Opinió

Honorable

L'UFC organitza el que en diuen campionats d'arts marcials, però les seues activitats estan prohibides en diversos països europeus

El campionat europeu de judo s'havia d'organitzar a Glasgow (Escòcia) entre el 9 i el 12 d'abril, però això no passarà. En una decisió de la qual no conec cap precedent, la federació europea ha retirat a la federació britànica els drets d'organitzar la prova per haver arribat a un acord de patrocini amb l'UFC (Ultimate Fight Championship).

L'UFC és una empresa privada que organitza el que en diuen campionats d'arts marcials, però les seues activitats estan prohibides en diversos països europeus, que consideren perillosa la pràctica de les arts marcials segons les seues regles.

L'UFC és especialment coneguda a Amèrica, on la cadena FOX programa de manera regular els seus combats en hores de gran audiència. Potser n'hauran vist alguna imatge: solen combatre dins una gàbia octogonal, descalços i amb una estètica que recorda algun film de ciència-ficció d'aquells en què la Terra és gairebé a punt de desaparèixer.

A la Gran Bretanya, precisament a través de la televisió, la penetració d'aquest esport és alta, però en molts països europeus simplement està prohibit organitzar competicions com aquesta.

El cas és que això ha portat el campionat a un punt impossible. L'UFC es va oferir a la federació de judo com a patrocinador, però la perspectiva que l'honorable judo es veiés barrejat amb aquella cosa va provocar un daltabaix arreu d'Europa –el president de la federació europea va arribar a parlar de “pallassada” per referir-se als combats de l'UFC.

I així va ser que, al final, els milions, els diners –l'UFC és un gran negoci–, no es van imposar. Perquè el judo potser és pobre, però també honorable.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)