Barça

El nou Anoeta obre les portes al líder

Reforma necessària. El Barça estrena demà el nou estadi de la Real, encara per acabar, i ja sense tartan

“Anoeta havia quedat obsolet. El futbol modern no s’entén amb una pista d’atletisme entremig que separi els jugadors i els aficionats. Quants camps queden avui dia amb pista d’atletisme? La reforma era una cosa que es demanava a crits. El futbol s’ha de viure de ben a prop. Ara es podran celebrar els gols cara a cara amb els aficionats.” Paraules d’Iñigo Díaz de Cerio en una entrevista concedida als companys d’El Diario Vasco. Sap de què parla. Ell va ser el màxim golejador de l’equip txuri-urdin en el seu últim periple a segona divisió.

La Real Sociedad estrena demà nou piset contra el vigent campió de lliga. El Barça de Valverde no es trobarà un estadi nou, però sí un estadi molt reformat. Poc a veure té l’actual Anoeta amb la imatge que es van trobar els blaugrana el mes de gener passat, en l’última visita del Barça a Sant Sebastià en partit de lliga (2-4). Tot just ahir, els responsables del VAR van fer les últimes supervisions i dimecres es col·locava la lona que cobrirà tot el gol nord durant tota aquesta temporada. I és que les obres de l’estadi no s’acabaran fins al novembre del 2019. Aquest és el termini previst.

Quan la reforma estigui absolutament enllestida, la Real disposarà d’una instal·lació moderna, totalment integrada al barri d’Amara, amb zones verdes i millors accessos. Un cop acabades les obres, la capacitat total de l’estadi serà de 42.000 localitats (27.000 a l’anella inferior i 15.000 a la superior), però de moment en el partit contra el Barça, en l’estrena, només estaran operatius al voltant de 28.000 seients.

Al marge de l’ampliació de la capacitat (10.000 localitats més respecte de l’antic estadi), la millora dels accessos i la millor integració al barri en l’aspecte urbanístic, visualment el tret diferencial és certament l’absència de la pista d’atletisme de l’antic recinte. Canvia la visió del públic i canvia les sensacions del futbolista pel que fa a l’ambient. El nou Anoeta tindrà aquell esperit que respira el futbol anglès, amb l’afició molt més a sobre dels protagonistes.

La Real ha invertit en aquest projecte uns 36 milions d’euros i ha tingut unes ajudes públiques del govern basc d’uns 10 milions d’euros i també uns 4 milions per part de la Diputació. El pressupost inicial, d’uns 47 milions d’euros, es va modificar el juliol passat, amb 3,4 milions d’euros més, fins als 50 milions. A tot això cal sumar-hi els més de 12 milions en millores a Zubieta.

Al vestidor del Barça tots els ulls, però, estaran posats en la gespa. Des de la Real asseguren que l’estat del terreny de joc estarà en perfectes condicions. Ja ho veurem. El Barça no vol que es repeteixi la mateixa situació que van viure en la segona jornada de lliga al camp del Valladolid.

LES XIFRES

42.000
localitats.
Aquesta serà la capacitat (27.000 seients a l’anella inferior i 15.000 a la superior).
50
milions d’euros.
La Real n’assumeix 36 i la resta d’inversió va a càrrec del govern basc i la Diputació.
2019
és l’any
en què està previst que acabin les obres. Concretament al novembre.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)