Barça

Denis Suárez

Jugador del Barça

“Tornar és un reconeixement al treball fet els dos últims anys”

“Crec molt en les meves possibilitats. Quan vaig marxar sabia que si treballava bé podria tornar; ara sé que si treballo puc tenir minuts i guanyar-me un lloc”

“El joc del Barça em va bé; sóc un futbolista a qui li agrada associar-se i superar línies”

Quan ets fora del Barça i t'hi enfrontes el veus com el rival més complicat que tens en tota la temporada
Marxar per tenir minuts m'ha anat bé. He crescut com a jugador, he millorat en defensa i també físicament
M'ho estic passant molt bé; gaudiré i aprendré en tots
els entrenaments.
És un luxe jugar
amb Messi i Iniesta

Denis Suárez (Salceda de Caselas, Pontevedra, 6 de gener del 1994) és un dels reforços que tindrà Luis Enrique en la seva tercera temporada en el FC Barcelona. Després de destacar en el filial amb Eusebio durant una temporada, va sortir del club l'estiu del 2014 per buscar minuts i créixer com a futbolista. Va brillar en el Sevilla, però sobretot la temporada en el Vila-real, fet que ha provocat que la direcció esportiva blaugrana l'hagi portat de retorn al club ara per jugar en el primer equip. Sap que la competència és dura, però confia molt en les seves possibilitats i lluitarà per tenir minuts.

