Barça

Retorn a una capitania ‘made in’ la Masia

Pòquer del planter. El braçal blaugrana recupera l’essència i tornarà a tenir quatre capitans formats a la casa, com ho van ser recentment Xavi, Iniesta, Messi i Sergio, i anteriorment Puyol, Xavi, Valdés i Iniesta

Leo Messi, Sergio Busquets, Gerard Piqué i Sergi Roberto. Aquests seran els quatre capitans del Barça aquesta temporada 2018/19. L’argentí i el de Badia repeteixen, i Piqué i Roberto entren com a novetat.

La marxa d’Andrés Iniesta al Vissel Kobe havia deixat vacant el lloc de primer capità. Per una qüestió de galons i d’ascendència en el grup al vestidor, i també per una simple qüestió d’evolució natural, Messi hereta el braçal del manxec. Iniesta havia estat el capità des de la temporada 2015/16, quan el de Fuentealbilla va heretar el braçal de Xavi Hernández, i ara és Leo Messi qui exercirà aquest càrrec, després d’haver actuat com a segon capità des de l’estiu del 2015. El seu escuder serà ara Sergio Busquets, que de tercer capità passa a ser el segon. El quartet de capitans el completaran Gerard Piqué i Sergio Roberto, que debuten en aquesta funció. A ningú se li escapa que en el cas de Piqué, per compromís i personalitat, ell ja exercia com a capità a l’ombra i sempre ha estat una de les veus autoritzades del vestidor. El braçal li arriba als 31 anys, en plena maduresa, i just quan està a punt de complir-se una dècada del seu debut amb el primer equip blaugrana. Premi també per a Sergi Roberto. El de Reus, que ja ha lluit el braçal durant la gira nord-americana, serà el quart capità i entra en el lloc de Javier Mascherano.

L’entrada de Sergi Roberto per Mascherano provoca, a més, que el braçal torni a tenir cent per cent ADN Masia. Els quatre capitans de l’equip han estat formats tots al planter blaugrana. Això ja s’havia vist en el passat. L’última vegada que es va produir aquesta mateixa circumstància va ser en la temporada 2014/15. Aleshores els quatre capitans eren Xavi Hernández, Andrés Iniesta, Leo Messi i Sergio Busquets. Anteriorment, abans de la irrupció de Sergio Busquets i de l’entrada en escena de Leo Messi com un dels capitans, l’equip ja havia tingut un pòquer format a la casa, amb Puyol, Xavi, Valdés i Iniesta.

Els que queden fora de la llista d’escollits són figures amb gran pes dins l’equip com Ivan Rakitic i Marc-André ter Stegen. El croat havia opositat per ser un dels relleus de les dues baixes, però finalment no ho serà. Tampoc el porter alemany. Ter Stegen havia dit durant la pretemporada als EUA que per a ell seria un honor ser un dels capitans del vestidor, però finalment també n’ha quedat fora.

Avui, dia Piqué

Gerard Piqué s’estrenarà avui en el seu nou càrrec. El central ha estat l’escollit per parlar aquesta tarda (17.30 h) en la roda de premsa prèvia al partit de supercopa que l’equip jugarà demà a Tànger contra el Sevilla. Serà la primera vegada que Piqué es posarà davant dels micròfons després de tota la polèmica originada entre ell i la cúpula directiva blaugrana arran del cas Griezmann i el famós vídeo La decisión. També serà la seva primera aparició des del mundial de Rússia. Caldrà veure si l’arribada de Luis Enrique a la selecció implica un canvi de plans en el guió i si Piqué finalment continua o no a la roja.

CANVIS

Leo esdevé l’hereu legítim d’Iniesta com a primer capità. Piqué i Roberto debuten
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)