Barça

Lenglet, el gran damnificat de les rotacions de Valverde

Expulsió polèmica. La vermella directa mostrada per Gil Manzano al francès després de consultar l’acció al VAR esguerra la seva primera titularitat a la lliga

Ja va comentar Ernesto Valverde que quan el calendari s’accelerés apareixerien cares noves a l’onze inicial. Ahir va arribar el moment. El tècnic va introduir quatre canvis respecte a l’equip de referència: Lenglet, Semedo, Arthur i Arturo Vidal. A l’hora de fer balanç, qui més malparat va sortir va ser, sens dubte, Lenglet, castigat amb la polèmica expulsió (34’) després que el col·legiat Gil Manzano –molt xiulat pel públic del Camp Nou– revisés al videoarbitratge (VAR) l’acció amb Pere Pons. La cara d’incomprensió del defensa francès, que fins ahir només havia vist una targeta vermella directa quan jugava en el Nancy (2015/16), va ser una de les imatges de la nit. Fins llavors, acompanyat per Gerard Piqué a l’eix de la defensa, va exhibir solidesa a l’hora d’ajudar a contenir la velocitat de Portu, així com les aparicions a l’espai de Stuani.

L’expulsió de Lenglet, a qui li podria caure més d’un partit si el comitè de competició acredita l’acció com una agressió, va condicionar la planificació de Valverde, obligant-lo a fer entrar Umtiti. El segon gol del Girona va acabar d’impulsar l’entrada de Rakitic i Coutinho en substitució d’Arturo Vidal i Arthur. Dels dos reforços d’aquest estiu qui millors sensacions va deixar ahir sobre la gespa va ser Vidal, que va donar l’assistència perquè Messi obrís el marcador al minut 19. Més enllà d’aquesta acció, en què va demostrar bon toc de pilota per guanyar la posició al seu defensor i veure la incorporació del 10 blaugrana, el xilè va mostrar ofici a l’hora d’ajudar a mantenir el partit sota control.

Si bé Arthur també va mostrar ganes per intervenir i donar criteri al joc, l’actuació del brasiler va ser més tímida del que s’esperava. De fet, l’aparició per primera vegada del jove migcampista brasiler a l’onze titular del Barça va despertar moltes expectatives a uns seguidors amb ganes de veure de què és capaç. Ahir va demostrar que té més camp per recórrer.

ARTURO VIDAL

L’assistència a Messi en el primer gol va destacar en una actuació consistent
El brasiler, amb un joc més aviat contingut, va ajudar a mantenir el control
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)