Barça

Les sensacions abans del debut són immillorables

Ja comença. La Supercopa i el Gamper certifiquen que el Barça arriba a l’estrena en la lliga demà contra l’Alavés al Camp Nou en perfectes condicions i amb una infinitat de recursos

Malgrat que el Barça no va poder guanyar cap dels tres amistosos disputats durant la lliga pels Estats Units (2-2 contra el Tottenham, 2-4 contra la Roma i 1-0 contra el Milan), Ernesto Valverde va tornar molt satisfet amb el rendiment i la imatge que va deixar el seu equip. Sensacions que es van convertir en certeses quan els internacionals es van anar incorporant a l’equip i es va afrontar la primera cita oficial de la temporada amb la final de la Supercopa d’Espanya contra el Sevilla, un equip amb més rodatge que el blaugrana.

El Barça va alçar el primer títol després de remuntar el gol inicial dels sevillistes i va tornar a mostrar, un cop més, el seu caràcter competitiu i també que aquesta temporada disposa de més recursos en la plantilla perquè el fons d’armari ha guanyat en actius i, el més important, en qualitat. En el trofeu Joan Gamper contra el Boca Juniors els blaugrana van tornar a demostrar que arriben a la primera jornada de demà contra l’Alavés al Camp Nou en unes condicions gairebé immillorables per pensar que el debut serà un èxit. “És un bon partit de preparació per saber com estem, tinc bones sensacions de cara al començament de lliga”, va afirmar Valverde després del duel contra el conjunt argentí.

Encoratjador va ser també el discurs previ de Leo Messi. El nou capità del Barça va beneir els fitxatges fets pel club aquest estiu i es va mostrar convençut que poden fer grans coses aquesta temporada, amb la Champions com a gran repte. Al 10 blaugrana se’l veu molt motivat i amb moltes ganes de seguir mantenint el domini aclaparador de l’equip en la lliga. El braçalet li escau, a Messi, que al lideratge que sempre ha tingut sobre el camp dimecres va sumar-hi el de fora. Seria molt positiu que mantingués aquesta línia d’actuació durant tota la temporada.

Messi no és l’únic que veu que els fitxatges han augmentat substancialment el nivell de l’equip. Tots ells han revelat coses interessants en aquests partits i han convençut. Tots quatre podrien sortir en un onze inicial i no desentonarien ni tampoc es podria considerar una sorpresa. En aquesta pretemporada també ha quedat clar que Valverde sembla que apostarà de nou pel clàssic dibuix del 4-3-3 amb Dembélé i Malcom lluitant per una plaça en alguna de les dues bandes i amb una lluita titànica per veure qui ocuparà els dos interiors. Hi ha infinites possibilitats i amb jugadors amb perfils molt diferents. Als que ja hi eren s’hi han sumat Arthur, que ha deixat molt bona impressió, el contrastat Arturo Vidal i, si no hi ha una venda a última hora, Rafinha s’ha guanyat tenir oportunitats després de la gran pretemporada que ha fet.

Com sempre, caldrà confirmar totes aquestes sensacions demà sobre la gespa però res fa presagiar que el Barça no tingui una estrena convincent.

ELS FITXATGES

Han estat beneïts per Messi i tots han convençut i ensenyat coses molt interessants

Riqui Puig i Miranda, en un núvol

Riqui Puig i Miranda estaven eufòrics després d’haver pogut debutar amb el primer equip al Camp Nou. Tot un somni per als dos futbolistes, que estan cridats a tenir minuts amb el primer equip aquesta temporada. “Jugar al costat dels ídols que veia a la televisió o des de la graderia és un somni fet realitat”, va dir Riqui Puig. “L’Ernesto m’ha dit que jugués com sé, que l’equip m’ajudaria.” Juan Miranda va afirmar: “En debutar he sentit moltes coses. Feia molts anys que treballava per arribar aquí.”

Piqué no es va entrenar amb permís del club

Gerard Piqué no va participar en l’entrenament d’ahir al matí perquè tenia permís del club per viatjar a Orlando per defensar la seva proposta de renovació de la copa Davis de tennis davant els membres de la Federació Internacional de Tennis (ITF), que li van aprovar la seva proposta. Caldrà veure si Valverde el fa jugar contra l’Alavés. Per contra, sí que es van exercitar amb el primer equip Riqui Puig i Juan Miranda, que dimecres van participar en el trofeu Joan Gamper. L’equip torna avui a la tarda (18.30) als entrenaments.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)