Barça

Gamper per anar fent boca

El Barça i el Boca Juniors jugaran avui (18.15 h) la 53a edició del trofeu Joan Gamper, a només tres dies del gran debut de l’equip en la lliga contra l’Alavés

Serà l’estrena de Lenglet, Arturo Vidal, Arthur i Malcom al Camp Nou davant de la parròquia culer

Torna el futbol al Camp Nou gairebé tres mesos després. El vigent campió de lliga debutarà dissabte a casa (22.15 h). L’espera l’Alavés del Pitu Abelardo. Serà el primer partit oficial de la temporada a l’estadi. El primer examen en el llarg camí cap a l’intent de revalidar el títol. Nova temporada, noves emocions i nous reptes. Abans, però, el Barça té avui una altra cita amb els seus aficionats. La festa del barcelonisme. Avui, dia Gamper (18.15 h, Barça TV i Antena 3). L’equip de Valverde disputarà aquesta tarda la 53a edició del Trofeu Joan Gamper contra un Boca Juniors que diumenge guanyava el seu primer partit de lliga contra el Talleres de Còrdova, amb gol de Pavón (1-0). Aquesta serà la sisena vegada que l’equip argentí disputi el Gamper, la tercera amb l’actual format. En les dues anteriors, el Barça va acabar alçant el trofeu. Victòria en els penals (5-3) l’any 2003 i victòria per 2-1 l’any 2008, en l’última visita.

L’expedició del Boca Juniors va aterrar ahir a primera hora del matí a l’aeroport del Prat procedent de Buenos Aires i a la tarda va exercitar-se a les instal·lacions de la ciutat esportiva. Ho va fer amb els divuit futbolistes de la primera plantilla citats per Guillermo Barros Schelotto i dos joves del planter com Agustín Almendra i Lucas Olaza. L’equip de Valverde també va entrenar-se durant el dia d’ahir. Ho va fer al matí, amb les novetats d’Aleñá i Denis, que van fer part de la sessió amb el grup.

El partit d’avui a l’estadi serà el bateig futbolístic de Clément Lenglet, Arthur Melo, Malcom i Arturo Vidal davant dels seus nous aficionats. Serà el primer partit de tots quatre al Camp Nou amb la samarreta blaugrana. No serà el debut de cap d’ells, però sí la seva estrena a casa. De fet, el d’avui serà ja el cinquè partit per a Lenglet i Arthur com a blaugrana després dels tests de la gira nord-americana contra el Tottenham, el Roma i el Milan, i després també d’haver jugat com a titulars la supercopa d’Espanya guanyada diumenge contra el Sevilla a Tànger. Per a Malcom, el gran sacrificat contra els de Pablo Machín, serà el seu quart partit, i per a Arturo Vidal, tot just el segon.

Veure en directe i de ben a prop les quatre incorporacions que ha fet l’equip, almenys per ara, serà sens dubte un dels grans al·licients d’un partit allunyat del component emocional que va tenir el Gamper d’ara fa un any, en què el club va optar per convidar i cedir tots els beneficis d’aquell partit al Chapecoense (5-0), després de la tragèdia patida pel club brasiler el novembre del 2016, quan 71 persones van perdre la vida en aquell maleït accident aeri quan l’expedició es dirigia a jugar la final de la copa sud-americana contra l’Atlético Nacional.

Després del desgast físic que va generar el partit contra el Sevilla al Marroc, i amb el partit de lliga contra l’Alavés a la cantonada, és probable que Ernesto Valverde reparteixi molt els minuts en el partit d’avui. Segurament serà una altra bona oportunitat per veure en acció dos dels joves que més han meravellat en aquesta gira pels Estats Units. Riqui Puig i Miranda tindran avui la seva quota de protagonisme.

El Barça va guanyar diumenge la seva ja tretzena supercopa d’Espanya. Avui buscarà el que significaria el seu trofeu Joan Gamper número 41.

CONTEXT DIFERENT

L’edició d’enguany s’allunya de l’emotivitat de la visita de fa un any del Chapecoense

ATRACTIUS

A banda dels nous fitxatges, el partit servirà per veure noms com Riqui Puig i Miranda

PALMARÈS DISPAR

El Barça busca el 41è títol contra un Boca que ha jugat 5 cops el Gamper i mai l’ha guanyat

LA PISSARRA

L’imminent debut de lliga convida avui Valverde a gestionar amb seny els minuts

L’agenda del Gamper

Abans del duel contra el Boca Juniors, cap a tres quarts de sis de la tarda, es farà la presentació de l’equip damunt la gespa del Camp Nou. I durant tota la jornada es faran diverses activitats al voltant de l’estadi per a tota la família. A partir de les tres de la tarda hi haurà concerts, cercaviles, activitats esportives i estarà oberta ja la zona de photocalls i selfies, tot repartit en tres escenaris: la plaça de la música, la plaça de l’oci i les activitats Estrella Damm. Les portes del camp s’obriran a tres quarts de cinc, i a partir d’un quart de sis hi haurà animació ja a l’interior de l’estadi. A més, des de les deu del matí es podrà seguir el Congrés Mundial de Penyes per Barça TV.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)