Barça

Els clubs i La Liga no donen per perdut el xoc de Miami

Embolic. La federació espanyola envia una carta a la LFP informant que no autoritza el Girona - Barça als Estats Units, però Tebas és encara optimista i diu que només demanen informació

“Les possibilitats que el Girona - Barça es jugui als Estats Units són d’un 0%.” La frase ha sortit des de dins de la federació espanyola. Des d’allà, signada pel seu president, Luis Rubiales, també va sortir ahir una carta que tenia com a destinatari Javier Tebas, president de la La Liga, comunicant-li que no obtindria el permís que ha de concedir la federació espanyola perquè el partit Girona - Barça de la segona volta de la lliga es pugui disputar a Miami el dia 26 de gener. Rubiales, que tenia temps fins al 5 de gener per comunicar la seva decisió, ha decidit avançar-la i ha enviat una còpia de la carta a la FIFA comunicant que, de moment, la seva decisió és la de no autoritzar el partit. En aquesta carta, Rubiales demana explicacions de per què el partit escollit ha estat el Girona - Barça i, en la seva decisió, segons fonts federatives, també hi té a veure que el govern espanyol no veu bé la disputa d’aquest partit als Estats Units per la possibilitat que es converteixi en una reivindicació política.

Documentació

En la carta en què Rubiales explica a Tebas que no donarà el seu permís perquè el Girona - Barça es jugui als Estats Units, el president de la federació demana una sèrie de documents que l’ajudin a saber com és el contracte signat entre La Liga i l’empresa Relevent pel qual s’hauria de disputar, com a mínim, un partit de primera divisió als Estats Units les pròximes quinze temporades. “Demana documentació que aclareixi l’acord signat, del qual es desconeixen les obligacions assumides i si existeix el consentiment dels Estats Units, així com dels actors i clubs implicats en la competició”, diu la carta, que informa a La Liga que ha demanat tant a la UEFA com a la FIFA “les possibles implicacions que podria tenir autoritzar el partit, a més de possibles desequilibris que es poguessin crear en altres territoris, i si està en consonància amb les línies estratègiques d’aquests dos organismes”.

La federació espanyola vol conèixer tots els detalls de l’acord per saber “si hi ha ingressos complementaris per als clubs i si aquests suposen un tracte de favor econòmic davant la resta de clubs, així com si l’acord té l’autorització de la resta de clubs i la conformitat dels futbolistes”.

La carta també dona com una raó per a no autoritzar el partit, que la igualtat de la competició en pot resultar alterada. “El canvi de lloc del partit pot afectar tant els drets dels abonats com els drets de televisió, i pot modificar les normes de la competició i les condicions d’igualtat. La resta d’equips poden resultar afavorits o perjudicats per aquesta circumstància”, diu.

Tebas i els clubs

Tebas va reaccionar a la carta de Rubiales: no descarta el partit, i encara ahir es mostrava optimista, tot i admetre que des de la federació espanyola no estan posant les coses fàcils. “La federació no està dient que no, el que està fent és demanar documentació per resoldre en dret. Encara soc optimista. Una cosa és que a Rubiales no li agradi que es jugui el partit als Estats Units i una altra, que prengui una decisió ajustant-se a dret, amb el president d’haver portat un partit a Tànger”, va dir el president de La Liga. “No n’hi ha prou amb un no. Treballarem perquè ens empari el dret, perquè tenim raó. El partit continua endavant i treballem amb el Girona amb el tema de les entrades. És un tema estratègic per a la competició, i amb els presidents del Girona i el Barça ja hem demanat a Rubiales veure’ns cara a cara”, va afegir Tebas.

No hi va haver reacció oficial ni del Barça ni del Girona, però des dels clubs seguien el camí de Tebas. Encara són optimistes amb la disputa del partit. Des del Barça el troben un benefici per a la seva imatge de marca. “Estem d’acord sempre que hi hagi harmonia entre les parts”, diuen.

RUBIALES

“El partit pot modificar les normes de la lliga i les condicions d’igualtat”

TEBAS

“El que han fet és demanar informació. I no en tindrem prou amb un no”

El Real Madrid, contrari al partit

Ja ho va dir públicament Julen Lopetegui, entrenador del Real Madrid, i Florentino Pérez, president del club, ho ha corroborat als seus socis en trobades anteriors a l’assemblea de compromissaris. El Real Madrid és contrari a que el partit entre el Girona i el Barça es jugui a Miami perquè creuen que es desvirtua la competició. Segons el Real Madrid, l’equip d’Ernesto Valverde tindrà més fàcil aconseguir la victòria contra el Girona si el partit es juga als Estats Units que si es juga a Montilivi, un camp complicat, on els blancs ja han guanyat aquesta temporada, però en el qual van perdre en la passada.

Florentino Pérez s’ha posat aquesta vegada a favor de Luis Rubiales i la federació, tot i no tenir una bona relació amb el president de la federació després del cas Lopetegui. El president del Real Madrid ha fet saber a Rubiales la seva disconformitat amb la disputa d’aquest partit a Miami, així com amb l’acord signat entre La Liga i Relevent.

1.300 socis del Girona, amb entrada gratis

Va acabar ahir el termini que tenien els socis del Girona per demanar entrades gratuïtes per al partit de demà al Camp Nou. El club gironí disposava de 5.000 entrades, que va posar a disposició dels seus abonats de manera gratuïta com a compensació perquè el Girona - Barça de la segona volta es disputi a Miami. Finalment, han estat 1.300 els socis del Girona que han demanat la localitat per ser demà al Camp Nou. L’opció oferta pel club era tenir una entrada gratis per al partit i una rebaixa del 20% de l’abonament. Segons les enquestes, tenen més èxits altres opcions, com anar a Miami o un descompte del 40% del carnet.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)