Més esport

La copa de les Nacions de grups de xou es disputarà a Girona

Patinatge artístic. Tindrà lloc els dies 6 i 7 de desembre al pavelló de Fontajau amb la presència dels millors grups mundials i europeus de les quatre modalitats

La primera edició de la copa de les Nacions de grups de xou es disputarà a Girona el mes de desembre que ve amb la participació dels millors grups mundials i europeus en les quatre modalitats que entraran en competició. El Club Patinatge Artístic Girona organitzarà aquesta nova competició creada per la Federació Espanyola de Patinatge per donar oportunitat als conjunts de l'Estat –la majoria catalans– de competir al més alt nivell internacional els anys en què els campionats mundials es facin lluny d'Europa i sigui complicat fer el desplaçament.

El pavelló de Fontajau de Girona serà l'escenari aquesta competició els dies 5, 6 i 7 de desembre. El dijous 5 serà la sessió d'entrenaments i el divendres 6 i el dissabte 7 es disputarà la competició. Hi haurà quatre modalitats en competició: els grups grans, els grups petits, els quartets i els grups de precisió. La presidenta del CPA Girona, Marta Ginès, es mostra molt il·lusionada per poder organitzar aquesta primera copa de les Nacions i està segura que serà un èxit de participació i de públic, i que els 4.000 seients del pavelló de Fontajau s'ompliran, com ha passat quan s'han organitzat els campionats gironins o de Catalunya de grups de xou. Marta Ginès explica que s'està treballant en la idea “que Girona pugui ser la seu permanent de la copa de les Nacions i que l'any vinent sigui el Trofeu Ciutat de Girona”. També comenta que serà molt important per a la ciutat per la quantitat de patinadors i acompanyants que faran el desplaçament, i que hi ha força interès per part de l'Ajuntament de Girona.

Tres anys lluny d'Europa

En principi la copa de les Nacions es disputarà els anys en què el mundial de grups de xou es faci fora d'Europa. Els mundials es fan dos anys seguits en una seu europea i dos anys més en altres continents. Aquest 2013, però, s'encadenaran tres mundials lluny d'Europa, ja que França hi va renunciar per motius econòmics i Taiwan va agafar el relleu. L'últim cop que el mundial es va fer a Europa va ser el 2010 a Portimão (Portugal). Des de llavors ha passat per Brasília (Brasil) el 2011 i Auckland (Nova Zelanda) el 2012, i el mes de novembre que ve es disputarà a Taiwan. En el mundial del 2012 no hi va haver cap grup petit català que fes el llarg desplaçament, per motius econòmics, i els grups grans van tenir dificultats. Per això es va pensar a fer aquesta nova competició. Per tenir un alt nivell de qualitat, els grups participants han d'estar entre els millors del món i d'Europa.

MIRANT EL MUNDIAL

La idea és que es faci els anys que el mundial de grups de xou es disputi fora d'Europa
Es competirà en grups grans, grups petits, quartets i grups de precisió

El CPA Olot i el PA Blanes, referents mundials

Les comarques gironines tenen dos referents mundials en els grups de xou en les darreres temporades: el Club Patinatge Artístic Olot en els grups grans i el Patinatge Artístic Blanes Fundació en els grups petits. En el darrer campionat d'Europa de grups de xou, que es va disputar a Mòdena (Itàlia) al mes de maig, els dos conjunts van aconseguir el títol europeu i per primer cop ho van aconseguir alhora. El CPA Olot ha estat el gran dominador dels grups grans en els darrers deu anys i té en el seu extens palmarès sis títols mundials i vuit títols europeus. El PA Blanes va aconseguir la primera medalla d'or en un gran campionat en aquests europeus del 2013, però és un habitual del podi i també ha aconseguit tres subcampionats europeus i una tercera posició en el mundial del 2010.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)