixar més espais al darrere. La Unió va saber retenir l'empenta inicial dels vallesans amb l'ajuda d'un excel·lent Adrià Casanova, que va despenjar totes les pilotes i va donar temps als seus companys per incorporar-se a l'atac. Precisament de les seves botes va arribar la sentència en el 57', quan una assistència seva la va aprofitar Pedro per fer el 3-0 amb un xut creuat. El gol va deixar ja tocat de mort el Granollers, que no va fer res més en atac, excepte un xut de Zamorano en un córner, que Gallego va salvar de manera brillant. El Figueres, amb molta calma, va controlar el matx de dalt a baix, i es va dedicar a buscar el quart amb la velocitat de Moha. Després de tenir ocasions per firmar una golejada d'escàndol, finalment el mateix Moha va firmar el definitiu 4-0 en el temps afegit.

FIGUERES4
GRANOLLERS0

FIGUERES: Gallego, Varese, Cunill, Sergi Romero, Masó, Ferran Grau, Roger Vidal (Roger Brugué, 75'), Pedro, Eric Vilanova, Ritxi (Serramitja, 67') i Adrià Casanova (Moha, 61'). GRANOLLERS: Ortega, Aitor, Duran (Sergi, 75'), Eloi Zamorano, Gerard (Marc, 88'), Hector, Ferran, Roger, Mora, Riki i Didi (Pedro, 57'). GOLS: 1-0 (1') Ritxi. 2-0 (15') Eric Vilanova. 3-0 (57') Pedro. 4-0 (91') Moha. ÀRBITRE: López Carballo. T.G.: als locals Roger Vidal i Serramitja; i als visitants Duran i Mora. PÚBLIC: Uns 400 espectadors.

El partit s'ha obert en la primera jugada i ens ha afavorit molt. A més hem jugat un gran partit quan teníem la possessió
Al Granollers li ha costat valorar el pes de la tramuntana i nosaltres ja hi estem més acostumats
Edu Vílchez
entrenador del figueres

Dues victòries consecutives per tercer cop

Encadenar victòries i trobar la regularitat és una de les assignatures pendents del Figueres aquesta temporada. Amb la victòria d'ahir contra el Granollers, els de l'Alt Empordà van encadenar dues victòries tot just per tercera vegada aquesta temporada. La primera vegada va ser en la segona i la tercera jornada, quan els figuerencs van superar l'Ascó (3-0) i el Vilafranca (1-3); i la segona el mes de gener, amb les victòries contra el Cerdanyola
(2-0) i el mateix Ascó (0-2). Ahir els de Vílchez van aconseguir donar continuïtat a la victòria de dimecres del camp del Santfeliuenc (2-3), i diumenge que ve a les
17 h intentaran guanyar el tercer partit consecutiu per primer cop al camp del Terrassa.