Seleccions

Un diari, una nació, una selecció

És criteri editorial d'El 9 la defensa del reconeixement internacional de les nostres seleccions

El 9, l'únic diari esportiu en català, participa conjuntament amb El Punt Avui, Presència, l'Econòmic i Catalonia Today en la campanya Catalunya vol viure en llibertat que s'engega avui i tindrà continuïtat fins a l'11 de setembre del 2014. L'objectiu de la campanya és fer visible l'aposta de tots aquests productes per una Catalunya amb capacitat de decidir en tots els àmbits. En l'esportiu, és clar, però també en l'econòmic, el social, el cultural, i el polític. El primer pas és la incorporació, a partir de demà, d'una nova secció diària sota l'epígraf #catalunyavolviurenllibertat.

Catalunya vol viure en llibertat és el l'eslògan que, ara farà vint anys, El Punt va utilitzar com a lema d'un concert fet a la Devesa de Girona al qual van assistir 15.000 persones i en el qual es va posar de relleu el malestar dels catalans amb les detencions d'independentistes practicades pel jutge Garzón poc abans dels Jocs Olímpics del 92. Vint anys després, i amb el sumari del cas Garzón oblidat, l'eslògan continua més viu que mai perquè Catalunya continua reivindicant poder viure en llibertat. Arreu del territori entitats i associacions treballen d'una manera o d'una altra per posar de relleu aquesta situació, i El 9, al costat d'El Punt Avui i tots els productes vinculats volen donar-los veu i fer de plataforma d'aquesta situació.

Les males relacions entre Catalunya i Espanya, el poc respecte de la segona vers la primera, el debat sobre el pacte fiscal, la clara degradació d'algunes institucions espanyoles, les consultes populars que es van fer arreu del país dos anys enrere, la sentència del TC sobre l'Estatut o la reacció que van tenir els ciutadans de Catalunya en la manifestació del 10-J d'ara també farà fos anys en són una mostra. La creació d'una secció d'aquestes característiques és un fet extraordinari en el món del periodisme escrit. Però la situació que passa el país en aquests moments és també extraordinària, i no ens volem limitar a fer simplement de notaris de la realitat.

Un dels criteris editorials fonamentals d'El 9 d'ençà el primer dia que va sortir al carrer és la defensa del ple reconeixement de les nostres seleccions en l'àmbit internacional. “Una nació, una selecció” era el títol de la portada del número especial que vàrem editar amb motiu del partit Catalunya-Tunísia del desembre passat. Títol clarament reivindicatiu. Per què? Perquè en l'àmbit esportiu ens trobem igual o pitjor que fa vint ants. La recent sentència del Tribunal Constitucional dient que les seleccions catalanes només poden competir internacionalment quan no n'hi ha cap d'espanyola que ho faci, és una plantofada a la cara que ens recorda el camí que ens queda per recórrer. Que explica per què són necessàries campanyes com la que posem en marxa.

A banda de la secció diària, que anirà evolucionant amb el temps, segons com es desenvolupi la campanya, El 9 també treballa conjuntament amb El Punt Avui, Presència, L'Econòmic i Catalonia Today en l'organització d'un macroconcert que ja té data, lloc i hora: la cita és el diumenge 29 de juliol, a partir de les vuit del vespre a la Devesa de Girona. Aquell dia farà exactament vint anys d'aquell concert que, sota el lema Catalunya vol viure en llibertat, va aplegar més de 15.000 persones.

Els propers dies anirem donant detalls sobre l'acte al qual, a hores d'ara, ja han confirmat que hi participaran grups tant diversos com Macedònia, Brahms, Els Catarres, i cantants com Josep Tero, Pere Tàpias, Quico Pi de la Serra o Santi Arisa.

La campanya acabarà l'11 de setembre del 2014 amb un acte multitudinari.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)