Barça

Abonats al tres

Ple de victòries. El Barça aspira contra el Girona a sumar el 15 de 15. En les grans lligues europees, el Chelsea, el Liverpool, el PSG, el PSV, la Juve i el Bayern tampoc han cedit punts

El Barça de Valverde ha començat la temporada amb la mateixa força que el curs passat. Ho ha guanyat absolutament tot fins ara. En la lliga espanyola, el Barça és l’únic equip que compta tots els seus partits per victòries. Triomf contra l’Alavés en el debut (3-0), victòries sofertes al José Zorrilla (0-1) i Anoeta (1-2), i golejada a casa contra l’Osca (8-2). Dotze punts de 12 de possibles. Ni tan sols el Madrid de Lopetegui ha pogut seguir aquest ritme després de l’últim empat dels blancs a San Mamés (1-1).

El Barça és líder en solitari de la lliga i és també líder del seu grup de la Champions després de la golejada d’aquest dimarts al Camp Nou contra el PSV (4-0). A aquest dolç inici, s’hi ha d’afegir la supercopa d’Espanya guanyada contra el Sevilla a Tànger, un títol que la temporada passada va escapar-se-li contra el Madrid de Zidane. Allò és aigua passada. Aquest curs, per ara, cap taca en l’expedient.

Fa un any el Barça ja va ser capaç de sumar 21 punts de 21 de possibles en les primeres set jornades del campionat (Betis, Alavés, Espanyol, Getafe, Eibar, Girona i Las Palmas), fins a l’empat al Wanda contra l’Atlético (1-1). Demà contra el Girona, el vigent campió aspira a sumar el 15 de 15, un objectiu que en les grans lligues europees ja han assolit el Chelsea, el Liverpool, el PSG i precisament l’últim rival del Barça en la Champions, el PSV. Aquests quatre equips són els únics que no han cedit ni un sol punt en les cinc primeres jornades.

El Chelsea de Sarri i el Liverpool de Klopp governen la Premier amb un ple de victòries. Tots dos, a més, van solucionar aquesta setmana amb triomf els seus compromisos europeus. El Chelsea va superar el PAOK (0-1) i el Liverpool va vèncer a Anfield contra el PSG (3-2). Ni el City de Guardiola (empat contra el Wolverhampton, 1-1) ni el Watford de Deulofeu (derrota contra l’United, 1-2) no han pogut fer el ple al 15.

Sí que l’ha fet el PSG de Neymar, Mbappé i Cavani en la Ligue 1 i el PSV de Van Bommel en l’Eredivisie. Tots dos lideren en solitari la lliga francesa i la lliga holandesa, per bé que aquesta setmana tots dos han conegut la derrota en la Champions. El PSG va perdre a Liverpool i el PSV en la visita al Camp Nou. En la Ligue 1, el Marsella, el Lilla i el Tolosa ja han deixat escapar ni més ni menys que cinc punts, i a Holanda, l’Ajax va cedir un empat contra l’Heracles (1-1).

La Juve de Cristiano i el Bayern de Munic també han guanyat tots els seus partits de lliga i també s’han estrenat amb premi en la Champions. La Juventus suma 12 punts de 12 i els bavaresos, 9 de 9. El Bayern defensa avui al camp del Schalke 04 la seva condició d’invicte i la Juve aspira demà al mateix objectiu que el Barça. Una victòria contra el Girona al Camp Nou i una victòria de la Juve al camp del Frosinone situarien tots dos equips amb 15 punts i entrarien al club del Chelsea, el Liverpool, el PSG i el PSV.

En la lliga portuguesa cap equip ha fet ple. El Benfica, el Braga i l’Sporting de Portugal han cedit tots ells un empat en les quatre primeres jornades del campionat, i el Porto i el Marítimo han concedit una derrota.

EUROPA CASTIGA

El PSG i el PSV, invictes en les seves lligues, han perdut en el debut europeu

PORTUGAL

De les grans lligues, la portuguesa és l’única on cap equip ha fet ple
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)