Internacional

ERIC BAILLY

FUTBOLISTA DE LA COSTA D'IVORI I DE L'ESPANYOL

“Aprenc molt de Kolo Touré”

“Sempre estic amb ell i aprofito els consells que em dóna per avançar i progressar perquè és un jugador amb molta experiència”

“L'entrenador em va dir que confiava en mi i abans del partit estava una mica nerviós”

He vist tots els partits de l'Espanyol i sempre estic buscant la manera, fent tot el possible, per mirar-lo

Eric Bertrand Bailly (12 d'abril del 1994, Costa d'Ivori) ha crescut de forma meteòrica aquesta temporada. Amb fitxa del filial, va aconseguir un lloc a l'eix de la defensa de l'Espanyol i les seves actuacions van cridar l'atenció del seleccionador de la Costa d'Ivori, Hervé Renard, que se l'ha endut a la copa d'Àfrica i l'ha convertit en el central titular. El defensa va disputar els 90 minuts en el debut amb els elefants, un dels equips candidats al títol i que avui s'enfronta a Mali. Des de Guinea Equatorial, on es disputa la competició, parla amb L'Esportiu.

Quan va començar la pretemporada, s'imaginava estar en aquesta situació en aquest moment?
No et puc dir que m'esperava estar amb la selecció, però sempre he dit que tot s'aconsegueix treballant. Crec que ho aconseguit amb treball i humilitat, i sóc aquí.
Què se sent entrenant amb un futbolista com Touré Yaya?
Felicitat. Estic content d'estar amb aquesta gent, amb els millors, com són Yaya Touré, Gervinho, Kolo Touré i més jugadors. Jugar al seu costat és un somni i estic molt content.
Com està vivint el torneig?
Molt bé. És una gran competició, una copa d'Àfrica. I per a nosaltres no et puc dir que hagi començat bé, però vam empatar, vam sumar un punt, així que tampoc ha començat malament.
I l'ambient, els estadis, l'afició?
Aquí l'afició es torna boja pel futbol i ho dóna tot animant el seu equip. Els nostres aficionats de la Costa d'Ivori també ho estan donant tot perquè superem la fase de grups i ens classifiquem per jugar els quarts de final.
Parlem del seu debut. Com es va assabentar que seria titular?
En els partits de preparació, un noi jove que arriba a una gran selecció com jo i comença a jugar els amistosos de titular, allà m'ho vaig començar a pensar, que podria ser-ho. Però això només era un pas, davant d'aquestes oportunitats, les havia d'aprofitar, perquè darrere meu hi ha gent que té molta qualitat. S'ha d'aprofitar l'oportunitat i en el següent partit a veure què passa. I abans del partit de l'estrena, el mister em va dir que debutaria i que confiava en mi.
I com es va sentir al terreny de joc?
És l'estrena d'una copa d'Àfrica i jo mai havia estat en aquesta competició. Abans del partit estava una mica nerviós, però al final és un partit de futbol, un partit com qualsevol. Crec que vaig jugar com sé fer-ho i vam aconseguir un punt.
Rep molts consells dels seus companys?
Els més veterans són els que més m'aconsellen. El germà de Yaya Touré, Kolo Touré, del Liverpool, que estic sempre amb ell, que també m'havia vist jugar amb el filial i sempre em dóna consells. És un jugador amb molta experiència, que ha jugat moltes competicions, molts partits de Champions i estic aprenent d'ell. Aprofito els consells que em dóna per avançar i progressar, perquè amb ell agafo molta experiència i per al meu futur és molt important.
I a tot això, ben segur que està atent a l'Espanyol...
Sí. Sempre estic atent als partits de l'Espanyol i sempre estic buscant la manera, fent tot el possible, per mirar-los. De fet, els partits els he vist tots i crec que ara l'equip està molt bé.
És molt important la copa per a vosaltres?
Ho és per a tots els equips de la lliga. La copa és molt important i hem d'intentar arribar com més lluny millor. Si podem arribar a la final, molt millor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)