Barça

“Tinc el convenciment que viurem un any històric”

39è Congrés Mundial de Penyes. Josep Maria Bartomeu va valorar el moment esportiu del club, va destacar “el model de joc i formatiu” i no va descartar algun fitxatge més d’aquí al final del mercat

L’àmbit esportiu va centrar la intervenció del president del Barça, Josep Maria Bartomeu, que va obrir els actes institucionals del 39è Congrés Mundial de Penyes, ahir al Palau de Congressos de Catalunya. Primer de tot, el president blaugrana va donar valor al que es va aconseguir la temporada passada: “Ens vam exigir ser els millors i el llistó ha quedat molt alt. Es va guanyar el vuitè doblet en 119 anys d’història del club i la setena lliga en deu anys, i amb una gran diferència de punts respecte del segon i el tercer. A més, es van guanyar totes les copes del rei. Mai havia passat. I la Youth League, que és molt important.” També respecte del darrer curs, Bartomeu va tenir un especial record per Andrés Iniesta, “una llegenda”, i va voler tornar a deixar clar que el seu comiat només és “un punt final a la seva etapa com a jugador al Barça, perquè quan torni del Japó tindrà altres tasques al club”.

La supercopa d’Espanya guanyada diumenge a Tànger també va ser un dels punts dels quals el president del Barça va voler inflar pit, com a avançament del que creu que pot ser el curs vinent, destacant també la feina feta per la secretaria tècnica aquest estiu: “La temporada comença bé, i és una temporada que ens ha d’omplir d’esperança i ambició. Els nostres rivals són forts, però crec que estem completant una plantilla excel·lent, amb jugadors amb experiència, de casa i de fora, tots liderats per Leo Messi.” De l’argentí de fet, també va destacar “el 33è títol que va guanyar diumenge” i l’estrena de la seva capitania. “Tots els quatre capitans, Messi, Busquets, Piqué i Sergi Roberto, formats a la Masia, una singularitat que val la pena remarcar”, va dir Bartomeu, que tampoc va descartar algun reforç més: “Continuarem atents al mercat, sense cap obligació, perquè estem satisfets de les altes i les baixes.” Per tot plegat, Bartomeu es mostra convençut que “es viurà un any històric, en què el club torna a aspirar a guanyar-ho tot, no només en futbol, sinó en tots els esports professionals”.

Bartomeu també va voler reivindicar l’aposta pels joves del planter: “Com a club, tenim dos grans tresors, el nostre model de joc i el nostre futbol formatiu, i diguin el que diguin, continuarem reforçant-los. La Masia funciona i continua sent la millor escola de futbol del món. Ens fan ser optimistes i ho estem comprovant amb molts de talents, com Miranda, Riqui Puig i Abel Ruiz, que crec que arribaran ràpidament a les portes del primer equip.”

El femení, motiu d’orgull

“Per primer cop a la història hem fet una gira mixta. No s’havia fet mai i ha estat una gran experiència. Sabem que les distancies encara són molt grans, però al 2015 vam fer una aposta per professionalitzar el futbol femení i ho estem fent. Hem tancat també un patrocinador, Stanley, amb la xifra més alta del futbol femení. Per què no somiar que el femení juga una final de Champions i la guanya?”, va exposar Bartomeu, fent així una defensa ferma de les accions per potenciar el futbol femení.

FEINA DE MERCAT

“Els nostres rivals són forts, però estem tancant una plantilla excel·lent”

EL PLANTER

“La Masia funciona i continua sent la millor escola de futbol del món”

L’Espai d’Animació, premiat

X.S.

Ahir es va fer lliurament del tercer premi Edmundo Bazo, expresident de la Federació de Penyes de Madrid, que va morir fa tres anys, i es va guardonar l’Espai d’Animació i les diferents penyes que el formen: Almogàvers, Creu de Sant Jordi, Nostra Ensenya, Supporters Barça i Front 532 (fins fa poc anomenada Supporters Puyol). Albert Yarza, president de la penya Almogàvers, la més nombrosa de l’Espai d’Animació, va rebre el premi en representació de les cinc penyes. També es va fer un homenatge a les tres penyes que enguany han celebrat 50 anys: Estadio (Extremadura), la de Santa Maria de Queralt i la d’Arenys de Munt.

Més d’un miler de penyistes

X.S.

El dinar de gala i després el Gamper van tancar els actes del 39è Congrés Mundial de Penyes, que va reunir més d’un miler de persones entre congressistes i convidats. Abans dels actes institucionals, durant el Congrés de Treball de la Confederació es van tancar els comptes de la temporada passada, amb un resultat net després d’impostos de 173.000 euros positius. El pressupost d’aquesta temporada és d’1.662.000 euros. A més, també es va aprovar el nou reglament de penyes, que reconeix la confederació com a entitat i canvia el procés d’oficialització de penyes. En total, són ja 1.245 penyes oficials les que existeixen arreu del món, amb un total de 160.000 penyistes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)