Barça

Amb un avís n’hi ha prou

girar full

El Barça visita aquest vespre el Leganés (20 h) encara convalescent de la punxada contra el Girona, un empat inesperat que l’obliga a vèncer si no vol veure perillar el lideratge

Sergi Roberto, Umtiti, Rakitic i Coutinho, suplents diumenge, tenen molts números de tornar a l’onze, mentre que podrien descansar Dembélé i Suárez

Després de superar amb èxit l’escull d’Anoeta, el gran objectiu del Barça era arribar al primer Tormalet de la lliga, als duels seguits contra el València, el Sevilla i el Real Madrid, amb un ple de punts, atenent que el calendari que s’albirava en l’horitzó més immediat era teòricament assequible. Tot plegat, però, se’n va anar en orris diumenge, amb l’inesperat empat al Camp Nou contra el Girona (2-2), una punxada assumible, i encara més tenint en compte l’extraordinària situació que es va produir amb l’expulsió de Lenglet i les dues punyalades de Stuani, però que al mateix temps ha augmentat considerablement la importància del partit d’aquest vespre contra el Leganés (20h, beIN LaLiga), el cuer de la classificació, ja que una segona ensopegada, i consecutiva, sí que faria disparar algunes alarmes, i en un moment en què sembla que les aigües entorn al bagatge esportiu de l’equip blaugrana estan força calmades.

Ernesto Valverde, doncs, està davant la difícil tessitura de mantenir inamovible el seu pla de rotar l’equip abans de la tempesta o, per contra, d’apostar per un onze més titular del previst que augmenti les possibilitats de tornar de Leganés amb els tres punts al sarró, tal com va intentar fer, sense èxit, en la segona part de l’enfrontament contra el Girona, en què va revertir tots els canvis introduïts en la pissarra inicial. Amb Sergi Roberto, Umtiti, Rakitic i Coutinho ja descansats –el reusenc no va jugar contra el Girona i els altres tres van entrar en la segona meitat– amb Leo Messi com a fix i amb Piqué condicionat per l’expulsió de Lenglet, ara per ara els titulars més carregats de minuts, i també els que tenen menys alternatives en la plantilla blaugrana, són Jordi Alba i Luis Suárez. El primer, amb el jove Miranda fora de la convocatòria, difícilment es quedarà a la banqueta, ja que l’altra opció seria Thomas Vermaelen, que encara no ha debutat aquesta temporada, a banda que seria un risc enorme posar el belga en el lateral, i amb El Zhar com a rival principal a aturar. També sembla improbable que descansi Suárez, que cada vegada està més entonat, tot i que en el cas del davanter uruguaià Valverde té l’opció de situar Munir en la punta de l’atac.

Més factible sembla la suplència de Dembélé, a canvi de Coutinho, el que donaria entrada a un tercer migcampista, al costat de Sergio Busquets i de Rakitic, amb Arturo Vidal com a principal candidat, després que Rafinha quedés ahir fora de la convocatòria. El jugador que sí que va entrar en la llista és Malcom, ja amb l’alta mèdica, i que d’aquesta manera podria tenir avui minuts per anar agafant ritme.

Rival molt necessitat

Enfront, el Barça tindrà el Leganés, el cuer de la classificació, un equip que travessa un moment delicadíssim, amb un únic punt sumat de 15 possibles i amb Mauricio Pellegrino sense acabar de trobar un onze més o menys fix. A més, Guido Carrillo, el seu davanter titular, va haver d’abandonar ahir l’entrenament per unes molèsties, cosa que encara podria complicar més les coses.

Amb Cuéllar indiscutible sota els tres pals –tot i les insistències de part de l’entorn perquè jugui el madridista Lunin– i amb Bustinza i Siovas en l’eix defensiu, els primers dubtes sorgeixen en els dos laterals, ja que Pellegrino va alternant Juanfran i Nyon en el dret i Jonathan Silva i Raúl García en l’esquerre. I una situació semblant es dona al centre del camp, on els únics que semblen segurs són Rubén Pérez i El Zhar. Gumbau i Vesga es disputen el lloc disponible en el doble pivot dels pepineros, mentre que Rolán, que travessa un bon moment, sembla haver-se guanyat el lloc en la banda esquerra. I al davant, amb Guido Carrillo en observació per les molèsties d’ahir, falta per veure si Mauricio Pellegrino aposta per acompanyar-lo amb Eraso –un fix que ni tan sols va viatjar a Eibar en la darrera jornada–, En-Nesyri o Michael Santos. I és que ja diuen que l’ase magre sempre està plena de mosques. El Barça, però, faria bé de no refiar-se aquest vespre d’un rival aparentment tocat, ja que el risc d’entrar en una dimensió de dubtes que fins fa ben poc ningú es plantejava és tan gran que millor no badar. Amb un avís ja n’hi ha prou.

NOVETAT

Malcom, ja amb l’alta, torna a la convocatòria i podria jugar alguns minuts

MOLTS DUBTES

El Leganés només té un punt i Pellegrino encara no ha trobat un onze tipus

Pellegrino: “Hem d’agredir el Barça futbolísticament”

El Leganés ha començat el curs molt malament, una delicada situació que Mauricio Pellegrino ni amaga ni minimitza, però que en cap cas considera dramàtica, sobretot perquè creu que els jugadors estan mentalitzats. “A ningú li agrada tenir només un punt, però hi ha temps i veig l’equip molt fort. El partit contra el Barça ens ha de servir per aprendre i per créixer”, va afirmar ahir Pellegrino, que, tot i el potencial ofensiu dels blaugrana, va recordar que el Leganés no ha de canviar la seva manera de jugar. “El Barça t’obliga a fer-ho bé en tots els nivells, i les nostres opcions ofensives es basaran a tenir la pilota el màxim de temps possible. Els hem d’agredir futbolísticament.” I, és clar, l’argentí no es va estar de lloar la figura de Messi, un jugador al qual admira. “És el millor del món, sobretot per l’alt nivell que està mantenint en tants anys seguits. El que més admiro d’ell és la seva mentalitat.”

Competició no accepta les al·legacions per Lenglet

Clément Lenglet no podrà jugar definitivament el partit d’aquest vespre contra el Leganés després que ahir a la tarda el comitè de competició de la RFEF no acceptés les al·legacions presentades pel Barça per l’expulsió del central francès en el partit de diumenge contra el Girona. Lenglet, doncs, va ser sancionat amb un partit, per, segons l’acta redacta per Gil Manzano, “donar un cop de colze a la cara d’un adversari amb la pilota a distància de ser jugada”, una acció que el col·legiat extremeny no va veure en una primera instància, però que va analitzar per consell del VAR. La baixa de Lenglet evitarà que Valverde li pugui donar més rodatge de cara al partit contra el Tottenham corresponent a la segona jornada de la lligueta de la Champions, un duel que no podrà disputar Umtiti, també per sanció, després que el francès fos expulsat en l’enfrontament contra el PSV.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)