Barça

No se’n perd ni una

Intocable. Tot i estar lluny de la seva millor versió, Piqué és l’únic blaugrana, amb Ter Stegen, que ha estat titular en tots els partits i ha disputat tots els minuts del curs

Gerard Piqué no travessa el seu millor moment i ha tingut algunes actuacions en el que va de temporada més aviat per oblidar, però continua sent, un any més, una peça insubstituïble en el Barça. És l’únic blaugrana de fet, juntament amb Ter Stegen, que ha estat titular en tots els partits disputats aquest curs –supercopa d’Espanya, els dos de Champions i les set jornades de lliga–, en els que a més, no s’ha perdut ni un minut, disputant els 990 possibles entre totes les competicions. Fins dimecres a Wembley, on Piqué va oferir una versió molt millorada respecte la dels enfrontaments anteriors, també Dembélé havia jugat tots els partits d’inici. El francès però, no només no va ser titular a Londres sinó que tan sols va disputar ni un minut. Altres titulars fixos, com Busquets, Rakitic, Coutinho, Messi o Suárez ja havien entrat en les rotacions en anteriors partits.

La baixa indefinida d’Umtiti i la poca confiança de Valverde en Vermaelen –al belga només se l’ha vist a Butarque com a lateral i en el temps afegit a Wembley–, fan que Piqué, que des d’aquest curs és el tercer capità de l’equip i també l’únic central dretà de la plantilla, vegi encara més reforçada la seva condició de titular indiscutible, ara mateix al costat d’un nouvingut, com Clément Lenglet. Avui a Mestalla, i per tercer partit seguit, tornaran a ser la parella escollida pel tècnic blaugrana a l’eix de la defensa en tota una altra prova de foc. En aquest sentit, el Txingurri va reconèixer ahir que sense Umtiti és més difícil que el central català descansi, tot i que va assegurar que tard o d’hora també li arribarà el torn: “Fins ara no ha parat, és veritat però tenim la possibilitat també de jugar amb dos centrals esquerrans o endarrerir algun jugador. Ja ho valorarem però segur que haurà de descansar”.

Segona aturada del curs

La decisió de Piqué de donar per acabada la seva etapa amb la selecció espanyola està fent que aquesta temporada estigui tenint molt menys desgast que en les anteriors, cosa que fa que de moment, Valverde no tingui necessitat d’incloure’l en les rotacions. Un cop disputat el duel d’aquesta nit a Mestalla, no haurà de tornar a jugar fins el 20 d’octubre, a casa contra el Sevilla.

ERNESTO VALVERDE

Poden jugar dos centrals esquerrans o també endarrerir algú. Ja ho valorarem però segur que haurà de descansar

LA XIFRA

990
Minuts
jugats en aquest inici de temporada. Tots els possibles, com també Ter Stegen.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)