Barça

Estadi d’exigència real

El líder estrena avui la nova casa de la Real, conscient que el vell Anoeta històricament ha estat un camp difícil per als interessos blaugrana

Messi, Piqué i Alba arriben frescos de cames, però el partit de dimarts contra el PSV i la duresa del calendari, amb set partits en 23 dies, convida Valverde fer algun moviment en l’onze

El futbol torna a Anoeta 126 dies després. La Real no ha jugat cap partit com a local al seu estadi des del 12 de maig. Va ser contra el Leganés (3-2) en la penúltima jornada de la temporada anterior. Molt ha plogut des d’aleshores. Tant, que fins i tot qui aquell dia s’asseia a la banqueta del Leganés és ara l’home fort del nou projecte txuri-urdin. Asier Garitano va ser l’últim entrenador rival que va visitar Anoeta abans de la profunda transformació que ha sofert l’estadi en els últims mesos, i curiosament avui tindrà l’honor d’estrenar la nova casa de la Real, ara a la banqueta local. I quin millor convidat a la inauguració que el líder de la lliga (16.15 h)?

El Barça de Valverde examinarà el nou fortí de la Real Sociedad, ja sense pista d’atletisme i sense vells fantasmes. Onze anys va estar el Barça sense guanyar a Sant Sebastià. Ni en l’era Guardiola, ni amb Tito, ni amb el Tata Martino, ni amb Luis Enrique, l’equip no va poder sumar els tres punts en partit oficial de lliga. Ernesto Valverde va trencar el malefici la temporada passada. En l’última visita del Barça a Sant Sebastià, l’equip va endur-se la victòria després de remuntar un 2-0, amb gols de Paulinho, Messi de falta i un doblet de Luis Suárez (2-4). Avui el Barça provarà de repetir victòria per consolidar-se en el lideratge i sumar el 12 de 12 en aquest inici de campionat. Només el Barça i el Madrid de Lopetegui han sumat tots els punts fins ara. Els blancs també juguen avui a territori basc. Ho faran a Bilbao (20.45 h).

El Barça va fer ahir l’últim entrenament abans del partit. Coutinho i Arthur van ser les novetats, però l’ex del Grêmio no serà a Anoeta. Arthur, que ha tingut força protagonisme en el Brasil de Tite durant l’aturada de la lliga (titular contra El Salvador i mitja hora contra els Estats Units), ha quedat fora de la llista per decisió tècnica juntament amb els lesionats Malcom, Denis i Samper. Ha estat l’únic dels disponibles descartat pel tècnic. Com estava previst, tampoc ha viatjat amb l’equip un Carles Aleñá que continuarà agafant el to competitiu amb el filial i podria ser titular demà contra el Peralada al Miniestadi (18 h). Qui sí que serà a Anoeta, i en immillorables condicions, és Leo Messi. El capità s’ha estalviat ni més ni menys que 20.315 quilòmetres durant l’aturada per seleccions (Barcelona-Los Angeles-Nova Jersey-Barcelona). I s’ha estalviat també el desgast dels partits contra Guatemala i Colòmbia. Valverde l’ha tingut a les seves ordres durant dues setmanes, en què l’argentí ha pogut descansar i pensar exclusivament en clau Barça. I dues setmanes sense partit són massa dies per a Leo Messi. El 10 té ganes de futbol. Rulli i Moyà, qui triï Garitano, estan avisats. Idèntica situació han viscut pesos pesants de la plantilla com Gerard Piqué i Jordi Alba. Tots dos arriben també al partit sense el desgast pels compromisos internacionals d’anteriors ocasions.

Veurem quina acaba sent la idea de Valverde per al partit contra la Real. Ahir ja va insinuar algun canvi, però tampoc s’espera cap revolució. Dimarts el Barça debuta en la Champions contra el PSV, i això convida a les rotacions, però Valverde ha demostrat en el passat que no és gaire amic dels experiments. Hi haurà retocs, això sí. Preocupa més mirar a llarg termini. I és que en els propers 23 dies, fins a la segona aturada per seleccions, el Barça jugarà ni més ni menys que set partits oficials (Real, PSV, Girona, Leganés, Athletic, Tottenham i València). En tot cas, Messi, Alba i Piqué tenen plaça fixa. També Luis Suárez, que després del seu doblet contra l’Osca, va marcar un altre doblet contra Mèxic ara fa una setmana.

El partit d’avui podria ser una magnífica ocasió per veure Lenglet acompanyant Piqué a l’eix de la defensa (Umtiti ha jugat 180 minuts amb França en la Lliga de les Nacions) o per veure Sergi Roberto en posicions més avançades i Semedo al lateral.

La Real, per la seva banda, va entrenar-se ahir al matí i va tenir la primera presa de contacte amb la gespa de l’escenari del partit d’aquesta tarda. Precisament l’estat de la gespa serà un dels principals focus d’atenció després de l’esperpèntic espectacle del partit de fa unes setmanes al José Zorrilla. A priori tot indica que la gespa d’Anoeta estarà millor que la de Valladolid.

Asier Garitano té notables absències per afrontar aquest compromís. Sandro Ramírez es perdrà definitivament el partit contra el Barça per un esquinç al lligament lateral intern del genoll dret. S’afegeix a les baixes conegudes de Diego Llorente i Merquelanz i Januzaj. Garitano també tindrà l’absència de la seva estrella, un Willian José lesionat des del dia de Butarque. En les últimes hores s’havia especulat amb el retorn del brasiler, però ahir no va superar la prova en l’entrenament.

EL CAMÍ A SEGUIR

Després d’onze anys de malefici, el Barça va tenir premi en l’última visita (2-4)

ARTHUR, FORA

El brasiler és l’únic dels disponibles que no ha viatjat per decisió tècnica

BAIXES EN EL RIVAL

Garitano tindrà les absències de peces clau com Willian José, Llorente i Sandro

Agirretxe farà el primer ‘gol’

Després de deu temporades en el primer equip de la Real, ara fa unes setmanes Imanol Agirretxe va anunciar la seva retirada del futbol. El rosari de lesions que li ha tocat viure en els últims anys va obligar-lo a dir prou. Coincidint amb l’estrena de l’estadi, Agirretxe rebrà avui un sentit homenatge del club del seu cor. Agirretxe rebrà la insígnia d’or i brillants de l’entitat i farà el primer gol del nou Anoeta. L’infortuni d’Agirretxe va començar el 2015, quan una topada amb Keylor Navas li va produir una greu lesió al turmell de la qual sempre ha arrossegat molèsties.

Garitano: “La gespa està bé”

“La gespa? Està bé. Ens hem entrenat i no s’ha aixecat gens. La gespa no serà una excusa per a cap dels dos equips.” Ho assegurava ahir Asier Garitano en roda de premsa. Serà la segona vegada en quatre jornades que al Barça li toqui estrenar gespa. Ningú al vestidor ha oblidat el deplorable estat del terreny de joc del partit de Zorrilla i és un element que preocupa. Al Barça el preocupa el camp i a Garitano l’amoïna Messi: “Seria ideal que no li arribessin pilotes. Això serà complicat. Ens tocarà vigilar-lo i ocupar bé els espais. Són un dels millors equips del món, és una realitat.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)