Barça

Supercopa d’Espanya

Tànger serà blaugrana

El Barça té una àmplia presència de seguidors al Marroc, que, fora de l’Estat espanyol, és el país amb més penyes barcelonistes (8 d’oficials i actives i 3 en procés), repartides per tot el seu territori

Set-cents penyistes vestiran una samarreta commemorativa de la final amb el lema “Som tots culers de Tànger a Elgouira” i també està previst desplegar un mosaic

“El Marroc té un moviment penyístic cada cop més gran i de qualitat”, explica Youseff Bennani, president de la Gent Blaugrana d’Anfa (Casablanca)

Més de 1.000 quilòmetres per terra i gairebé 15 més per mar separen Barcelona de Tànger, que diumenge, i tot i que no hi haurà un desembarcament massiu de d’aficionats vinguts de Catalunya, serà més blaugrana que mai. El Barça, de fet, jugarà gairebé com a casa, ja que el Marroc és un dels països amb més seguidors blaugrana, com ho demostra també el fet que sigui el país, fora de l’Estat espanyol, que té més penyes oficials i actives (8), a les quals properament s’hi sumaran tres més, que estan esperant rebre el vistiplau definitiu per ser-ho.

En total són gairebé un miler de penyistes marroquins registrats entre totes 8 penyes. Una de les més nombroses és la de Casablanca, Gent Blaugrana d’Anfa, que, formada per 175 penyistes, alhora és una de les més representatives i actives. El seu president, Youssef Bennani, que també és el responsable de la zona d’Àfrica de la confederació de penyes, és un dels principals encarregats de coordinar la que per a ells serà una cita del tot històrica, encara que el Barça ja va jugar recentment (el 2012) un amistós a Tànger. Ara serà amb un títol en joc. “Que el Barça vingui a jugar una final al Marroc ens representa gairebé la mateixa felicitat que quan vam guanyar el sextet. És un gran orgull i estem molt il·lusionats”, comenta Bennani, que explica també algunes de les iniciatives que ja tenen preparades per rebre els de Valverde: “Al camp serem majoria de culers, perquè aquí el Barça és el club amb més seguidors. Set-cents penyistes portarem una samarreta commemorativa blaugrana, amb el lema «Som tots culers de Tànger a Elgouira», i també volem desplegar un mosaic, amb el mateix lema, pendent que les autoritats ens donin el vistiplau per exhibir-lo.” No s’ha d’oblidar que Elgouira és l’última població de l’estat marroquí però pertany al territori no autònom del Sàhara Occidental.

El que és segur és que, amb mosaic o sense, l’estadi Ibn Batuta omplirà les seves 45.000 localitats –així ho ha assegurat el president de la federació de futbol del Marroc– i viurà una final majoritàriament blaugrana, “amb un ambient del tot festiu, ja que el públic marroquí anima tota l’estona, se sap l’himne de la primera a l’última estrofa...”, destaca Youssef Bennani, que també valora molt el fet que “el Barça cada cop pensi més en un continent que ha estat oblidat molt de temps, però que cada cop té un moviment penyístic més gran i, sobretot, de més qualitat”. En aquest sentit, la Gent Blaugrana d’Anfa i les penyes marroquines són un exemple. L’any passat, Casablanca va acollir la sisena edició de la Trobada de Penyes francòfones, amb la visita de penyes d’arreu d’Europa i d’algunes en procés de ser-ho del nord d’Àfrica –el del proper any se celebrarà a Marràqueix–, i aquest mes de març passat, a Xauen, una localitat a poc més de 100 quilòmetres de Tànger, es va celebrar la 3a Trobada de Penyes del Barça al Marroc. A més, també celebren diverses accions solidàries. L’última, coincidint amb un dels clàssics de la lliga passada, que va reunir les penyes blaugrana i madridista de Casablanca, per aconseguir fons per a diversos col·lectius d’infants desfavorits.

Una penya sevillista al Marroc

Mentre que el Barça té 8 penyes al Marroc i moltes altres repartides per tot el món àrab, com a Egipte, el Líban i l’Aràbia Saudita –a Tunísia properament se n’ha d’oficialitzar una–, del Sevilla només n’existeix una, a Tànger, que, això sí, en les últimes setmanes ha experimentat un augment dels seus membres, fregant els 400. A la capital andalusa, a més, no ha agradat gens que la final es jugui a Tànger, i els abonats que han demanat entrada no han arribat al mig miler.

8
Penyes oficials i actives al Marroc:
Penya Barcelonista Rifeña Alhucemas (64 penyistes), Association Penya Mazagan FCB (44 penyistes), Gent Blaugrana d’Anfa (175 penyistes), Penya Blaugrana de Fes (76 penyistes), Associació del Nord Blaugrana de Chaouen (148 penyistes), Penya Blaugrana de Marrakech (101 penyistes), Penya Blaugrana Rabat Atlàntic (161 penyistes) i Penya Blaugrana de Kenitra (177 penyistes).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)