El Barça compleix a Johannesburg (1-3)

Mamelodi Sundowns-Barça. L’equip de Valverde s’ha imposat per 1-3, amb gols de Dembélé, Suárez i André Gomes. Messi ha jugat 17 minutets

Còmoda victòria del Barça en la seva visita a Johannesburg, dins el marc del centenari del naixement de Nelson Mandela. L’equip d’Ernesto Valverde s’ha imposat per 1-3 al Mamelodi Sundowns, amb gols de Dembélé, Luis Suárez i André Gomes.

Ousmane Dembélé ha inaugurat el marcador ja al minut 3 de partit, després d’una greu errada del central ivorià Bangaly Soumahoro en la sortida de pilota. El francès ha recuperat la pilota a la frontal de l’àrea i després d’un bon retall ha connectat un excel·lent xut al pal llarg, fent estèril l’estirada d’Onyango. Luis Suárez, després d’una magnífica combinació amb Denis, ha marcat el segon gol del Barça al minut 19 de partit. L’uruguaià, després de la passada del gallec, no ha perdonat en l’u contra u amb el porter nascut a Uganda. El tercer gol dels blaugrana ha arribat ja en la segona meitat (67’). Un altre error greu en defensa, aquest cop del capità Kekana, ha permès a Paco Alcácer recuperar una pilota al cor de l’àrea i regalar el gol a André Gomes.

La fragilitat defensiva i el poc rigor tàctic de l’equip sud-africà ha estat una catifa vermella per a un Barça que ha jugat a mig gas. Valverde ha donat minuts a tothom i al descans ha canviat completament el seu onze. Messi, el més aclamat per l’afició local i el gran reclam de la visita del Barça a territori sud-africà, ha jugat els últims 17 minuts de partit.

El premi pel Mamelodi Sundowns ha arribat al minut 75. Sibusiso Vilakazi, després de recollir una passada filtrada de Percy Tau, el millor del seu equip amb diferència, ha batut per baix a Cillessen amb una rematada franca i ha fet el gol de l’honor dels locals.

Al final, tràmit cobert i sense haver hagut de lamentar cap lesió inoportuna a les portes del mundial. Objectiu complert.