ACB

El Madrid fitxa Suárez i podria cedir-lo a la Penya

Bàsquet. El Fiatc Joventut fa una operació impecable: 300.000 euros de traspàs i, com que els blancs no el volen el curs que ve, seguirà a Badalona

La fàbrica de formar jugadors que és la Penya continua funcionant, però cada vegada, amb el que costa formar-los, marxen més joves. Els últims anys ja no són estrelles de la dimensió de Rudy, Ricky o Ribas els que marxen, sinó d'altres encara en procés de creixement. L'últim serà Àlex Suárez, que ha arribat a un acord amb el Madrid. El tècnic Pablo Laso s'ha enamorat d'ell, el veu amb molt potencial de cara al seu projecte de futur immediat i no ha dubtat a negociar el traspàs amb la Penya.

L'operació, però, té un valor doble. D'una banda, la quantitat del traspàs, que és de prop de 300.000 euros, que, tenint en compte l'economia de l'entitat verd-i-negra, serà una injecció important per continuar sobrevivint. I de l'altra, i això encara no és definitiu, és més que probable que, com que el Madrid no compta amb ell pel curs vinent perquè vol que es foguegi en l'ACB, el vol cedir a un altre club. En aquest sentit, és determinant l'opinió d'Àlex Suárez, que la seva única prioritat és continuar un any més a Badalona encara que sigui en condició de cedit, perquè coneix el club, coneix la ciutat i coneix el tècnic, si finalment Salva Maldonado renova. A més, el Madrid podria haver-se esperat un any més perquè acabés el contracte i fitxar-lo sense pagar traspàs. L'entesa entre la Penya i el Madrid és molt bona i Suárez s'afegeix a d'altres jugadors de la Penya que han fet el salt de Badalona al club blanc, com ara Juanan Morales, Mike Smith, Raül López, Hamilton i Àlex Mumbrú, entre els més recents.

Un any de menys a més

Àlex Suárez va néixer a Maó fa 21 anys –el pròxim setembre en farà 22–. En categoria de formació va aterrar a la Penya coincidint amb el boom de jugadors que venien de les Balears com ara Rudy, els germans Pere i Joan Tomàs i Agustí Sans. Va estar dues temporades en el júnior, després va passar al Prat, on va estar dues temporades i on en la primera li va costar molt el salt de júnior a sènior. Des del curs passat ja forma part de la primera plantilla. La temporada passada, però, va estar molts minuts a la banqueta i només va participar en nou partits. Però no només va decidir continuar, sinó que va ampliar el contracte amb la Penya. Enguany ha anat de menys a més amb mitjanes de 12 minuts, amb 5 punts i 4 de valoració, i sobretot amb amenaça en el triple (34/87, un 39%).

Vives, Todorovic, Norel, Tomàs...

A Badalona tothom és conscient que en plena crisi econòmica és impossible poder mantenir els jugadors, perquè les fitxes que els ofereixen als jugadors que despunten una mica són inigualables. És per això que l'única força és rebre un traspàs que permeti rebre uns diners que serveixin per a la supervivència de la Penya. En els últims anys, però, els joves cada vegada marxen amb menys edat. Suárez, que només té 21 anys, agafa el relleu de Guillem Vives, que a l'estiu va sorprendre tothom quan va marxar a València amb una oferta irrefusable. L'any anterior havien fet el mateix Todorovic al Barça encara com a jugador del Prat, també Pere Tomàs al CAI, abans Norel també a l'equip aragonès. David Jelinek també va fer les maletes a l'Olin Edirne turc abans d'anar a Vitòria. També va marxar Josep Franch a Múrcia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)