Barça

Leo, l’insaciable

Messi, com va avançar en el seu discurs el dia del Gamper, s’ha capficat aquesta temporada a liderar el Barça en l’objectiu d’assolir tots els títols, una fam que l’argentí ja va demostrar contra l’Alavés, amb dos grans gols, dos xuts al pal, diverses passades màgiques i una enorme participació en el joc

Leo Messi ho va avançar en el seu primer discurs públic com a capità del FC Barcelona, en el Gamper. Ha tornat de les vacances d’estiu amb la fam pels núvols i les piles ben carregades per tornar a ser el líder d’un equip que lluiti per tots els títols en joc, amb la lliga de campions com a desig especial. I l’astre argentí va començar a certificar aquesta insaciabilitat en el debut del Barça en la lliga, contra l’Alavés, en què va signar la seva primera exhibició amb el braçal de capità i va convertir una nit que començava a albirar ensurts inesperats en un plàcid somni d’estiu. I és que Messi va fer dos gols, va xutar dos cops als pals, va fer tres assistències màgiques –a Jordi Alba, Dembélé i Coutinho– i va participar molt activament en l’organització del joc, baixant a rebre fins i tot al darrere de Sergio Busquets, fins a acumular un total de 95 intervencions. Un autèntic partidàs que si hagués completat qualsevol altre jugador seria recordat durant força temps, però que tractant-se de Messi no va deixar de ser un altre dia a l’oficina del millor jugador de tots els temps. “Leo ens hi té acostumats, i després tothom vol que en cada partit tregui un conill del barret. És una sort poder viure el futbol en l’època en què Messi està jugant”, va afirmar després del partit un enlluernat Ernesto Valverde.

Perquè, tot i dominar completament el joc i gaudir de diverses ocasions de gol clares, el Barça va topar amb un Alavés molt ben ordenat al darrere que es va plantar en el minut 60 de partit amb 0-0 en el marcador, un empat a res que, com és obvi, va començar a inquietar el Camp Nou, que una vegada rere l’altra veia com els jugadors blaugrana eren incapaços de superar Pacheco. L’ocasió més clara, de fet, la va protagonitzar el mateix Messi, en un llançament de falta majestuós que es va estavellar al travesser. Per això, quan en el minut 62 l’àrbitre va decretar una altra falta a la frontal, tot el Camp Nou es va fregar les mans. El perill era imminent, i per aquest motiu tot l’Alavés es va centrar al màxim a defensar com fos el xut de l’argentí. L’intent del primer temps havia anat per damunt de la tanca i pel pal llarg, així que tots els components de la barrera defensiva no ho van dubtar i van saltar, un acte gairebé reflex que Messi, més murri que tots, va aprofitar per xutar ras. Golàs i llauna oberta. “En aquesta mena de partits sempre esperes que Leo en faci una de les seves, i així ha estat”, va manifestar Sergi Roberto en acabar el duel. “Ens ha costat bastant, fins que ha aparegut una altra obra d’art de Leo Messi”, hi va afegir Busquets. “No tenia ni idea per on xutaria. Ell veu el que no veu ningú. Veus que fa una passada i ben bé no saps on anirà, només ho sap ell. Ho fa millor del que ningú es pot imaginar”, va analitzar, per la seva banda, Ernesto Valverde. Per acabar-ho d’adobar, el gran gol de falta de Messi va ser el número 6.000 del Barça en la lliga, una altra xifra per al record al sarró de l’argentí, ja que el col·leccionista de rècords i de dades històriques ja va ser l’autor, el 2009, del gol número 5.000.

I el xou va continuar

El gran gol de falta de Leo Messi va esvair tots els temors que començaven a palpar-se en l’ambient del Camp Nou, però l’argentí no hi va posar cap tipus de fre, i només dos minuts després va quedar a les portes d’un altre golàs antològic, en un xut ajustat per dalt que una altra vegada es va estavellar al pal. Messi, de fet, ja va inaugurar la lliga passada, contra el Betis, amb un altre festival de xuts a la fusta, ja que en aquella ocasió va topar fins a quatre vegades contra els pals de la porteria d’Adán, un xou frustrant que va acabar amb l’argentí maleint la seva mala sort. Dissabte, però, l’actual Pichichi i Bota d’Or es va poder treure l’espina, ja que després de deixar per a la galeria una assistència a l’espai màgica per a Coutinho que el brasiler, malauradament, no va aprofitar, ell mateix va arrodonir el triomf, en l’última acció del partit, convertint una pilota bombada d’Arthur en una joia. I és que l’argentí, amb un defensa enganxat a l’esquena, va baixar la pilota amb el pit, va evitar l’entrada d’un segon jugador rival amb un toc subtil i, en mil·lèsimes de segon, va xutar sec al primer pal, una acció genial amb la qual va arrodonir la seva primera exhibició de la temporada. “Hem fet un molt bon partit en l’aspecte defensiu, però al final ha aparegut el mateix de sempre”, es va lamentar Abelardo, conscient que res es pot fer quan Leo Messi té el punt de mira afinat. I és que, com ja va deixar entreveure el nou capità del Barça el dia de la presentació, aquesta temporada ho vol tot. Sembla, doncs, que els rivals ja poden començar a tremolar.

LES FRASES

Messi ens hi té acostumats. És una sort poder viure el futbol en l’època en què ell està jugant
Ernesto Valverde
entrenador del fc barcelona
Ens ha costat bastant, fins que ha aparegut una altra obra d’art de Leo Messi
Sergio Busquets
jugador del fc barcelona
En aquesta mena de partits, sempre esperes que Leo en faci una de les seves, i així ha estat
Sergi Roberto
JUGADOR DEL FC BARCELONA

Primer golejador del Barça en la lliga per cinquè cop

Amb el seu gran gol de falta contra l’Alavés, Messi ja ha inaugurat la lliga en clau blaugrana en cinc ocasions, una xifra només al seu abast. La primera vegada va ser el curs 2008/09, el del primer triplet, en què, després de caure a Sòria (1-0), el Barça va empatar contra el Racing amb un gol de Messi (1-1). I el conjunt càntabre, curiosament, també va rebre el primer gol de l’argentí dos cursos després, en un duel que el Barça va vèncer per 0-3. La tercera vegada que Messi va fer el primer gol del Barça en la lliga va ser la temporada següent, en un duel contra l’Alavés que els de Pep Guardiola van vèncer per 3-0. Ja per acabar, l’astre argentí també va obrir el compte golejador en la lliga la temporada 2014/15, la del segon triplet, en un partit a casa contra l’Elx (3-0).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)