Més esport

Quatre anys després

Queralt Castellet té avui l'oportunitat de treure's l'espina clavada dels Jocs de Vancouver, on no va poder disputar la final de migtub a causa d'una caiguda

Kelly Clark i Torah Bright també estan entre les favorites

El somni olímpic de Queralt Castellet es va fondre a la neu a causa d'una patacada al cap que va tenir en l'escalfament per a les semifinals de migtub dels Jocs de Vancouver, ara fa quatre anys. La surfista sabadellenca havia fet la tercera millor marca en la volta de qualificació i era clara favorita a una de les medalles. Però en la caiguda va perdre el coneixement poc més d'un minut, i l'organització, aplicant correctament el protocol mèdic, li va prohibir que tornés a pujar sobre la taula. Dues ressonàncies cranials van revelar que no hi havia danys, però Castellet va marxar de Vancouver amb una decepció majúscula.

L'estratègia i les armes

Avui, per fi, tindrà l'oportunitat de passar comptes amb la desgraciada caiguda que va tenir al Canadà, si bé ella mateixa va assegurar, en una entrevista a aquest diari, que no es planteja la prova de migtub amb aquesta perspectiva: “No tinc cap sentiment de treure'm l'espina [de Vancouver]. Enfoco l'esdeveniment com uns altres Jocs Olímpics, amb tota la motivació del món i sabent que ho intentaré fer el millor possible.”

Castellet també explicava quines són les seves principals armes per aconseguir una medalla: “El que se'm valora més és l'altura en què combino el basckside i el frontside nose, un darrere l'altre. També tinc trucs com el frontside 1.080, que només el fem dues o tres, i si el faig a l'altura que toca se'm valora molt.” La formació en gimnàstica que va tenir de petita l'afavoreix en aquesta disciplina: “Em sento amb avantatge respecte a les altres, perquè el sentit i el coneixement de l'aire és més alt.”

Les seves millors habilitats les haurà de posar avui a la pràctica a partir de les 11 del matí, hora en què es disputarà la qualificació. La nòmina de rivals de Castellet és nombrosa i de qualitat. D'entrada, la surfista a batre és la nord-americana Kelly Clark, campiona a Salt Lake City 2002 i tercera a Vancouver 2010. L'actual campiona olímpica, l'australiana Torah Bright, també està inscrita en la prova, tot i que a Sotxi ja ha disputat la prova de competició de parc, en la qual va acabar setena. La sabadellenca explica quina serà la seva estratègia: “Faré una mànega en funció de l'actuació de les altres: preveient l'altura, la netedat dels trucs i les grapades, i no hauria de tenir cap problema per classificar-me. Després, en la final, ja trauré la millor actuació que tingui a la màniga.” Les semifinals es disputaran a les quatre de la tarda, i la lluita per les medalles començarà a 2/4 de set del vespre.

EL PUNT FORT

La sabadellenca té una formació en gimnàstica que l'afavoreix en el treball aeri

‘The Flying Tomato' cedeix el títol

Shaun White, The Flying Tomato (‘el Tomàquet Volador'), va quedar sorprenentment fora de les medalles en la prova de migtub. El nord-americà havia estat el campió olímpic a Torí i Vancouver, però ahir es va haver de conformar amb la segona posició. La medalla d'or se la va endur el surfista suís Iouri Podladtxikov, que va aconseguir el seu salt guanyador (94.75) en la segona baixada, després d'haver estat tercer en la primera. Al podi el van acompanyar els japonesos Ayumu Hirano (93.50) i Taku Hiraoka (92.25). White va tenir una caiguda en la primera baixada que el va deixar penúltim. En la segona va fer un recorregut espectacular –amb els salts més alts–, però dues males recepcions el van relegar al quart lloc.

Vogt, primera campiona olímpica en salts femenins

L'alemanya Carina Vogt va passar a la història dels Jocs Olímpics com a primera campiona dels salts d'esquí femení en trampolí normal. Els seus dos salts –de 103 i 97,5 metres– van tenir una valoració conjunta de 247,4 punts, amb els quals va superar una de les grans favorites, l'austríaca Daniela Irastxko-Stolz, que es va haver de conformar amb la segona posició (246.2). La francesa Coline Mattel es va endur la medalla de bronze (245.2). Una altra de les principals aspirants a la medalla d'or, la japonesa Sara Takanashi, va quedar a les portes del podi amb la quarta posició (124.1 punts). Avui es disputarà la qualificació masculina de salt de trampolí llarg.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)