Barça

Modric posa fi al regnat de Messi i Cristiano Ronaldo

Premis. El croat guanya el premi The Best de la FIFA. Ni l’argentí, que forma part del millor onze i estava nominat al millor gol, ni el portuguès van assistir a la gala de Londres

Luca Modric, després de guanyar la Champions amb el Real Madrid i arribar amb Croàcia fins a la final del mundial, ha aconseguit posar fi a l’hegemonia de Leo Messi i Cristiano Ronaldo pel que fa als títols individuals. El jugador blanc va guanyar el trofeu The Best, que atorga la FIFA. Modric es va imposar a Cristiano Ronaldo i Mohamed Salah, els altres dos finalistes d’un premi que s’atorga després de la votació dels seleccionadors i capitans de seleccions. Cristiano Ronaldo, que sabia que el guanyador seria el seu excompany Modric, no va anar a la gala, que es va fer a Londres. Tampoc hi va anar Messi. El blaugrana, que forma part de l’onze ideal i estava nominat al premi Puskas al millor gol, tenia previst anar-hi, però es va excusar ahir mateix per uns problemes familiars. El premi al millor gol, va ser per a Salah per una diana que va anotar amb el Liverpool contra l’Everton.

Pel que fa al millor entrenador, el guanyador va ser Didier Deschamps, després de ser campió del món a França. Els altres dos finalistes eren el seleccionador croat, Zlatko Dalic, i Zinedine Zidane.

I si Modric i Deschamps van ser escollits millors jugador i entrenador, la brasilera Marta va ser escollida millor jugadora del 2018, i el trofeu al millor entrenador de futbol femení va ser per a Reynald Pedros, tècnic del Lió, campió d’Europa.

Altres premis van ser els de Courtois (millor porter), els aficionats del Perú en el mundial, i Lennart Thy, premi Fair-Play. El jugador del Venlo no va jugar un partit contra el PSV per anar a donar sang a un aficionat amb leucèmia, en saber que era el donant ideal.

Millor jugador: Luka Modric Millor entrenador: Didier Deschamps Millor jugadora: Marta Entrenador femení: Reynald Pedros Millor porter: Thibaut Courtois Millor gol: Mohamed Salah Millor afició: Perú Fair Play: Lennart Thy

Messi, únic jugador del Barça en el millor onze

La gala The Best va servir també per donar els premis al millor onze FIFPRO, votat pels mateixos futbolistes. L’equip és bàsicament una barreja de futbolistes de la selecció francesa, campiona del món a Rússia, i del Real Madrid, campió de la lliga de campions per tercera temporada consecutiva. Els trofeus van ser entregats per Ronaldinho i Michael Ballack, i el millor equip és el format per: De Gea; Dani Alves, Varane, Sergio Ramos, Marcelo; Modric, N’Golo Kanté, Hazard; Messi, Cristiano Ronaldo i Mbappé. Crida l’atenció l’absència en aquest onze d’Antoine Griezmann, guanyador de l’Europa League amb l’Atlético de Madrid i del mundial amb França, i també la de Mohamed Salah, un dels tres finalistes del premi The Best. Neymar, com Griezmann, no va tenir cap protagonisme en la gala. Messi i Cristiano van ser els únics integrants de l’onze de l’any absents a Londres, per la qual cosa van rebre crítiques d’excompanys i entrenadors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)