Barça

AGUSTÍ BENEDITO

PRECANDIDAT A LA PRESIDÈNCIA DEL FC BARCELONA

“Monchi reuneix totes les condicions”

Cinc anys després dels anteriors comicis, Agustí Benedito repeteix. Avalat per la bona feina de territori feta durant temps, se sent fort i diu que arriba a la cita millor que el 2010

Malgrat que ara mateix algunes enquestes el situen tercer, avisa que això és molt llarg

El soci del Barça
és intel·ligent i sap que el triplet actual és de Messi i dels seus companys,
no de Bartomeu
Ara tinc una visió més rica de l'opinió de la gent. En aquests cinc anys he tingut
el privilegi de parlar amb 7.000 culers

Fa cinc anys alguns dubtaven si passaria el tall de signatures. Ho va fer i al final va acabar responent a les urnes tots els incrèduls amb una meritòria segona posició. Ara Agustí Benedito i Benet (Barcelona, 22 de juny del 1964) ho vol tornar a provar. Sap de què va la pel·lícula i està engrescat amb el repte. La feina de formigueta feta des de les últimes eleccions juga a favor seu.

Per què el soci del Barça ha de votar Agustí Benedito?
No sóc ningú per dir al soci a qui ha de votar i a qui no, però sí que intentaré donar-li motius suficients per creure en el nostre projecte i convèncer-lo que sóc la persona adient per presidir el club els propers anys. Nosaltres parlarem de programa.
El 2010 va ser el segon candidat més votat amb 8.044 vots. No va guanyar però va ser segurament l'‘outsider', la sorpresa. Quina etiqueta li hem de posar en aquestes eleccions?
No m'agraden gaire les etiquetes, però sí que és cert que el 2010 alguns deien que ni passaríem el tall. Ara, les últimes enquestes que hem fet ens situen tercers però amb opció a tot. Fent un símil amb una cursa de moto GP, ara mateix hi hauria dos candidats que van al capdavant frec a frec [Bartomeu i Laporta] i un tercer que no pensa afluixar, que estarà a l'aguait i que confia fer l'avançament definitiu a l'últim revolt. Ja veuràs com d'aquí uns dies un començarà a treure un colze, l'altre un genoll i ves que no acabin tots dos a terra. És important ser allà per quan això passi.
Colzes? Genolls? Ja veu venir que hi haurà joc brut?
La irrupció de Laporta hi afegirà passió. Això segur. Hi ha egos i gent amb comptes pendents, però espero i desitjo que tothom estigui a l'altura. I parlo per tothom.
Parlant de ‘fair play', vostè ja va dir que la data de les eleccions no li agradava gaire...
La data escollida no afavoreix un índex de participació alt. Si perseguien una bona participació, cosa que dubto, no l'han encertat amb la data.
El fet que hi hagi tantes precandidatures afavoreix la salut democràtica del club, però a vostè l'afavoreix tàcticament?
Que hi hagi diversitat de propostes ens enriqueix. Tàcticament no et sé dir si ens afavoreix. Però aquest cop podria donar-se el cas d'una junta escollida per sota de 20.000 vots.
Per passar el tall calen 2.534 signatures. A vostè se li'n van validar 2.520 en les anteriors eleccions. Ara no passaria el tall per 14 signatures...
Per als que es presenten per primera vegada l'esforç és titànic. És el requisit estatutari més complicat de complir. Requereix molta gent, molt esforç, molta militància... És molt complicat aconseguir signatures. Però ara anem tranquils en aquest sentit.
De fet, vostè ha demanat 50.000 butlletes. El precandidat que n'ha demanat més. Una demostració de força?
Tenim la confiança de superar el tall amb escreix. Res més.
En què ha canviat l'Agustí del 2010 respecte al d'ara?
En l'àmbit personal, absolutament en res. En l'àmbit de futurible a la presidència ja és una altra història. Ara tinc una visió més rica de l'opinió dels culers. En aquests cinc anys he tingut el privilegi de parlar amb 7.000 culers. En les anteriors eleccions em vaig veure amb molta gent, però ara tinc un coneixement directe i profund del barcelonisme. Tinc una percepció clara del que pensa la gent.
Ha picat molta pedra?
Jo no en diria picar pedra. Per a mi ha estat un honor i un privilegi que 7.000 socis hagin volgut veure'm i parlar amb mi. Em sento afortunat. Hem fet més de 500 trobades i més de 50.000 quilòmetres. Ara tinc una amplitud de mires més gran i més fidedigna de la realitat del barcelonisme.
Diu que ara té una millor òptica de la mentalitat i les diferents visions del barcelonisme en general. Considera que el triplet pesarà a l'hora de decidir el vot?
Si el triplet afavoreix Bartomeu? No ho sé. L'any 2010 veníem d'una junta que havia aconseguit fer el sis de sis durant el seu mandat i la persona que representava per excel·lència el pol oposat a l'artífex de tot allò va arrasar a les urnes. Mai se sap. En tot cas, crec que els resultats negatius penalitzen més que no pas beneficien els positius. A més, el soci del Barça és intel·ligent i sap que el triplet actual és de Messi i dels seus companys, no del president ni de cap dels vicepresidents.
Parli'm de Messi.
