Barça

El rival

Maxi Gómez

Una imitació amb nom propi

Maxi Gómez intenta seguir l’exemple del blaugrana i gràcies a això està fent un gran paper en el seu primer any en el Celta

Voler ser davanter a l’Uruguai és fàcil, tens molts referents en els quals emmirallar-te i a qui intentar imitar per aconseguir l’objectiu: Luis Suárez, Edison Cavani... Però pot resultar molt difícil, sobretot si el que vols és arribar al futbol d’elit i ser internacional amb la selecció, perquè els davanters són de primer nivell mundial. D’això en pot parlar, i molt, Maximiliano Gómez (14 d’agost de 1996, Paysandú, Uruguai), que va aterrar en el Celta l’estiu passat amb la clara intenció de fer-se un lloc en el futbol europeu i, de retruc, entrar en els plans d’Óscar Tabárez de cara al mundial de Rússia de l’estiu que ve. El jove futbolista ha trobat en el Celta la millor catapulta cap a la selecció, amb la qual va debutar el mes de novembre passat i amb qui ha disputat quatre amistosos. Aquest “somni” l’ha aconseguit gràcies a la seva gran temporada a Balaídos, on va arribar sent una promesa i on s’ha convertit en un pilar fonamental.

Maxi Gómez és jove, talentós, alt, corpulent –fa 1,86 metres i pesa 91 quilos–... i sobretot, un golejador. Amb 14 gols, l’uruguaià és ara mateix el segon màxim golejador de l’equip, darrere de Iago Aspas. El seu paper en el Celta de Juan Carlos Unzué està sent molt bo, potser per, entre altres coses, el canvi en la dieta confessat pel mateix jugador, i gràcies al qual ha alleugerit el seu cos. En la seva primera aventura fora de l’Uruguai, Maxi té molt clar que vol convertir-se en un dels grans del seu país i a Europa, i per això no va voler deixar Galícia a l’hivern. El Beijing Gouan estava disposat a pagar 20 milions d’euros al Celta, que va obrir les portes a l’uruguaià, perquè va veure la possibilitat de, en només mig any, multiplicar per cinc la inversió feta a l’estiu. Ell, però, va fer passar l’interès futbolístic davant de l’econòmic, conscient que deixar el Celta a mitja temporada l’allunyaria del mundial.

Emmirallant-se en Luis Suárez

Com qualsevol jove futbolista de l’Uruguai, Maxi Gómez s’emmiralla en Luis Suárez, que també va sortir molt jove del seu país. “És el meu ídol i intento imitar els seus moviments a dins el camp”, ha dit el del Celta en alguna ocasió. Com el blaugrana, té tendència a ser amonestat, i en el cas de Maxi, d’una manera exagerada: en 30 partits de lliga, ha vist deu targetes grogues, les cinc primeres en els set primers partits. Però segurament no és això el que vol imitar, sinó altres qualitats. I resulta que ell en té de pròpies, de qualitats, tal com va afirmar Valverde: “És un gran rematador, i per dalt és molt poderós. Remata de manera molt fàcil i ràpida. Està fent una temporada extraordinària, i es complementa molt bé amb Aspas, perquè sempre es manté com a referència. És molt precís amb el gol. És un dels davanter de la temporada.” I només té 21 anys.

Les dades
33
partits
ha disputat fins ara amb el Celta, 30 de lliga i tres de copa del Rei.
14
gols
ha marcat amb la samarreta del Celta, tots en lliga.
10
targetes grogues
ha vist l’uruguaià des que va aterrar a Galícia; les cinc primeres, en les set primeres jornades de lliga.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)