Barça

Lenglet, reforç per a la defensa, presentat avui

Mercat. El central francès, que arriba per donar descans a Piqué i Umtiti, es compromet amb el Barça fins al 30 de juny del 2023 i tindrà una clàusula de rescissió de 300 milions d’euros

Després de presentar ahir el brasiler Arthur, avui tocarà a Clément Lenglet fer la seva primera roda de premsa com a jugador del FC Barcelona. El club català va anunciar ahir la seva contractació després de pagar la seva clàusula de rescissió, 35 milions d’euros, i 900.000 euros més en concepte d’IPC des que el jugador va fitxar pel Sevilla. El Barça, que feia setmanes havia arribat a un acord amb el jugador, va intentar negociar amb el Sevilla perquè l’operació fos un traspàs, però davant la negativa del club andalús a qualsevol tipus de negociació, ha optat per fer efectiva la clàusula de rescissió i que el jugador es pugui incorporar ja en la pretemporada a les ordres d’Ernesto Valverde. Avui mateix podria començar a entrenar-se.

Lenglet, que ahir va aterrar a Barcelona passades les set de la tarda i va anar directament a fer-se la tradicional fotografia davant de la botiga del FC Barcelona, signarà aquest migdia el seu contracte amb el club blaugrana. Quedarà lligat fins al 30 de juny del 2023 i tindrà una clàusula de rescissió de 300 milions d’euros. Posteriorment trepitjarà la gespa del Camp Nou, un acte que no serà obert al públic per motius de seguretat, a causa de les obres que s’estan fent a l’estadi. Més tard farà la seva primera roda de premsa com a jugador del Barça, tot i que ahir ja va explicar als mitjans del club quines són les seves primeres sensacions com a blaugrana. “Estic molt content d’arribar a un equip com aquest. Vinc per guanyar títols, com sempre ha fet aquest equip, i continuar creixent com a futbolista. També per jugar. Per treballar des del primer dia per guanyar-me un lloc i fer feliços els aficionats del Barça”, va dir el nou jugador blaugrana.

Cinc centrals

Lenglet, jove futbolista de 23 anys, arriba al Barça per reforçar l’eix de la defensa, on la temporada passada Piqué i Umtiti van tenir poc descans. Amb la seva incorporació, Valverde disposa de cinc centrals: Piqué, Umtiti, Vermaelen, Yerry Mina i el mateix Lenglet. És clar que la direcció esportiva ha de donar sortida a un d’ells. El primer a la rampa de sortida és el colombià Yerry Mina. Va arribar en l’últim mercat d’hivern per tal de cobrir la marxa de Mascherano a la Xina i Valverde va comptar molt poc amb ell. La idea del club ha estat buscar una cessió a un equip europeu per al jove defensa colombià, però podria acabar convertint-se en un traspàs, ja que ha augmentat la cotització del jugador, després de destacar en el mundial de Rússia. Mina va fer tres gols, tots tres de cap, amb la seva selecció. El colombià també té el problema de ser extracomunitari, tot i que amb la marxa de Paulinho el problema no existeix ara per ara. Pel que fa a Vermaelen, Valverde va quedar satisfet amb el rendiment del belga el curs passat.

PRIMERES PARAULES

“Vinc per guanyar títols i continuar creixent com a futbolista”, diu el francès

CINC CENTRALS

Amb la seva arribada, el Barça haurà de donar sortida a un central

73 partits amb el Sevilla

Clément Lenglet arriba al Barça després de destacar en el Sevilla, equip al qual va arribar, des del Nancy, en el mercat d’hivern de la temporada 2016/17, i ha estat considerat un altre dels molts encerts de Ramón Rodríguez Verdejo, Monchi, ja exsecretari tècnic del conjunt andalús, avui treballant per al Roma.

Lenglet ha estat indiscutible en el Sevilla durant un any i mig; hi ha jugat un total de 73 partits i ha marcat quatre gols, tots en jugades a pilota aturada, una de les seves especialitats gràcies als seus 186 centímetres. Lenglet destaca també per la seva bona sortida de pilota i perquè té un bon desplaçament en llarg.

Amb el Sevilla, equip del qual es va acomiadar dimecres passat, va jugar la final de copa, contra el Barça, la temporada passada, i també els quarts de final de la lliga de campions, contra el Bayern de Munic, després d’eliminar en els vuitens de final el Manchester United.

El Barça aposta pel mercat francès

Amb Clément Lenglet seran ja quatre els futbolistes francesos que tindrà Erneso Valverde a les seves ordres. Els altres són: Samuel Umtiti, Lucas Digne i Ousmane Dembélé. El Barça va començar a mirar cap al mercat francès des de l’arribada al club de Robert Fernández, deslligat del club des del 30 de juny passat. Umtiti i Digne van arribar durant l’estiu del 2016 i Dembélé ho va fer ara fa un any, després de la marxa de Neymar. En la roda de premsa de presentació d’Abidal com a secretari tècnic ja es va explicar que una de les raons de la seva contractació era el seu coneixement del mercat francès.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)