L'any passat, amb tantes reunions que vaig fer, més d'un, de dos i de tres culers em deien que no havia tingut un bon any i que potser tocava vendre'l… Però Messi és el millor del món! Sense ell no hauríem tingut tants èxits. Cap dels candidats té al cap prescindir-ne. Segur!
Què li semblen les renovacions de Luis Enrique i Dani Alves?
Em resulta difícil no veure un clar interès electoral rere d'aquests moviments. Però al marge d'això és important que Luis Enrique continuï. Objectivament és bo. Tenia una feinada i l'ha resolt bé. La continuïtat d'Alves també és bona notícia.
També s'ha fitxat Aleix Vidal.
Es tracta d'un gran jugador. Llàstima que el Sevilla un any abans te'l va treure per només tres milions d'euros i tu n'hagis acabat pagant divuit. Però bé, des del meu punt de vista i també el de la gent que ens assessora en aquest sentit és un bon fitxatge.
Va ser Monchi qui el va portar al Sevilla...
[Riu] Monchi és un home molt sevillista, implicat amb el seu club i molt estimat a Sevilla. Té un perfil que encaixaria en un club Barça. N'estic convençut.
Faria una bona feina al Barça, doncs?
En alguns mitjans de comunicació de Sevilla s'ha publicat que hem tingut contactes amb ell i he de dir que és veritat. Hem parlat amb Monchi. Ho he fet
jo mateix. Reuneix les condicions per ser un bon actiu en l'estructura tècnica del Barça. Per aquest motiu he parlat
amb ell.
Serà el seu director esportiu?
Reuneix les condicions. Sí que et puc dir que volem una estructura col·legiada, amb molta metodologia. Volem un departament de scouting potent. I hi haurà un coordinador que faci d'enllaç amb la junta.
I el nom de Pogba?
És sabut que vam estar sondejant fa un mes i mig la situació contractual del jugador i quines eren les seves intencions. Com ja vaig dir hem parlat amb Agnelli però el preu fa complicada una operació com aquesta. Més de 80 milions d'euros de traspàs més una fitxa d'uns 12 milions com volen són molts diners.
Veu complicada aquesta operació i veu arriscat el projecte de l'Espai Barça aprovat en assemblea. Vostè diu també que vol normalitzar les consultes i els referèndums en el cas de ser escollit president, però en aquest punt concret està en contra d'una decisió aprovada pel 72% dels socis que van votar. No és posar-se pedres a la sabata, això?
Aquesta inversió és la més important dels pròxims 50 anys i pot posar en risc l'estructura del club. Amb la informació que jo tinc aquests riscos no estan controlats. Els votants d'aquell dia no eren conscients dels riscos. Si et diuen que tot és collonut, qui diu que no a un estadi nou? Jo només dic que no posaré en risc el club. Pel camí d'un estadi no perdrem el Barça! Sí que m'he compromès a fer reformes a l'estadi i a construir un Mini i un Palau que, per cert, era un compromís del 2010 i encara estem esperant. Farem coses que puguem fer. Nosaltres no fem com altres que estiren més el braç que la màniga.
També va dir que estriparia el contracte amb Qatar que Faus deixarà en herència.
Sí. Però fixa't que només en deixa un. Amb Qatar! El Barça és la marca més potent del món. Qatar és l'única que pot pagar? Yokohama paga més de 55 quilos al Chelsea. Chelsea, eh! Quantes copes d'Europa té? No sé per què la gent es pensa que Qatar és l'única opció que tenim. Hi ha moltíssimes empreses disposades a pagar bé, el que passa és que tenen la porta tancada perquè no les escolten. Ja t'ho dic jo. Encara que Qatar pagués el doble de la millor oferta que tinguéssim els hauríem de dir que no per un tema de valors. Drets laborals vulnerats, el tractament a dones, homosexuals... És reconegut per tothom que aquesta gent està darrere el finançament d'Estat Islàmic. Per favor! I mira, sé que hi ha culers, alguns, que no els importa gaire si allà pelen gent mentre paguin, però per mi i moltíssims socis Qatar ha de quedar ben lluny. Acabarà l'any que li queda i adéu-siau. El Barça és la samarreta més buscada del planeta i aprofitarem aquest actiu.
Parlant de la samarreta, què li sembla la nova?
Si et dic la veritat quan la vaig veure el primer dia no em va fer el pes. Però amb el pas dels dies crec que és una samarreta que es vendrà. El disseny és bo.
Estem tots a l'expectativa esperant el seu projecte de la grada d'animació. Va dir que engrescarà el culer.
Em feia molta il·lusió trobar la manera d'articular una grada d'animació i crec que ho hem aconseguit. He estat treballant per trobar una fórmula però ja ho explicaré aquesta setmana. Farem contenta molta gent, això sí que t'ho puc dir.
Què em respon si li dic la paraula ‘pacte'?
No ho farem. Tenim una proposta molt treballada, molt pensada. Seria gairebé impossible un pacte. Volem un equip molt compacte per tirar endavant el que volem fer i costaria encaixar amb altres candidatures. Pactar et provoca una junta híbrida sense solidesa.
Traiem el ‘gairebé', doncs?
Treu-lo. Segur que no pactarem. No ho vam fer el 2010 i no ho farem ara que anem més preparats. La resposta és no.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)