Barça

Els reptes de ‘The Best’

Messi, en la seva quinzena temporada en l’elit, s’autoimposa la cinquena Champions, la seva desena lliga, igualar Zarra en trofeus Pichichi i continuar regnant

La renúncia a la selecció l’allibera per batre registres nous en clau Barça

Messi-Anoeta-Luis Enrique. Quan un relaciona aquests tres noms, inevitablement la ment el trasllada al 2015. Allà a Donosti, un 4 de gener de fa més de tres anys, la relació Messi-Luis Enrique va viure el seu pitjor capítol. És passat. El matrimoni es va salvar amb Xavi Hernández com un dels intermediaris i l’equip va acabar guanyant un triplet històric. Des de llavors ha plogut molt. Ara l’un és seleccionador espanyol i l’altre continua sent el líder indiscutible d’aquest Barça, però ara ja amb un grau més de maduresa i amb estatus de gran capità.

Dissabte, el Barça torna a visitar el camp de la Real Sociedad en la quarta jornada del campionat de lliga. I, curiositats de la vida, just dilluns Luis Enrique es va referir a la figura de Leo Messi. A l’asturià, en la roda de premsa prèvia del partit Espanya-Croàcia, se li va preguntar si Modric mereixia el premi The Best, atorgat per la FIFA. Ell ho té clar. Per a ell, Messi és el millor i és qui mereixeria el premi. Ho pensa ara que és seleccionador de la roja i ho pensava també el 2015 quan dirigia el Barça en el moment de més fricció entre tots dos.

Luis Enrique no està sol. Premis i distincions individuals al marge, per a molts Messi és i serà sempre el millor. I el millor continua amb fam. Messi té nous reptes per a aquesta temporada, 2018/19. El prioritari, la Champions. Ell mateix ho va deixar clar en el seu discurs com a capità el dia del Gamper. Després del desencís de la temporada passada contra la Roma, el capità vol aquesta temporada aixecar l’orelluda al Wanda Metropolitano. Seria la seva cinquena Champions. Messi vol el repòquer. Les tres Champions seguides del Real Madrid l’han ferit en l’orgull, i alerta, perquè quan una bèstia està ferida és quan realment és perillosa.

Contra el Sevilla, a Tànger, Messi va alçar el primer títol del curs i el seu primer com a gran capità. El seu objectiu és repetir fotografia a final de temporada. Buscarà la Champions i també la seva desena lliga. Aviat està dit. Guanyar aquests dos títols, sobretot la Champions, el tornarien a situar de nou en el primer pla dels premis individuals. També vol repetir Bota d’Or i trofeu Pichichi. I arribar al gol 600 amb la samarreta del FC Barcelona –el mes de març va arribar als 600 com a professional sumant els gols amb la selecció.

Per ara, el que ja ha aconseguit Messi en aquest inici de curs és marcar a l’únic equip de la lliga que tenia pendent. Dels tres equips ascendits, mai havia jugat contra l’Osca. En l’últim partit oficial va fer dos gols a l’equip de Leo Franco. La seva víctima número 37 en el campionat. Compte saldat. El pròxim objectiu: Anoeta. La seva renúncia a la selecció suma en clau Barça. Messi arriba a punt al partit de dissabte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)