Barça

ARTURO VIDAL

MIGCAMPISTA DEL FC BARCELONA

“La vida m’ha ensenyat a guanyar, a no rendir-me mai”

“El meu somni és guanyar la Champions, per això vaig venir aquí, on hi ha els millors. Com va dir Leo, aquest cop pot ser nostra”

“Em preparo per ser a tots els partits. Ja sé que és difícil però a mi m’encanta la competència, m’encanta competir amb els meus companys perquè em sento bé, em sento jove, amb moltes ganes de guanyar coses”

Com a jugador i com a persona, Messi és extraordinari. Hem de treure profit del que és Leo i l’hem d’ajudar
És veritat que hi ha estils de jugadors molt diferents, però això és bo per a l’equip. Una mica de varietat és positiva
He tingut la sort de tenir entrenadors amb diferents formes de jugar i m’ha ajudat a jugar amb qualsevol estil
M’agrada estar tranquil, m’agrada molt riure, estar amb la meva família. Però dins el camp és com si em transformés

Arturo Vidal és, de moment, l’últim fitxatge del FC Barcelona aquesta temporada. La seva arribada va sorprendre a tothom perquè ningú s’esperava que el club blaugrana es fixaria en aquest migcampista de 31 anys i que en els últims mesos ha estat lesionat de gravetat. Malgrat que se’l veu lluny de l’estil de joc del Barça, ningú té cap dubte que quan sigui al camp hi deixarà la pell i que el seu esperit competitiu pot ajudar l’equip de Valverde a ser encara més favorit en totes les competicions que disputi.

