Títol patit i rodatge

El Barça guanya la seva 13a supercopa d’Espanya en vèncer un bon Sevilla amb gols de Piqué i Dembélé

Nou blaugrana van disputar els seus primers minuts d’aquest estiu

SEVILLA 1 BARÇA 2

BARÇA:Ter Stegen; Semedo, Piqué, Lenglet, Jordi Alba; Sergio Busquets, Rafinha (Rakitic, 46’), Arthur (Coutinho, 53’); Dembélé (Arturo Vidal, 86’), Messi i Luis Suárez. SEVILLA:Vaclik; Mercado (Ben Yedder, 85’), Kjaer, Sergi Gómez; Navas, Banega, Roque Mesa, Escudero; Vázquez, Sarabia (Aleix Vidal, 71’) i Muriel (André Silva, 59’). GOLS:1-0 (9’) Sarabia. 1-1 (42’) Piqué. 1-2 (79’) Dembélé.ÀRBITRE:Del Cerro Grande (madrileny).T.G.:Vázquez, Aleix Vidal; Busquets i Ter Stegen.T.V.:Cap.PÚBLIC:Uns 40.000 espectadors.
Dembélé, titular, va fer el gol del triomf amb un xut espectacular

El Barça va guanyar ahir la seva 13a supercopa d’Espanya en vèncer un combatiu Sevilla per 1-2, amb gols de Piqué i Dembélé –el del francès, espectacular–, en un partit força igualat que Ernesto Valverde, amb l’inici de la lliga a tocar, va aprofitar per donar minuts a nou futbolistes que encara no havien disputat cap minut aquest estiu. La final va tenir de tot, polèmica, grans accions individuals i emoció a dojo, fins al punt que Ter Stegen, en l’últim minut, va evitar la pròrroga en aturar un penal a Ben Yedder. I després, és clar, la final també va destacar pel gran ambient que va generar el públic de Tànger, rendit al Barça, que va vibrar de valent, especialment amb Leo Messi, ahir capità per primer cop, que ja és, amb 33 títols, el jugador més llorejat de la història de l’entitat blaugrana.

Valverde va optar per l’onze més o menys previst, amb les úniques sorpreses de Ter Stegen en detriment de Cillessen, que semblava que seria l’escollit, i amb Dembélé formant trident ofensiu amb Messi i Suárez, en comptes de Coutinho o de Malcom. L’extrem brasiler, de fet, ni tan sols va entrar en la convocatòria, molt probablement per l’amenaça del Sevilla de muntar un sidral pel tema dels extracomunitaris.

El Barça, tot i començar amb un ritme de joc força baix, va aconseguir el domini des del xiulet inicial, per mirar de cuinar el partit a foc lent. La intenció dels blaugrana, però, se’n va anar en orris la primera vegada que el Sevilla va creuar el centre del camp, una acció molt ràpida en què Muriel va deixar estabornits Piqué i Lenglet abans d’assistir Sarabia, que va marcar amb un xut creuat (9’). Tot i que en un principi el gol va ser anul·lat per fora de joc, l’àrbitre el va acabar concedint en consultar el VAR. La diana va afectar el Barça, que durant una bona estona, tot i continuar amb el control, va ser incapaç de trobar espais en l’atapeïda defensa sevillista. De fet, fins ben bé la mitja hora de joc, les aproximacions dels blaugrana van acabar en no res. El primer avís amb cara i ulls va arribar en el minut 27, en una falta executada per Messi que Lenglet va rematar massa alt. Finalment, el Barça va posar una marxa més i, ara sí, en els darrers deu minuts, va assetjar la porteria de Vaclik. En el minut 37, Luis Suárez va estar a punt de fer l’empat, però el seu xut creuat va sortir fora. Va ser l’avantsala de l’1-1, que va arribar en una falta a la frontal forçada per Lenglet. El xut de Messi va picar al pal dues vegades, després de rebotar en Vaclik i el rebuig va anar a parar a peus de Piqué, que va marcar a porteria buida (42’). El gol va fer embogir l’estadi Ibn Battouta, però l’eufòria la va estar a punt de tallar de soca-rel Sarabia, que en una altra acció aïllada va tornar a generar perill. En aquesta ocasió, però, va topar amb un Ter Stegen esplèndid.

Dembélé i Ter Stegen

Amb la represa el partit es va igualar, ja que el Sevilla, més rodat físicament que el Barça, va donar una passada endavant i va començar a trepitjar l’àrea de Ter Stegen, tot i que sense gaire profunditat. El primer en avisar, però, va ser l’equip de Valverde, en una falta directa executada per Messi que Vaclik va rebutjar amb els punys (60’). I la resposta del Sevilla també va arribar a pilota aturada, en un córner que Vázquez va rematar amb el cap al travesser (62’). I tot seguit el Barça va tenir la seva millor ocasió, en una excel·lent passada de Messi per a Dembélé que, tot sol, va xutar al cos de Vaclik (64’). L’oportunitat va atemorir el Sevilla, que com en el tram final de la primera meitat va endarrerir les línies, el que va aprofitar el Barça per tocar la pilota més a prop de la porteria dels de Machín. I després d’una doble oportunitat blaugrana, de Suárez i Messi, en què Vaclik es va lluir de valent, Dembélé va marcar el golàs del triomf, un obús espectacular des de fora de l’àrea que va entrar a la porteria després de rebotar en el travesser (79’). La final, però, tot i la festa que ja es vivia a l’estadi, encara no estava resolta, i és que en l’últim minut Ter Stegen va fer un clar penal, un seriós contratemps que ell mateix va convertir en anècdota en aturar el llançament de Ben Yedder.

A CONTRACORRENT

El Barça va haver de remuntar un gol inicial de Sarabia anul·lat i després validat pel VAR