Barça

Insatisfacció per la política de fitxatges, la Champions, el planter i el bàsquet

La veu del soci. Tot i la preocupació per certs aspectes, el soci puntua el club amb una nota mitjana de 7,5, i Bartomeu amb un 7 sobre 10, segons dades de l’últim Observatori Blaugrana

7,5

nota global

(6,8 el 2017)

Malcom, 6 minuts en la lliga. Lenglet, 25 minuts en la lliga. Arthur, 27 minuts. Arturo Vidal, 38. Casualitat o no, el rol residual que Valverde ha atorgat fins ara als quatre fitxatges d’aquesta temporada en aquest inici de campionat coincideix amb una de les carpetes que més preocupa al soci del Barça. L’actual política de fitxatges del club és, segons els resultats de l’últim Observatori Blaugrana, el segon aspecte que més insatisfacció genera al culer, al darrere del bàsquet. Segurament cal paciència amb aquests quatre noms. Resultaria ara altament agosarat fer qualsevol mena de judici en aquests moments de la pel·lícula i encara més perquè tots quatre tenen fonaments per triomfar al Camp Nou. Però resulta una evidència que al soci encara li cou el cas Griezmann. Probablement variaria l’opinió del culer en aquest apartat concret si s’hagués consumat el fitxatge del crac francès i si no hagués existit l’esperpèntic serial generat pel mateix futbolista durant aquest passat estiu, amb Piqué i Umtiti com a convidats finals a la festa el dia que Griezmann va comunicar la seva decisió definitiva a Movistar+. Cal, de fet, agafar la dada amb pinces perquè el positivisme generat pels alts ingressos obtinguts per traspassos durant l’última ocasió de mercat queda fora de l’enquesta, tancada el dia 1 d’agost.

Hi ha inquietud també pel rèdit real de la Masia en el primer equip en els últims anys, condicionat i accentuat per la decepció del descens del Barça B de la temporada passada. Noms com ara el d’Aleñá i Riqui Puig són llum en la foscor. També amoïna el paper en la Champions. Dol encara el naufragi de Roma i mirar el veí i veure les tres Champions seguides alçades pel Real Madrid fa mal. Messi s’ha marcat com a principal objectiu guanyar aquesta temporada la seva cinquena Champions, però ahir el portaveu, Josep Vives, puntualitzava que el barcelonisme s’equivocaria si guanyar la Champions entrava dins l’escenari de la obsessió. Un home de bàsquet com ell, no amagava, això sí, el desencís evident dels culers envers una secció que fa anys que no obté resultats en l’àmbit esportiu. Si l’handbol, l’hoquei i el futbol sala són la cara, el bàsquet continua sent avui clarament la creu del Palau.

Amb tot, el soci i l’aficionat estan satisfets amb el club en còmputs generals. La nota mitjana és d’un 7,5. Puja set dècimes respecte a la nota de fa un any (6,8). Només 32 de cada 1.000 socis suspenen al club. Entre els apartats que generen major grau de satisfacció destaquen els èxits esportius en general (nota de 7,7), les actuacions contra el frau i la posició del club en l’aspecte polític amb la causa catalana.

En els resultats presentats ahir per Josep Vives, corresponents a l’últim semestre, la junta obté una nota de 7 sobre 10 just en l’equador del mandat de Josep Maria Bartomeu. El 8,2% dels enquestats suspenen l’actual junta en aquest darrer trienni.

Messi és el patrimoni que major satisfacció genera. Aquí no calen estudis ni enquestes. Amb Leo, el culer és feliç: “El soci i l’aficionat del Barça és feliç de poder veure’l cada dia. A la vida hi ha innovadors i imitadors. Messi és un dels primers. Inventa en cada partit”, admetia ahir Josep Vives.

BARTOMEU APROVA

7
sobre 10.
És la nota que obtenen Josep Maria Bartomeu i la seva junta en aquest trienni.

SECTOR CRÍTIC

32
de cada 1.000
socis suspenen el club en general. A Bartomeu el suspenen el 8,2%.

EL BARÇA I EL PROCÉS

72,6%
a favor
de la posició del club en la causa catalana. Baixa fins al 63,3% entre els no-socis.
Bàsquet 30,4
(*4,2)
Política de fitxatges 17,4
(*19,9)
Seccions 17,4
(-)
Paper en la Champions 14,8
(*6,0)
Planter / Barça B 11,3
(*7,8)
Planificació esportiva 10,4
(*4,8)
Pèrdua de model i valors 9,6
(*3,0)
President i junta 3,5
(*14,5)
Resultats esportius 7,8
(*13,9)
Gestió econòmica 3,5
(*7,8) *Enquestats NO Socis.

El club no es posa terminis amb el futur de Valverde

Ernesto Valverde acaba contracte el 30 de juny. El tècnic té un tercer any opcional, però a hores d’ara no s’ha produït cap moviment al respecte. A Ernesto li va doldre que la seva continuïtat es posés en qüestió després de la dolorosa eliminació de la Champions ara fa uns mesos. Ara ell marcarà els tempos d’una hipotètica renovació. “No ens posem terminis. Fer-ho seria afegir-nos pressió. Només podem dir que estem encantats amb ell i amb la seva forma de dirigir aquest grup”, opina Vives.

El club té 5.000 entrades del Barça-Girona bloquejades

El partit de Miami entre el Barça i el Girona continua enmig del focus mediàtic. Ahir Josep Vives va confirmar que el club té retingudes 5.000 entrades del partit Barça-Girona de la primera volta com a precaució. No estan a la venda. Recordem que una de les compensacions del Girona als seus abonats és precisament assistir de franc al Camp Nou el dia 23. Totes les parts esperen resposta de la federació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)