Com van aquests primers dies per Barcelona?
La veritat és que molt bé, espectaculars. Han estat dies bonics, hi ha bon clima, l’equip. L’alegria que té Barcelona és meravellosa. Soc molt feliç i espero disfrutar al màxim.
El va sorprendre la trucada del FC Barcelona?
A vostès els va sorprendre més! [Riu] Aquestes coses quan es fan bé, es treballen com s’han de treballar, en silenci. No surt a la premsa. Però no, no em va sorprendre.
Físicament, com es troba?
Estic bé. Vaig passar una etapa molt dura amb el Bayern els últims quatre mesos. Va ser una lesió forta i vam decidir amb Heynckes d’operar-me el genoll per allargar la meva carrera. Estava fent l’esforç per aguantar al màxim amb el Bayern per la Champions però al final vam decidir que operar era el millor. Per sort, tot va sortir bé i ara ja estic al cent per cent.
Tinc entès que el seu físic l’obsessiona i que, fins i tot, l’acompanya un preparador físic.
Sí, sí, m’obsessiona el físic perquè m’agrada estar bé. M’agrada donar-ho tot al camp, defensar la samarreta al màxim. Sé que arrisco el meu cos per donar-ho tot al camp, però així és com m’agrada agrair el suport i l’estima que em té la gent.
Podem dir que vostè era un guanyador en un país, Xile, que no estava acostumat a guanyar. Vostè on aprèn a guanyar?
La vida m’ha ensenyat a guanyar, a no rendir-me mai i a lluitar sempre. Tot es pot aconseguir en la vida, contra qui sigui, i això és el que intento demostrar en el futbol, en tots els equips on he estat i també en la selecció.
Què li ha demanat Ernesto Valverde?
Que em vagi adaptant al més ràpid possible a la manera de jugar del Barça, la forma com es mou l’equip, la pressió que hem de tenir en tots els partits. I en els entrenaments, que m’entreni al màxim.
Ja n’hi havia molts, però aquest any encara han arribat més migcampistes, com vostè. I n’hi ha de perfils molt diferents.
Sí, sí. Hi ha estils de jugadors molt diferents, però això és bo per a l’equip. Crec que una mica de varietat sempre és positiva i per als rivals sempre és més difícil perquè no és tan notòria la manera de jugar perquè tindrem moltes opcions.
Li ho preguntava perquè aquí al Barça sempre hi ha hagut molta obsessió amb els migcampistes. En la presentació ja li van preguntar si encaixava en aquest estil. El molesta que li preguntin tant sobre el tema de l’estil?
No em molesta! Quan un va canviant d’equip sempre li fan la mateixa pregunta. Però jo ja vaig dir que la meva mentalitat és la mateixa que la de la resta de jugadors del Barça. I és guanyar sempre.
De fet, vostè ha jugat amb entrenadors molt diferents. Conte, Bielsa, Guardiola...
He tingut la sort de tenir molts entrenadors, amb diferents maneres de jugar, de veure el futbol, i això m’ha ajudat molt a poder jugar en qualsevol estil que existeixi en el futbol.
Diuen que Bielsa va canviar la vida a Xile com a país. A vostè?
No, no, a mi no. A mi no me la va canviar. Ell té una manera..., la gent de fora veu altres coses, però jo he tingut entrenadors espectaculars com Guardiola, Conte, Sampaoli, millors entrenadors...
Què va aprendre de Pep Guardiola?
La manera de jugar, de disfrutar del futbol, de veure diferent el futbol, millorar en els entrenaments. Moltes coses. Amb Conte vaig aprendre temes tàctics, l’agressivitat. Tots els entrenadors m’han tret alguna cosa bona.
Té alguna frase de Guardiola que li digués i que el marqués o que recorda especialment?
Frase no ho sé, sí que recordo la manera de preparar-nos. És una persona molt estudiosa, li agrada explicar molt bé els moviments de l’equip rival, la forma de situar-se al camp. Són detalls que marquen la diferència.
El dia de la presentació, Leo Messi va assegurar que el gran objectiu de l’equip era guanyar la Champions perquè tenien una espina clavada de l’eliminació de l’any passat. És un títol que vostè no té i ja ha reconegut que el vol guanyar.
És l’objectiu, sí. El meu somni és guanyar-la. He estat a prop, amb la Juventus vam perdre contra el Barça, va ser un partit bonic i amb el Bayern sempre vam ser allà. Tant de bo puguem guanyar-la aquest any. Per això he vingut aquí, perquè hi ha els millors. Com va dir Leo, aquest cop pot ser nostra.
Al club va coure molt l’eliminació de l’any passat contra la Roma. Hi ha qui pensa que el seu fitxatge és especialment per a aquesta competició, per donar caràcter i que no els aixequin eliminatòries amb un 4-1 a favor.
Aquell partit va ser increïble no només per al Barcelona, ho va ser per a tot el món del futbol, aquell canvi de resultat..., però no sé ara tinc l’oportunitat que això no passi...
Amb vostè al camp això no passa.
Espero que no passi! [Riu] Hi deixarem la vida perquè això no passi i perquè quan acabi la temporada puguem aixecar els tres títols.
Jugarà al costat de Messi. Com va el tracte amb ell?
Molt bé! És extraordinari com a jugador i com a persona. I ho hem d’aprofitar. L’equip ha de treure profit del que és Leo i l’hem d’ajudar en tot moment.
Fa la sensació que tant Messi com Luis Suárez s’havien cansat de jugar contra vostè. A Sud-amèrica s’han vist molt les cares i Xile ha complicat la vida a l’Uruguai i l’Argentina. No sé si li han dit que ja era hora de jugar al seu costat.
No, no [riu]. Sempre hem jugat en contra amb la selecció. Cadascú defensa el seu país amb el cor i clarament hem jugat molts cops els uns contra els altres. Però ara ja estem junts i ens hem d’ajudar i intentar continuar guanyant coses amb el Barça.
Està preparat per a qualsevol rol al Barça? La temporada és llarga, hi ha molts partits.
Estic preparat per a tot, però m’entreno i em preparo per ser a tots els partits. Ja sé que és difícil però a mi m’encanta la competència, m’encanta competir amb els meus companys perquè em sento bé, em sento jove, amb moltes ganes de guanyar coses. No vull relaxar-me, vull estar sempre lluitant per un lloc i pels títols.
Malgrat la pèrdua d’Iniesta, el Barça ha guanyat riquesa de perfils. Malcom a l’extrem, migcampistes de toc, d’altres com vostè més d’anada i tornada. Té la sensació que ara aquest Barça és més complet que quan el veia des de fora?
Des de fora, al Barça se’l veu sempre com un equipàs i que serà un dels equips al qual tocarà guanyar per sumar la Champions. Ara des de dins, l’equip el veig molt fort, amb molta bona sintonia, és com una família. I com et deia abans, esperem guanyar els tres títols.
Dels jugadors de la plantilla que no coneixia, hi ha algú que l’hagi sorprès especialment?
N’hi ha molts! Aquí al Barça tots els jugadors són de primer nivell. Arthur és un excel·lent jugador, molt jove però amb molta qualitat. També Malcom. Els jugadors del filial que pugen al primer equip també tenen molt nivell.
A Madrid diuen que vostè és antimadridista.
No, no. Jo jugo igual en tots els partits. Realment en aquells partits es veu molt més perquè eren semifinals i quarts de final. Per a mi, a partir d’ara, tots els equips contra els quals toqui jugar seran rivals del Barça i meus i els afrontaré tots igual.
La seva façana amb tots aquests tatuatges, la intensitat amb què juga, el pentinat. Creu que enganya respecte a com és realment vostè?
La meva forma de ser futbolista o de preparar-me és el que soc, és la meva professió. El que hi ha fora és molt diferent, és la meva vida, el dia a dia, com el de qualsevol persona. M’agrada estar tranquil, m’agrada molt riure, estar amb la meva família, amb els meus amics. Però dins el camp és com si em transformés.
Vostè és un futbolista carismàtic i sembla que ja ha arribat amb bon peu, després de l’ovació de l’altre dia al Camp Nou.
Em vaig sentir molt feliç i una mica sorprès per l’estima. Espero tornar tota aquesta estima al camp amb bones actuacions, gols, títols, i continuar-me guanyant l’estima de tota la gent del Barça que hi ha al món.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)