Barça

El Barça ho veu amb bons ulls i es manté en espera

Mercat estratègic. El club blaugrana no amaga la importància de potenciar la seva presència als Estats Units i confia que les propostes seran satisfactòries

El Barça no ha valorat oficialment l’acord signat per La Liga perquè un partit del campionat, probablement un del conjunt blaugrana o del Madrid, es disputi als Estats Units, però segons fonts del club, d’entrada, i a falta de conèixer més detalls, veu amb bons ulls la possibilitat d’anar a jugar un partit de lliga a territori nord-americà. I és que a ningú se li escapa que els Estats Units, on té oberta fins i tot una oficina (a Nova York, dirigida per l’exjugador d’handbol Xavier O’Callaghan) és un dels mercats estratègics per a la política d’expansió de la marca Barça arreu del món. En la gira d’aquest estiu –la tercera que es fa pels Estats Units en els últims quatre anys–, es va poder tornar a comprovar. Va ser, de fet, una gira històrica, ja que per primer cop es va fer de manera conjunta amb l’equip femení, que a més, va signar un acord de patrocini amb Stanley, “el millor del futbol femení”, segons va assegurar el president, Josep Maria Bartomeu, en el congrés mundial de penyes d’aquest dimecres.

Per tot plegat, el Barça acull amb optimisme aquesta novetat històrica, i confia que si finalment ha de jugar als Estats Units, la proposta sigui satisfactòria, amb els mínims perjudicis pel que fa al calendari i també per a l’afició. En aquest sentit, veuria més viable que fos un partit a domicili, i no un com a local, cosa que suposaria diversos problemes per al club, tant per l’impacte en ticketing que suposa un partit al Camp Nou, com d’una hipotètica compensació als abonats pel fet de no poder gaudir d’un partit previst en el calendari des que es va fer el sorteig.

Malestar en l’afició

Encara amb un cert enrenou pel fet que la supercopa d’Espanya es disputés a Tànger, bona part de l’afició blaugrana no ha acollit gaire bé el fet que el Barça pugui jugar un partit de lliga als Estats Units. Especialment si és un que està marcat en el calendari com a local. En aquest sentit, l’associació SeguimentFCB, molt activa en especial en temes com aquest, que afecten directament els socis del club i bona part dels seguidors, ja va mostrar el seu malestar a les xarxes socials, lamentant que aquest acord anunciat per La Liga “desnaturalitza el futbol i el converteix en pur negoci”, a més de qualificar-lo com a “vergonyós”. Un missatge que també va compartir el compte de l’Espai d’Animació del Camp Nou. Manifest Blaugrana, per la seva banda, també va assegurar que “caldrà estar atents a com encaixa això en els abonats a l’estadi”, en el cas que es perdi el dret a assistir a algun partit ja pagat. Per tot plegat, i a falta també de més explicacions tant de La Liga com del club blaugrana, no es descarta que hi pugui haver algun tipus de mobilització o protesta en algun dels pròxims partits al Camp Nou, dissabte contra l’Alavés o el diumenge 2 de setembre contra l’Osca.

MILLOR DE VISITANT

El club és conscient dels problemes que suposaria que l’escollit fos un partit com a local
El Barça ha fet 3 de les últimes 4 gires als Estats Units i té oberta una oficina a Nova York
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)