Més motor

Doble relat d'èpica i emoció

Motor. Laia Sanz explica com viu la vida mitjançant la narració del Dakar del novè lloc

“Sí, sóc una dona i sóc pilot, però no sóc una noia estranya.” Així comença Qui té la voluntat té la força, el llibre que Laia Sanz va presentar ahir a la seu d'RBA a Barcelona, i que mostra “el procés vital que l'ha dut a ser la millor motorista de la història”, en paraules d'Eloi Vila, el coautor del relat en primera persona de la pluricampiona de trial i enduro femení. Fins ara, la corberenca s'hi havia resistit –“quin sentit té fer una biografia amb 30 anys?”–, però després de l'històric novè lloc al Dakar del 2015 va sentir que era “el moment” i va acceptar la proposta de l'editorial. Tot seguit, va demanar de col·laborar-hi al periodista, guionista i escriptor vallesà, a qui havia conegut el 2013 en el rodatge del programa El convidat, de TV3, dedicat a la pilot catalana.

El resultat és una narració èpica i emocionant alhora, en la qual les successives etapes del Dakar són el fil conductor: “Em permet explicar el que sento, el que em passa pel cap, i també records d'infantesa”, explica Sanz. “El llibre serveix per conèixer la Laia, no el Dakar”, assenyala Vila, que ha tingut la virtut d'arribar on les paraules fan curt. “Sóc bastant tancada, i l'Eloi ha sabut fer que m'obrís”, reconeix la protagonista d'un llibre que –a parer de l'editora Clara Sabrià– “no és purament d'esports; això transcendeix l'esport”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)