Barça

Piqué ja és el segon defensa blaugrana més golejador

Històric. El central ha marcat 42 dianes amb el Barça, les mateixes que Alexanko, tot i que Koeman continua lluny (90)

Gerard Piqué gaudeix defensant, però també sumant-se a l’atac sempre que pot, per sentir les sensacions del màxim goig del futbol, les de marcar un gol. I així, a poc a poc, el central català ha anat sumant dianes fins a enfilar-se fins a les 42 com a blaugrana, fet que el converteix, empatat amb Alexanko, en el segon defensa blaugrana més golejador de la història, només superat per Ronald Koeman, que amb les seves faltes màgiques i la seva infal·libilitat des del punt de penal va deixar el rècord en uns inabastables 90 gols. Piqué, de fet, ha vist porteria en les onze temporades en què ha jugat amb el primer equip del Barça, cosa que certifica la seva excel·lent relació amb les xarxes rivals. Per competicions, el central català ha marcat 24 gols en la lliga –Koeman, 67, i Alexanko, 27–, nou en la Champions –en què és el defensa blaugrana més golejador–, sis en la copa del Rei i un en la supercopa d’Espanya.

En la història, doncs, queden ja gols com el que va significar el 2-6 al Santiago Bernabéu, el que va fer a l’Espanyol en la tornada dels quarts de final de la copa del 2009 (3-2), l’1-0 contra l’Inter de Milà que va deixar el Barça a les portes de disputar la final de la Champions del 2010, la diana que el central va fer al Madrigal, el 2011, per acostar l’equip a la tercera lliga seguida, o el que va fer la temporada passada al camp de l’Espanyol (1-1), per evitar en els darrers minuts del derbi la primera derrota del Barça en la competició de la regularitat.

Noms il·lustres

Darrere de Gerard Piqué sorgeixen jugadors importantíssims en la història del Barça, com van ser Migueli, autor de 28 gols com a blaugrana; Gallego (22), Dani Alves (21), Benítez (21) o Carles Puyol (19). En aquesta distingida llista també podrien aparèixer noms com els de Seguer (45) Rifé II (36) o Gensana (25), tot i que els seus casos són diferents, ja que bona part dels seus gols van arribar quan eren migcampistes.

Koeman 90 gols
Piqué 42 gols
Alexanko 42 gols
Migueli 28 gols
Gallego 22 gols
Dani Alves 21 gols
Benítez 21 gols
Puyol 19 gols
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)