Barça

Valverde confirma que ara ja toca fer canvis en l’equip

L’hora de les rotacions. El tècnic del Barça assegura que el calendari i l’entrada dels partits de Champions l’obligaran a comptar amb tota la plantilla per estar frescos i evitar lesions

En aquestes tres primeres jornades de lliga, Ernesto Valverde s’havia resistit a fer rotacions en el seu equip. Ja fos perquè volia anar a poc a poc amb la inclusió dels nous jugadors o perquè no volia ensurts, el cert és que va confiar en un mateix onze en els tres primers partits, i que no li ha anat malament, perquè són líders amb nou punts, com el Real Madrid, i amb unes xifres dignes d’elogi.

Però l’arribada de la primera aturada per compromisos internacionals i el fet que el calendari s’estreny amb set partits en vint-i-tres dies l’obligaran a aplicar les rotacions. “És clar que tinc en compte el calendari. Hi ha jugadors que venen de lluny després de viatjar amb les seves seleccions, hi ha jugadors amb molèsties i evidentment que pot haver-hi canvis”, va dir. Potser a Anoeta no se’n veuen tants perquè, com va reconèixer Valverde, alguns futbolistes clau per a ell com Messi, Piqué i Alba no s’han desgastat. “No negaré que estem millor, en aquest sentit. De Messi sempre n’esperem el millor, tingui partit de selecció o no entre setmana.” Però a partir d’aquest partit s’esperen oportunitats per a tothom. “Hem de recórrer a més d’onze jugadors. En aquests tres primers partits tenim més marge. Però hem tingut unes jornades de seleccions. La setmana que ve es complica tot una mica perquè es comprimeix. I segurament caldrà fer rotacions per evitar lesions i estar frescos.”

Un dels damnificats per aquesta aturada ha estat Arthur, que ha quedat fora de la llista contra la Real Sociedad. Valverde demana paciència amb ell i Arturo Vidal. “El pla amb ells és el mateix que per a tots, que quan juguin, guanyem. Han jugat i han viatjat. Tenim moltes esperances en ells, però potser aquesta no es la millor setmana per a ells perquè han fet viatges llargs.” Al brasiler, precisament, el veu ben adaptat a l’estil del Barça, i es va mostrar convençut que tindrà “recorregut” com a blaugrana. Més noms propis van ser el de Dembélé i el de Carles Aleñá. Del francès, en demana “consistència” perquè “arribaran partits més complicats i també haurà de respondre”, i del jove del planter en va confirmar que quan ja estigui bé no ho compaginarà amb el B. “La intenció és que en aquests primers partits es quedi ajudant al filial i agafant ritme després de la lesió, tot i que no volem que estigui a cavall entre els dos. És a tots efectes del primer equip, i o jugarà amb nosaltres o no entrarà en la llista”, va afirmar. Va estar divertit quan li van preguntar per les alternatives al lateral esquerre per quan no hi sigui Jordi Alba, i si havia demanat un fitxatge per a aquesta posició. “No ens anticipem. Pot ser Miranda, Vermaelen, Sergi Roberto... qui ho sap? O Xavi Guarte [del departament de premsa, que seia al seu costat].” I, dirigint-se a l’empleat del club, va dir: “Ets esquerrà? No? Bé, ara es porta això de la cama canviada.”

Valverde, que va restar transcendència al fet que ara pocs blaugrana vagin a la selecció espanyola, va advertir de la dificultat de guanyar la Real Sociedad al seu camp. “L’any passat vam trencar el malefici però ens va costar molt. Són perillosos.”

LES FRASES

Hem de recórrer a més d’onze jugadors. La setmana que ve es complica tot una mica perquè es comprimeix i caldrà fer rotacions
Aleñá és a tots els efectes del primer equip, no estarà a cavall amb el B. O jugarà amb nosaltres o no entrarà en la llista de convocats

Busquets marca “l’estil” al Barça

En la setmana que s’han complert deu anys del debut de Busquets en el primer equip, Valverde va reconèixer que l’ascendència del migcampista en el Barça va més enllà del seu rendiment sobre el camp. “És un jugador fonamental per l’equip i el club. Marca l’estil de jugar des de fa anys. Els que venen de fora es fixen en ell: Ivan, Arthur... Està reconegut amb tota justícia gràcies a la trajectòria que ha fet en el Barça i la selecció”, va afirmar. Sobre si hi ha substituts en l’equip per quan no hi sigui, va dir que, com en el cas d’Iniesta, ningú l’iguala, però que té alternatives.

“El partit de Girona encara està en suspens”

Valverde va reclamar calma pel que fa a tot el que s’està parlant del Girona-Barça. Lopetegui ahir va dir que li semblaria un greuge comparatiu respecte a la resta d’equips. “Es al gener, cal esperar. Tot ens queda massa lluny. Tinc la sensació que tot està en suspens. Sí que s’ha parlat amb els jugadors, però va per llarg”, va dir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)