Com prova el retorn al Barça després d'un parell d'anys fora?
Molt bé, amb molta il·lusió. Ja hem fet una setmana de treball, amb molta calor, i les pretemporades sempre són dures. La veritat, però, és que aquí són una mica diferents i es passen millor perquè fas molts exercicis de càrrega de treball amb pilota i això sempre s'agraeix.
Ha parlat ja amb Luis Enrique sobre el seu paper en l'equip?
Sí, n'hem parlat i hem tingut
un intercanvi d'impressions. M'ha dit que confia en mi i ja m'ha comentat que em veu com un jugador polivalent, que puc jugar en diverses posicions, en banda o com a interior.
I Denis Suárez en quina posició es troba més còmode?
En qualsevol de les quatre, tant en banda com d'interior. El que vull és jugar.
L'estil del Barça sembla que s'adequa a la seva manera de jugar.
Crec que sí. Sóc un futbolista a qui li agrada associar-se, de superar línies. Espero adaptar-me bé al que em demani l'entrenador i consolidar-me en el primer equip.
Com afronta la primera temporada en un club com el Barcelona?
Com les anteriors. Sé que he de treballar molt. Ho vaig fer quan vaig sortir del Barça, en el Sevilla primer i en el Vila-real després. El meu treball m'ha portat de retorn al Barça. Crec que ho he fet bé i m'ho he guanyat, però també sé que he de continuar treballant per tenir minuts i estar molts anys en el Barça.
S'ha marcat algun objectiu en aquesta primera temporada al Camp Nou?
Tenir minuts, jugar com més millor i sobretot que els tècnics
i els aficionats estiguin satisfets amb el meu rendiment. I en
l'aspecte col·lectiu, continuar guanyant títols. Sempre que un jugador arriba a un equip com
el Barça és per guanyar títols. Espero poder aconseguir el
triplet.
Però sap que aquí la competència és molt dura.
Ho sé. En tots els equips grans hi ha jugadors increïbles i és difícil tenir minuts, però crec en les meves possibilitats. Si treballo bé tindré minuts, com en vaig tenir al Sevilla i al Vila-real. En els dos clubs vaig acabar guanyant-me un lloc en l'equip titular i aquí lluitaré per un lloc.
Com va reaccionar quan va saber que el Barça havia decidit repescar-lo?
Em va fer molta il·lusió, però també havia de mantenir la
calma perquè encara quedaven uns mesos per acabar la temporada i estava lluitant per uns
objectius amb el Vila-real. També vaig sentir la satisfacció d'haver complert un objectiu. Sempre havia volgut jugar en el primer equip del Barça i la veritat és que quan vaig marxar em vaig marcar com a objectiu tornar. Aconseguir-ho gràcies al meu treball em produeix una gran satisfacció.
Realment, quan va marxar,
pensava que podria tornar al Barça?
Crec molt en les meves possibilitats i sabia que podia aconseguir-ho si treballava i feia les coses bé. A Sevilla i també a Vila-real tenia molta competència i vaig acabar sent titular.
Hi ha molts futbolistes a qui els costa sortir del Barça cedits per tenir més minuts. La seva experiència ha estat positiva. Recomana que ho facin?
Per mi és molt positiu marxar a buscar minuts quan ets jove. Et permet créixer molt com a futbolista. També és cert que entenc els futbolistes que han estat tota la vida en el Barça. És normal que els costi més deixar el club de sempre. A mi no em va costar tant perquè havia estat en el Celta i després en el Manchester City. No tenia tantes arrels aquí com altres futbolistes.
Quina importància té Marcelino, entrenador del Vila-real, en el fet que vostè hagi pogut tornar al Barça?
Molta, perquè em va donar tota la confiança i em va fer jugar molt la temporada passada. He crescut molt com a jugador en el Vila-real, assolint objectius importants, com la classificació per a la lliga de campions. Ell va ser el primer que, quan va acabar el curs, em va dir que no desaprofités aquesta oportunitat, que vingués al Barça, que estava capacitat per triomfar
en aquest club.
Bon entrenador Marcelino.
I també Unai Emery.
També és un entrenador clau en el meu retorn. És diferent a Marcelino. Els seus equips són més agressius, més físics, són molt importants les segones jugades. Em va fer millorar sobretot en l'aspecte físic.
Què ha fet Denis Suárez aquests dos últims anys que li ha permès tornar al Barcelona?
Treballar. He tingut molts minuts en dos equips molt importants, dos equips que lluiten en la part alta de la classificació a la lliga i que també lluiten per títols a Europa. Tot això m'ha fet créixer com a persona i futbolista. He millorat també alguns aspectes del meu joc. Per exemple, aspectes defensius que potser no tenia quan estava en el filial. També he progressat físicament.
Ha estat dos anys fora del club
i s'ha enfrontat al Barça. Com es veu l'equip blaugrana des de fora?
Com el millor equip del món.
És el rival més complicat a qui t'enfrontes durant la temporada. Hi vaig jugar quatre partits i no en vaig guanyar cap. Dues derrotes al Camp Nou i dos empats com a local. La temporada passada vam estar a prop de guanyar a Vila-real; crec que vam merèixer més. És l'equip contra el qual és més difícil jugar perquè tenen la pilota setanta minuts de noranta. I no pots perdre mai la concentració, perquè si la perds, amb els jugadors que té, estàs perdut.
Parla de jugadors top. Encara no han arribat Messi, Iniesta, Neymar... però ja s'ha pogut
entrenar amb Luis Suárez, per exemple. Imposa?
M'ho estic passant molt bé. Luis Suárez està al meu costat al vestidor i estem parlant molt aquests dies. Quan vaig marxar del Celta al Manchester City sí que m'imposava quan anava a entrenar-me amb el primer equip. Ara no. Ara sóc aquí per lluitar amb ells pels mateixos objectius. Tinc moltes ganes que arribin els altres. Gaudiré molt en els entrenaments i sé que aprendré molt en cada sessió. És un luxe jugar al costat de Messi i Iniesta.
Només té 22 anys però un llarg recorregut. Hem parlat del City. Com va ser la seva experiència en l'equip de Manchester?
Molt positiva. Un canvi radical en la meva vida. M'entrenava i viatjava amb el primer equip i jugava la lliga de filials, però vaig haver d'adaptar-me a un gran club i a una cultura molt diferent a la nostra. També futbolísticament parlant. Vaig aprendre moltes coses. Va ser la meva adaptació al futbol professional.
Coneix bé aquell equip. Li anirà bé a Pep Guardiola?
Segur que sí. Li ha anat bé en el Barça i en el Bayern de Munic, així que segur que li anirà bé allà.
Estava bé en el City, però no va dubtar a acceptar la proposta del Barça tot i ser per jugar en el filial.
Va ser molt important la figura d'Eusebio. Em coneixia del Celta i va parlar amb mi. És un gran entrenador que té un gran tracte amb els futbolistes. Vaig estar molt bé en el filial amb ell i vam aconseguir acabar tercers, una gran classificació a segona divisió. Quan el Barça em va venir a buscar no podia dir que no. Perquè a més, els meus equips sempre han estat el Celta i el Barça.
De quan li ve la seva afició pel Barça?
La veritat és que em vaig fer admirador del Barça amb Ronaldinho. Abans dominava el futbol el Real Madrid i tenia molts amics que eren blancs, però
Ronaldinho va canviar el futbol. Després vaig madurar com a futbolista amb el Barça de Guardiola, amb Xavi i Iniesta al mig del camp, un equip que captava l'atenció i l'admiració de tot el món.
Parlàvem del seu pas pel filial. Li anirà molt bé l'experiència d'aquell any ara en el primer equip.
Molt bé. Tinc una part de l'aprenentatge fet. Hi ha molt equips que juguen amb un 4-3-3, però no hi ha ningú que el jugui com el Barça. Aquí és molt important el joc de posició i això ho vaig aprendre en el filial. Sé,
però, que encara em quedem moltes coses per aprendre i per millorar.
Ha format part del planter del Barça i va estar en el futbol base del Manchester City. Hi ha gaire diferència entre el Barça i els altres?
Molta i per moltes raons. Per començar, per com es juga i es competeix aquí. Quan estàs en etapa de formació, el model del Barça és perfecte per aprendre. I després per tot el que tenen aquí els nois, totes les facilitats. Aquí hi ha molta gent pendent de tu. Quan arribes al vestidor tens la roba preparada, les botes netes... Això no passa quasi enlloc més. I pel que fa al filial, aquí competeixes a segona divisió. Amb el City, ho feies en la lliga de filials. No hi havia tanta competitivitat. Et fa créixer més jugar a segona divisió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)