Barça

El protagonista

Ousmane Dembélé

Reivindicació amb golàs

Molt s’ha parlat d’Ousmane Dembélé durant tot l’estiu. De fet, des que va fitxar pel Barça. La passada temporada, la primera com a blaugrana, no va anar com s’esperava, sobretot per culpa de la greu lesió que va patir en l’inici de curs i que, en definitiva, li va impedir acabar d’aconseguir un lloc fix en l’onze de Valverde. Només en algun partit important, com ara en la tornada contra el Chelsea, va destacar especialment i va semblar justificar almenys una part dels 105 milions d’euros fixos que es van pagar per ell, més 40 en variables. Tot plegat va fer que hagin sorgit moltes notícies sobre el seu futur, algunes de ben recents, com ara un possible interès del PSG per fitxar-lo. Aquest mateix dissabte, de fet, Valverde va haver de respondre diverses preguntes sobre la continuïtat del francès i va assegurar que compta amb ell.

Més enllà de les paraules, però, el Txingurri va demostrar, ahir, amb el que és més important, els fets, que confia que aquest sigui l’any de Dembélé, donant-li la titularitat quan no era gens clar que fos així. De fet, una de les incorporacions que ha vingut aquest estiu per competir amb el francès, Malcom, amb més rodatge i que va participar en la gira dels Estats Units, va veure el partit des de la graderia. També hi ha ajudat el fet que Dembélé hagi retallat uns dies les seves vacances, després d’haver-se proclamat campió del món amb la seva selecció. A Rússia, això sí, va tenir poc protagonisme –165 minuts jugats– i menys desgast que molts companys.

El cas és que, amb un títol en joc, Dembélé tenia l’oportunitat de començar la temporada amb el Barça de la millor manera, i així ho va fer, convertint-se en el gran protagonista de la supercopa d’Espanya, amb permís de Ter Stegen, gràcies a un golàs, a falta de poc més de deu minuts per al final del partit, que li va acabar donant el triomf al conjunt blaugrana. Va començar bé el francès, molt participatiu a l’extrem esquerre i entre línies, creant alhora cert perill, tot i que li va faltar acabar de concretar algunes de les seves accions. Amb el pas dels minuts, li va costar una mica més entrar en joc, però no ho va parar d’intentar i, en el tram inicial del segon temps, a punt va estar de marcar després que Messi l’habilités amb una gran passada. El llançament, però, li va sortir massa centrat. Minuts després, ja no va fallar. En una acció que no semblava d’excessiu perill, es va treure del barret una canonada amb la cama dreta, que, tot i ser més llunyana, va recordar aquella contra el Chelsea, i va treure les teranyines de la xarxa. Després del mundial, toca triomfar en el Barça.

86
minuts disputats.
1
gol marcat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)