Ciclisme

‘Déjà-vu' en el passeig d'Aru

Vuelta. El ciclista sard celebra la seva primera gran volta en una jornada en què, com en el 2012, Valverde li va pispar el mallot verd a Purito i Degenkolb va imposar-se en l'esprint final

Poques vegades gaudirà tant Fabio Aru d'un passeig per la Castellana de Madrid com ho va fer ahir en la darrera jornada de la Vuelta a Espanya 2015. Després d'haver-se vestit amb el mallot vermell en el darrer sospir de l'últim port de muntanya d'una Vuelta disputadíssima, el ciclista de l'Astana va poder assaborir el seu triomf en una etapa final sense sobresalts que va adjudicar-se, en l'esprint, l'alemany John Degenkolb (Giant). El somriure alleugerit amb què Aru va creuar la línia de meta ahir era el senyal inequívoc de la satisfacció que suposa guanyar la primera gran volta amb només 25 anys. Subcampió en el Giro d'enguany i campió en la Vuelta dels 9 finals d'etapa en alt, paraules majors per a un jove ciclista amb moltíssima projecció. El català Joaquim Rodríguez (Katuixa) i el polonès Rafal Majka (Tinkoff) van acompanyar Aru al podi.

Purito, emprenyat

Joaquim Rodríguez ja sabia què se sentia quan es pujava al podi de la Vuelta. El tercer lloc del 2012 va tenir un regust agredolç perquè, en aquella ocasió, el ciclista de Parets del Vallès va perdre dos mallots, el de la regularitat i el de la combinada, en la darrera etapa. En l'últim sospir, perquè el murcià Alejandro Valverde va decidir disputar l'esprint final saltant totes les lleis no escrites del pilot. Aleshores, Valverde es va vestir amb els jerseis de la combinada i de la regularitat, un fet que no va agradar gaire a Purito. Ahir, el ciclista català va arribar a Madrid amb el segon graó del podi de la general a la butxaca i vestit de verd, com a líder de la classificació dels punts. Valverde va tornar a trencar aquella llei no escrita de no tocar res ens els passejos finals de les grans voltes, va tornar a disputar el darrer esprint i va esgarrapar quatre punts per poder pujar al podi amb el mallot verd dels punts. I ja en van tres, perquè en el 2011, Mollema ja li va arrabassar el mateix mallot a Purito en la darrera etapa. Qui sempre figurarà amb un somriure rere les dues polèmiques, la del 2012 i la d'ahir, és John Degenkolb (Giant), que s'ha imposat en els dos finals d'etapa a Madrid. El d'ahir, amb el passeig de Fabio Aru com a protagonista principal.

LES REACCIONS

He complert un somni. Hi ha bons i mals moments, però mai t'has de rendir. És el que he fet
Fabio Aru
ciclista de l'Astana
Etapa
1r. J. Degenkolb (Giant)
2:34.13
2n. D. Van Poppel (Treck)
m.t.
3r. J. P. Drucker (BMC)
m.t.
General
1r. F. Aru (Astana)
85:36.13
2n. J. Rodríguez (Katuixa)
a 57
3r. R. Majka (Tinkoff)
a 1:09
4t. N. Quintana (Movistar)
a 1:42
5è. E.Chaves (Orca)
a 3:10
6è.T. Dumoulin (Giant)
a 3:46
Punts
1r. A. Valverde (Movistar)
118 punts
2n. J. Rodríguez (Katuixa)
116 punts
Muntanya
1r. O. Fraile (Caja Rural)
82 punts
2n. R. Plaza (Lampre)
63 punts
Combinada
1r. J. Rodríguez (Katuixa)
16 punts
2n. F. Aru (Astana)
23 punts
Equips
1r. Movistar
256:44.38
2n. Team Sky
a 29:47
És magnífic acabar amb triomf. Llàstima que se'ns escapés el lideratge. Hem fet una bona Vuelta
John Degenkolb
ciclista del giant
Millor no pensar-hi. És un dia de festa. Estic emprenyat amb el seu equip, no amb Valverde
Joaquim Rodríguez
ciclista del katuixa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)