Opinió

Qui serà el Moisès de la USAP?

Crec que
la USAP haurà de
fer front a una llarga travessa
pel desert del Pro D2

Malauradament, els pitjors pronòstics s'han complert. La USAP de Perpinyà ja és un club de la segona divisió francesa, la Pro D2. És una notícia devastadora per a la Catalunya del Nord. S'ha de dir que l'equip va donar-ho tot contra el Clarmont i per moments el miracle va semblar possible, però el peu implacable de Morgan Parra va condemnar els catalans a pocs minuts del final. La decepció va ser tan gran que, per primer cop, les càmeres de la televisió no es van atrevir a entrar al vestidor usapista després del partit. La USAP milita en la màxima categoria francesa des de la seva creació, en 1911. Mai no havia perdut la categoria. Les estretors pressupostàries semblaven haver-se acabat amb l'arribada del milionari François Rivière, però ja se sap que els diners no fan la felicitat. Les lesions i una gestió forana han fet estralls en el club català. Rivière, és clar, no va trigar ni cinc minuts a donar les culpes als jugadors, però a Perpinyà tothom sap que ells són els últims de la llista de responsables. A dalt de tot hi ha el president, evidentment, la direcció general i la direcció esportiva.

El panorama és d'allò més preocupant. Rivière ha dit que garantirà un pressupost prou important per assegurar el ràpid retorn al Top14, però tothom es fa la mateixa pregunta: són les butxaques d'aquest empresari del totxo tan amples per aguantar el xàfec que vindrà? Els grans patrocinadors marxaran o negociaran a la baixa. Les grans figures de la plantilla també volaran cap a d'altres horitzons de primera divisió. Els abonaments hauran de reduir el seu preu forçosament, perquè ja no hi haurà partits contra els grans. Els aficionats que enguany han deixat d'omplir l'Aimé Giral no retornaran la temporada vinent per veure els resultats d'una gestió que desaproven.

Tant de bo m'equivoqui de cap a peus, i hagi de fer una columna de desgreuge d'aquí a un any, però em fa l'efecte que la USAP haurà de fer front a una llarga travessa pel desert de la Pro D2. La pregunta del milió és: qui serà el Moisès que condueixi el millor club de rugbi del país cap al retorn a la màxima categoria?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)