Barça

Desena estrena seguida en la lliga amb victòria

Un bon hàbit. L’últim cop que el Barça no va començar el campionat sumant els tres punts va ser la temporada 2008/09, amb derrota a Los Pajaritos, tot i que el curs va acabar amb triplet

Amb la victòria d’ahir contra l’Alavés, ja són deu les temporades consecutives que el Barça s’estrena en la lliga sumant els tres punts. L’últim cop que no ho va fer va ser la temporada 2008/09, la primera amb Pep Guardiola a la banqueta, quan els blaugrana van perdre a Los Pajaritos contra el Numància (1-0), una desfeta que va acabar resultant del tot anecdòtica ja que aquell curs el Barça va guanyar el triplet. Un bon hàbit, en definitiva, del que és gran dominador de l’última dècada en la lliga espanyola, amb set títols guanyats dels últims deu en joc.

Dels deu inicis de lliga posteriors al de la derrota a Sòria de fa deu anys, comptant el d’ahir, vuit han estat al Camp Nou i dos a fora. La segona lliga amb Guardiola, que també es va guanyar, va arrencar amb un triomf contra l’Sporting (3-0), en un partit en què Ibrahimovic es va estrenar com a golejador blaugrana, i que es va jugar en dilluns, ja que només tres dies abans, el conjunt blaugrana havia disputat la supercopa d’Europa a Mònaco contra el Xakhtar Donetsk, també amb victòria. L’any següent, el debut en el campionat, va ser a domicili, a Santander, amb un nou triomf contundent (0-3), en què aquest cop, Villa va marcar per primera vegada amb el Barça i Iniesta va fer un golàs. En la que va ser l’última lliga amb el de Santpedor a la banqueta –el títol seria del Madrid–, el Barça va inaugurar el campionat amb una maneta contra el Vila-real, amb doblet de Messi, en el que era el debut al Camp Nou de Cesc i Alexis, que a més, van marcar.

Ja amb Tito Vilanova, el Barça també va començar la lliga, la dels 100 punts, amb una golejada contundent, contra el Valladolid (5-1), amb un altre doblet de Messi. El resultat més ampli, però, d’aquests últims inicis en el campionat, va ser amb Gerardo Martino a la banqueta, amb aquell esperançador 7-0 contra el Llevant, que finalment, va ser més aviat un miratge, un cop vist com van anar les coses a final de curs. Contra el conjunt granota, això sí, Messi va tornar a fer un doblet i repetiria en la primera jornada de la lliga següent contra l’Elx (3-0), ja amb Luis Enrique a la banqueta. Més difícil va ser l’estrena de l’any següent, a San Mamés, on amb un únic gol de Luis Suárez, el Barça es va endur els tres punts. En les dues temporades anteriors, el Betis va ser el rival dels blaugrana en el debut en la lliga, i tots dos cops va sortir derrotat de l’estadi. 6-2 fa dos anys –nou doblet de Messi i hat-trick de Luis Suárez– i 2-0 fa un, el dia que es va homenatjar les víctimes de l’atemptat a Barcelona. Per no trencar la tradició, ahir contra l’Alavés, una nova victòria.

LLIGA 2009/10 Barça - Sporting 3-0
Bojan, Keita i Ibrahimovic
LLIGA 2010/11 Racing - Barça 0-3
Messi, Iniesta i Villa
LLIGA 2011/12 Barça - Vila-real 5-0
Thiago, Cesc, Alexis i Messi (2)
LLIGA 2012/13 Barça - Valladolid 5-1
Puyol, Messi (2, 1 p.), Pedro i Villa / G.Castro
LLIGA 2013/14 Barça - Llevant 7-0
Alexis, Messi (2), Alves, Pedro (2) i Xavi
LLIGA 2014/15 Barça - Elx 3-0
Messi (2) i Munir
LLIGA 2015/16 Athletic - Barça 0-1
Luis Suárez
LLIGA 2016/17 Barça - Betis 6-2
Arda, Messi (2) i L. Suárez (3) / R. Castro (2)
LLIGA 2017/18 Barça - Betis 2-0
Tosca (p.p.) i Sergi Roberto
LLIGA 2018/19 Barça - Alavés 3-0
Messi (2) i Coutinho
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)