Barça

L’escollit és Lenglet

El Barça té clar que, renovi o no Umtiti, ha d’arribar un central i s’ha decantat pel sevillista

Ja s’ha parlat amb el francès, que signarà per cinc anys

Fa mesos que tant el cos tècnic del Barça com la direcció esportiva tenien clar que aquest estiu era necessari fitxar un defensa central amb independència de si Samuel Umtiti acaba renovant o no arriba a un acord amb el club i accepta una de les importants ofertes que té de la Premier League. El club i també l’entorn del jugador francès són optimistes amb la renovació, però cal un altre central que cobreixi l’esquena dels dos jugadors que han estat titulars aquesta temporada a l’eix de la defensa: el mateix Umtiti i Gerard Piqué. No ha acabat de convèncer el rendiment de Yerry Mina. El colombià va arribar en el mercat d’hivern i Ernesto Valverde ha comptat molt poc amb ell, i s’ha valorat una cessió després de no haver estat capaç d’aprofitar les oportunitats que ha tingut. Pel que fa a Thomas Vermaelen, el seu rendiment ha estat més que notable quan se l’ha necessitat, però les lesions han tornat a ser un problema per al belga, que aquesta temporada ha tornat a tenir una lesió muscular. Amb tots aquests condicionants, la direcció esportiva ha pentinat el mercat i, després de seguir uns quants defenses, el central escollit ha estat Clément Lenglet, que ha fet una bona temporada al Sevilla i que ja té un acord tancat amb el Barça des de fa unes setmanes.

Lenglet, que no formarà part de la selecció francesa que disputarà el mundial de Rússia, és valorat per la direcció esportiva blaugrana per la seva qualitat, la seva edat –només té 22 anys– i pel fet de disposar d’una clàusula de rescissió assequible per com està el mercat, 35 milions d’euros. L’acord entre el Barça i el jugador està tancat i el francès signarà per cinc temporades. Els representants del jugador, quan va acabar la temporada, ja van comunicar al Sevilla que Lenglet abandonaria el club després del 30 de juny i no els farà canviar d’opinió ni l’arribada al club andalús d’un nou director esportiu, Joaquín Caparrós, ni d’un nou entrenador, Pablo Machín. De fet, la setmana passada hi va haver una reunió entre Gregory Dakad, representant del defensa central, i el president del Sevilla, José Castro. L’entitat andalusa va proposar una millora de contracte del jugador i un augment de la seva clàusula de rescissió fins als 80 milions d’euros, però ni es van començar negociacions. Per cortesia, Dakad ha indicat que el seu representat parlarà amb el nou entrenador abans de prendre una decisió, però Lenglet ja té clar que vol vestir la samarreta del Barça la temporada vinent i el Sevilla també ho comença a tenir coll avall. De fet, des de la capital andalusa es parla ja de l’interès del club pel central italià Gian Marco Ferrari per substituir Lenglet.

El club blaugrana esperarà fins a l’1 de juliol per entrar a fons en la contractació del futbolista. Com sempre, qüestió de balanços. Serà a partir d’aquesta data quan es podria comunicar al Sevilla la decisió d’abonar la clàusula de rescissió del futbolista, amb la possibilitat de negociar que l’operació acabi sent un traspàs.

Indiscutible

Lenglet va arribar al Sevilla en el mercat d’hivern del 2017 procedent del Nancy per 4,5 milions d’euros i marxarà un any i mig després del Sánchez Pizjuán per 35. El central francès ha estat indiscutible aquesta temporada a l’equip andalús i un dels destacats en un equip molt irregular que ha tingut fins a tres entrenadors: Eduardo Berizzo, Vincenzo Montella i Joaquín Caparrós. El francès ha estat titular amb tots, i ha disputat 35 partits de lliga i ha fet tres gols gràcies al seu bon joc aeri, en què destaca gràcies als seus 186 centímetres d’alçada. També ha estat indiscutible en la copa –competició en la qual el Sevilla va arribar fins a la final, en què va ser golejat pel Barça (5-0)– i en la lliga de campions, en què l’equip andalús va fer història i va arribar fins als quarts de final, i en què Lenglet va jugar onze dels dotze partits i va fer un gol contra l’Spartak de Moscou en la fase de grups.

Lenglet, que va ser internacional sub-21 amb la selecció francesa i és esquerrà com el seu compatriota Umtiti, és un central que destaca en el joc aeri, però també pel fet de donar sempre una sortida neta al joc i tenir un bon desplaçament de pilota.

EL PREU

35
milions.
El Barça vol negociar, però està disposat a pagar la clàusula de rescissió

SITUACIÓ

El jugador, tot i que va dir que espera parlar amb Machín, té presa la decisió

EL BARÇA

Espera fins a l’1 de juliol per parlar amb el Sevilla i no descarta negociar el traspàs

LENGLET

Central esquerrà, destaca per la bona sortida de pilota i el bon joc aeri

El Barça, bon client del Sevilla

Si Clément Lenglet acaba vestint-se de blaugrana aquest estiu, serà el sisè futbolista que el Barça haurà fitxat del Sevilla en els últims deu anys. Dani Alves i Seydou Keita van ser fitxats l’any 2008. Per qui ha estat el millor lateral dret de la història del Barça, es van pagar 36 milions d’euros, i 14 milions va ser el preu del malià.

El club blaugrana va tornar a trucar a les portes del Sevilla dos anys després. Un altre brasiler, Adriano, va ser el primer fitxatge de l’era de Sandro Rosell. El Barça va abonar 9,5 milions d’euros pel lateral. El quart sevillista que ha acabat al Barça en els últims anys ha estat Ivan Rakitic, que va arribar al Camp Nou l’any 2014 a canvi de 18 milions d’euros i tres en variables. El rendiment de Rakitic ha estat excepcional. No ho ha estat el d’Aleix Vidal, que va ser fitxat pel Barça l’any 2016 per 18 milions d’euros. El català continua al Barça, però el club vol traspassar-lo aquest estiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)