Barça

El club no vol perdre del tot el control sobre Marc Bartra

Plans de futur. El de Sant Jaume dels Domenys pot marxar per 8 milions d'euros, però les intencions del Barça poden ser vendre'l fins i tot per menys si amb això es garanteix una opció de recompra

Marc Bartra té decidit marxar del Barça atesa la falta de minuts i de confiança que ha tingut en les darreres temporades, sobretot en les dues últimes, i ho podrà fer per 8 milions d'euros, després que la seva clàusula de rescissió baixés dels 40 a aquesta quantitat pel fet de no haver disputat el mínim de partits establerts en el seu contracte. El club blaugrana, però, –no tindria cap opció de recompra si algun equip paga aquests 8 milions d'euros, ja que també s'ha quedat sense aquesta opció amb la rebaixa de la clàusula– no vol perdre del tot el control sobre el central de Sant Jaume dels Domenys. És per això que l'objectiu de la secretaria tècnica blaugrana seria una cessió –gairebé del tot improbable, ja que Bartra, que acaba contracte el 2017, no té en compte aquesta opció– o per vendre'l per una quantitat fins i tot menor als 8 milions d'euros, sempre que pogués aconseguir una nova opció de recompra.

El desig del Barça és que el central de 25 anys vagi a un bon equip en què tingui protagonisme per demostrar la seva vàlua, perquè es creu que en un futur podria ser un jugador important. Des del club, a més, tampoc es creu que sigui tan fàcil que algun altre equip, tret dels que tenen més potencial econòmic, en què Bartra tampoc tindria assegurada la titularitat, estigui disposat a afrontar una operació que implicaria, a més dels 8 milions d'euros de traspàs, la fitxa del jugador, que percep al voltant de 2 milions d'euros nets anuals. És per això que el Barça podria accedir a una rebaixa en el traspàs per mantenir un cert control sobre ell. El fet que un dels seus representant sigui Carles Puyol, i que Bartra sempre hagi volgut triomfar al Camp Nou, també pot jugar a favor dels interessos blaugrana. El que sembla, com va confirmar el mateix Bartra des de la concentració amb la selecció espanyola, és que passi el que passi, no serà immediat. Difícilment es resoldrà abans que acabi l'Eurocopa.

Anglaterra, Itàlia...

Les intencions del Barça són unes, però la realitat és que la situació de Bartra no ha passat desapercebuda per a altres clubs i ja li han arribat diverses ofertes. Algunes de la Premier League, per exemple del Liverpool, una opció que agrada al central blaugrana. En la premsa anglesa, fins i tot ahir s'assegurava que el Manchester United de Mourinho s'hi ha interessat. I no són les úniques, ja que el Vila-real també ha mostrat el seu interès per Bartra, que també veu amb bons ulls l'opció del conjunt groguet. També ho ha fet la Fiorentina, que ja va intentar aconseguir els seus serveis en l'últim mercat d'hivern, en què el central, de fet, va estar molt, a prop de fer les maletes i marxar cap a Florència.

OFERTES

El Liverpool i el Vila-real són dues opcions que el central blaugrana veu amb bons ulls
El Barça creu que en el futur pot tenir un lloc al Camp Nou i no el vol perdre de vista
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)