Més esport

Brillant debut internacional

Patinatge artístic. El CPA Girona va ser quart en l'europeu de grups de xou grans i es va classificar per al mundial. Ha fet un salt qualitatiu en els darrers temps i vol continuar en el primer pla

En la seva primera aparició en un campionat internacional, el grup de xou gran del CPA Girona va aconseguir una brillant quarta posició en l'europeu, va quedar molt a prop del podi, i es va classificar per disputar el mundial. Aquesta actuació va deixar contentes les 26 patinadores de l'equip i la seva entrenadora, Nuri Soler, que destacava que per fi ho havien aconseguit. Només fa sis anys que el grup de xou gran competeix i els dos darrers va ser quart en el campionat d'Espanya, i va quedar a les portes d'Europa. Aquest any va ser tercer en l'estatal i això les va portar al debut internacional.

Tot i haver de sortir a actuar en primer lloc i no tenir experiència en aquest tipus de campionats, les gironines van quedar molt a prop del podi. Només 1,2 punts les van separar de les italianes, que van guanyar la medalla de bronze. L'entrenadora, Nuri Soler, explicava les ganes de les seves patinadores: “N'hi ha que hi són des del principi i són les que estiren el grup, són les que han viscut les sis coreografies i han anat veient que ens anàvem acostant i per fi ho hem aconseguit.” Ara toca una altra lluita per al club gironí: aconseguir el pressupost per al desplaçament d'un equip d'unes trenta persones a Cali (Colòmbia), on del 14 al 27 de setembre es disputarà el mundial.

El CPA Girona aplega unes 110 patinadores i també dóna molta importància a la competició individual. De moment no tenen grup petit o quartets, i l'any passat van formar un grup juvenil però aquest han incorporat les patinadores al grup gran. Un dels seus problemes, tot i el suport de l'Ajuntament, és d'instal·lacions. S'entrenen al pavelló de Palau II i comparteixen els dies d'entrenament amb l'hoquei sobre patins. Nuri Soler explica que com que moltes noies estudien a Barcelona i no es poden entrenar entre setmana ho han de fer els dissabtes i els diumenges, i han de “voltar pels pobles i pagar hores extres de pista per poder-se entrenar” ja que els caps de setmana hi ha partits al pavelló.

El grup de xou gran del conjunt gironí ha anat creixent a l'ombra del gran CPA Olot, dominador a Europa i al món. L'entrenadora, Nuri Soler, diu que l'Olot és tot un referent, que té molta amistat amb el seu tècnic, Ricard Planiol, i que admira la seva feina i el club. Comenta que la competència és sana i que és un privilegi veure per primer cop les seves coreografies en el provincial, tot i que també diu amb un somriure que un equip com el seu “va a un mundial però no pot ser campió provincial”.

L'objectiu del CPA Girona en el mundial ja està fet. “Per ser el primer any és un gran èxit anar-hi, però som exigents ja que hi volem fer un bon paper, volem intentar fer un ball perfecte, i posats a demanar poder estar entre els cinc primers. I si no, la participació ja serà el nostre èxit”, diu Nuri Soler.

LA PROTAGONISTA

És un èxit anar al mundial, però som exigents, volem fer-hi un bon paper i, posats a demanar, poder estar entre els cinc primers
Nuri Soler
ENTRENADORA DEL CPA GIRONA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)