El protagonista

Leo Messi

La llei del nou capità

La diana 6.000 del Barça a la lliga l’havia de fer Leo Messi, qui si no, el màxim golejador de la història del club blaugrana, que el 2009 ja va marcar la número 5.000, i aquesta havia de ser especial, ben maca, i l’argentí va decidir plasmar-la amb un llançament de falta preciós, per sota de la tanca, per fer impossible l’estirada d’un Pacheco ahir molt inspirat. Messi, en la nit en què estrenava capitania a la lliga, va signar un partit enorme, sent el líder de l’equip davant de la nodrida defensa de l’Alavés. Messi, de fet, ja es va acostar al gol tot just començar, en el minut 3, amb una volea amb la cama dreta que va sortir fora. Poc després, el 10 es va transformar en assistent, amb una passada en diagonal fantàstica per a Jordi Alba, que va xutar al lateral de la xarxa. I Messi ho va tornar a intentar al cap del quart d’hora de joc, amb un xut llunyà que Pacheco, ben col·locat, va aturar sense problemes. I després d’uns minuts en què l’Alavés va ser capaç de mantenir el Barça allunyat de la seva àrea, va aparèixer de nou Messi per reactivar l’equip, amb un llançament de falta teledirigit que es va estavellar en el travesser (38’). En aquells moments ningú ho sabia, però amb aquell xut l’argentí va començar a marcar l’1-0. El millor de la nit encara havia d’arribar.

S’acaba el patiment

Amb la represa, i tot i quedar encara força temps, es va començar a palpar en l’ambient certa preocupació, ja que anaven passant els minuts i el Barça seguia sense poder obrir la llauna. Messi primer ho va intentar amb una gran passada per a Suárez que l’uruguaià no va encertar a controlar i, poc després, amb un xut desviat des del vèrtex de l’àrea. I va ser llavors quan va arribar la segona falta en la frontal de la nit. La tanca defensiva de l’Alavés, amb el xut del primer temps encara ben present, va decidir saltar ben alt, per evitar la precisió de Messi, un acte previsible que l’argentí va aprofitar per xutar ras (63’). Genialitat, golàs, diana 6.000 i final del patiment. I tot seguit el capità va estar a punt de marcar un altre gran gol, amb un xut col·locat que es va estavellar en el pal (65’). I Messi va seguir amb la seva exhibició, demostrant que ha tornat amb empenta. Primer va donar un gol mastegat a Coutinho, que va fallar l’u contra u amb Pacheco, i després va ser ell mateix qui va topar amb el porter de l’Alavés. Messi, però, mereixia més premi, i aquest va arribar en l’última acció, en què no va desaprofitar una pilota dins de l’àrea per arrodonir una gran nit.