Barça

“El més difícil no és guanyar, sinó tornar a guanyar”

Amb cautela. Valverde emfasitza la importància que té fer-ho bé a la lliga per assaltar la Champions i recorda les grans dificultats que va tenir el curs passat el Barça per vèncer l’Alavés

El Barça mai ha guanyat la Champions si no ha anat acompanyada per la lliga, una realitat que s’ha repetit en cinc ocasions i que, per tant, té una base empírica suficient per tenir-la sempre ben present. I és per això que, tot just quan comença la lliga, amb el somni de la Champions en boca de tothom, Valverde no es va estar de recordar ahir l’enorme importància que té fer un bon paper en el campionat de la regularitat, que fa d’avaluació contínua, per després, en la llunyana primavera, acumular al màxim d’arguments possibles per somiar amb la gran final del Wanda Metropolitano. “El Barça sempre lluita per tots els títols i és evident que la Champions ens fa molta il·lusió, però la història ens diu que el primer pas és guanyar la lliga”, va emfasitzar ahir el Txingurri, que es va referir al gran repte que suposa repetir títol: “El més difícil no és guanyar, sinó tornar a guanyar.” I, és clar, el camí per mirar de revalidar la lliga comença aquesta nit amb la visita al Camp Nou de l’Alavés, un conjunt sense el prestigi d’altres, però que la temporada passada ja va demostrar de què és capaç. “Espero un partit semblant al del curs passat, en què ho vam passar fatal i vam haver de remuntar. L’Alavés és un conjunt molt compacte i que surt molt bé al contraatac. Abelardo els ha donat un aire molt bo”, va avisar.

A les portes de tancar-se la finestra del mercat d’estiu, Valverde no va voler entrar a analitzar si aquesta és la millor plantilla que ha entrenat mai, tot i que va enviar un missatge d’autoexigència. “Evidentment, tinc uns jugadors extraordinaris, però cal recordar que la feina d’un entrenador és treure el millor rendiment de la plantilla de què disposa.” El Txingurri, a més, que va recordar que encara hi podria haver entrades i sortides, va reiterar que compta amb Rafinha –un jugador que a l’inici de l’estiu era transferible–, es va negar a desvelar si el davanter suplent acabarà sent Munir o Alcácer i es va mostrar cautelós en referència al futur immediat de Riqui Puig. “Estic molt satisfet amb ell. Vindrà a entrenar-se amb nosaltres regularment, i les perspectives són molt bones, però és un jugador del Barça B.” A més, el tècnic, amb la boca petita, va mirar d’emfasitzar la importància que té per a ell la continuïtat de Cillessen, que continua reclamant que el club li obri la porta de sortida per jugar més minuts. “La posició de porter no és equiparable a les altres i la gestionaré de la millor manera. Nosaltres estem molt contents amb Ter Stegen i Cillessen i volem que ells també ho estiguin.”

Qüestionat per la convocatòria d’Arthur amb el Brasil, Valverde es va alegrar pel nou jugador del Barça, i va treure importància al viatge a Orlando de Piqué. “No significa res per a mi. Altres jugadors estan aquí i no sabem què estan fent.”

Pel que fa als temes d’actualitat, Ernesto Valverde va admetre que li resulta estrany que s’estigui parlant d’anar a jugar partits de la lliga als Estats Units, tot i recordar que fa poc també hauria sobtat que la supercopa d’Espanya es disputés al Marroc, i va tenir unes paraules per a les víctimes de l’atac terrorista a Barcelona i a Cambrils del 17 d’agost de l’any passat. “Van ser uns fets que ens van commocionar a tots. Recordo que va succeir just després de perdre la supercopa. Hem de fer costat a les víctimes.”

Ja per acabar, el tècnic del Barça va criticar els calendaris del món del futbol, cada vegada més atapeïts de partits, arran de les queixes de Guardiola, que ha perdut De Bruyne per als pròxims tres mesos. “Els calendaris són terribles. L’any passat em vaig poder endur a la gira tota la plantilla, mentre que enguany vam anar a la supercopa amb jugadors que només s’havien entrenat quatre vegades. Comencem la lliga amb pocs minuts a les cames.”

PAS A PAS

“Lluitarem per tot. Guanyar la lliga és el primer pas per guanyar la Champions”

ESTAN AVISATS

“L’any passat ho vam passar fatal. L’Alavés és un conjunt molt compacte”

SORPRESA RELATIVA

“Sona estrany jugar als Estats Units. També ho era una supercopa al Marroc”

RESIGNAT

“Els calendaris són terribles. Comencem la lliga amb pocs minuts a les cames”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)