Barça

Sense barrera que l’aturi

Especialista. Amb el gol de falta contra l’Alavés, Messi ja en suma 35 amb el Barça, i això que en els seus inicis no era una faceta que dominés

“Recorda el meu nom: Leo Messi.” Aquest va ser l’eslògan del ja emblemàtic anunci de Nike en què l’astre argentí, encara jugador de les categories inferiors del Barça i gran perla del club, va avançar el que el món del futbol estava a punt de veure i viure: l’aparició del millor futbolista de tots els temps. En l’espot, Messi executa una falta de manera magistral, tot i que en aquell moment l’argentí no era, ni de bon tros, un especialista en aquesta mena de llançaments. I només cal mirar els seus números per certificar-ho. Tot i ser cert que durant els primers anys en el primer equip del Barça l’encarregat d’executar les faltes era Ronaldinho, un altre gran especialista, Leo Messi només va fer quatre gols en aquest tipus de jugada en les seves tres primeres temporades com a líder del joc ofensiu del Barça, del 2008 al 2011. En aquell moment, de fet, un dels arguments que usaven els seus detractors era precisament això, la seva poca capacitat per marcar de falta, en contraposició amb el bagatge de Cristiano Ronaldo.

I va ser llavors quan Messi es va capficar a polir les execucions dels xuts amb tanques defensives i es quedava una estona més després dels entrenaments per assajar els llançaments, per aconseguir superar aquelles barreres metàl·liques per tots els llocs possibles, i amb la màxima precisió. I la seva feina incansable, unida a un talent innat per fer màgia amb una pilota als peus, va donar resultat. El curs 2011/12, ja va fer tres gols de falta; el 2012/13, en va marcar quatre, i el 2013/14, una altra vegada tres. Acabava de néixer un nou especialista en aquesta mena de llançaments, motiu de joia per al barcelonisme i de patiment per als porters rivals.

L’eclosió definitiva

I va arribar la temporada 2015/16, que Leo Messi va encetar amb dos gols de falta directa en la supercopa d’Europa, contra el Sevilla, un encert que l’argentí va mantenir, fins que va tancar el curs amb un espectacular registre de set dianes en llançaments a pilota aturada des de la frontal. Un curs després, el 10 blaugrana en va marcar quatre més i es va destapar de nou la campanya passada, quan un altre cop va aconseguir ni més ni menys que set gols de falta, fet que li va permetre superar tota una llegenda com Koeman.

No és estrany, doncs, que dissabte Messi perforés la porteria de l’Alavés si es té en compte que va gaudir de dues oportunitats. I és que possiblement estem davant del millor llançador de faltes del moment, un futbolista que, només amb el Barça, ja suma 35 gols de falta directa, i de totes les factures possibles. Perquè Messi ha marcat per damunt de la tanca i per sota, pel pal llarg i pel del porter, xutant amb potència i picant la pilota amb suavitat, des de la mateixa frontal i des de llargues distàncies... Ja fa temps que no hi ha barrera que l’aturi.

LI VA COSTAR

Messi no va marcar la seva primera diana de falta directa fins al curs 2008/09

EL SEU RÈCORD

La temporada passada i la 2015/16, va fer set gols en accions d’aquest tipus
Temporada 2008/09 1 gol
1 en la lliga
Temporada 2009/10 2 gols
1 en la lliga i 1 en la Champions
Temporada 2010/11 1 gol
1 en la lliga
Temporada 2011/12 3 gols
3 en la lliga
Temporada 2012/13 4 gols
3 en la lliga i 1 en la supercopa d’Espanya
Temporada 2013/14 3 gols
2 en la lliga i 1 en la Champions
Temporada 2014/15 2 gols
2 en la lliga
Temporada 2015/16 7 gols
4 en la lliga, 2 en la sup. d’Europa i 1 en la copa
Temporada 2016/17 4 gols
2 en la lliga i 2 en la copa
Temporada 2017/18 7 gols
6 en la lliga i 1 en la Champions
Temporada 2018/19 1 gol
1 en la lliga
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)