Barça

Que no sigui flor d’un dia

El Barça, amb l’exhibició de Wembley encara ben present, visita el València (20.45h, Movistar Partidazo) amb l’objectiu de trencar la ratxa de tres jornades de lliga sense guanyar

Ernesto Valverde afronta el partit amb les baixes de Sergi Roberto i d’Umtiti i amb els dubtes de Sergio Busquets i de Luis Suárez, que tot i viatjar arrosseguen molèsties

En el futbol d’elit es pot passar de la desesperació a l’eufòria màxima en només 90 minuts. I és precisament en aquest carrusel d’emocions on es troba ara mateix el barcelonisme, que després de tres jornades de lliga molt decebedores, en què l’equip de Valverde només ha estat capaç de sumar dos punts de nou possibles, des de dimecres, amb l’exhibició del Barça contra el Tottenham, es grata els ulls, mirant de desxifrar si les tres punxades seguides en el campionat de la regularitat van ser només tres sotracs units en el temps o si, per contra, aquest Barça juga a dues velocitats, depenent de si la pilota té o no unes estrelles estampades. I la millor prova per mirar d’aïllar la x es viurà aquesta nit, a Mestalla, un dels estadis de la lliga més hostils per als blaugrana, on l’espera un València que després d’un inici de temporada irregular es troba en fase d’efervescència (20.45h, Movistar Partidazo). El duel, a més, arriba tot just abans de la segona aturada pels partits de seleccions, el que provocarà que el que passi avui dictamini el regust que sentirà a la boca l’afició blaugrana les dues properes setmanes, i amb el primer gran Tourmalet de la temporada en l’horitzó més immediat, amb els partits contra el Sevilla, l’Inter i el Madrid en només vuit dies. A més, tampoc cal oblidar que els blancs van caure ahir contra l’Alavés, el que obre l’opció perquè el Barça es torni a allunyar dels de Lopetegui en la taula.

Els arguments perquè el Barça salti aquesta nit a la gespa de Mestalla amb l’esperit de Wembley, doncs, són moltíssims, i importants, motiu pel qual s’espera que Ernesto Valverde deixi de banda les rotacions de les darreres jornades de lliga i aposti per l’onze de gala, només realitzant els canvis obligats per les baixes. Com en el duel contra el Tottenham, Semedo substituirà a Sergi Roberto en el lateral dret i Lenglet a Umtiti en la posició de central esquerre, mentre que falta per veure com evolucionen físicament Sergio Busquets i Luis Suárez, que tot i entrar finalment en la convocatòria –de 19 jugadors– arriben a Mestalla amb molèsties físiques. Si el migcampista vallesà no arriba a temps, la seva posició l’ocuparà Rakitic, amb Arturo Vidal en la posició del croat i amb Arthur, que dimecres va mostrar la seva qualitat, en l’altre interior. Si Busquets acaba jugant, el més probable és que Valverde aposti pel centre del camp de Wembley, tot i que tampoc es pot descartar que Arturo Vidal jugui en detriment d’Arthur, per afegir múscul en la medul·lar. Menys complicacions té la possible baixa de Luis Suárez, ja que amb Messi i Coutinho com a fixes, la lògica diu que la punta de l’atac serà per a Munir, que contra l’Athletic ja va demostrar el seu olfacte golejador.

Punt d’enlairament

Així com el Barça afronta el duel d’aquesta nit com una excel·lent oportunitat per tornar al núvol en el qual es va instal·lar en l’inici del curs, el València s’el planeja com el moment d’enlairar-se definitivament, després d’una començament de temporada decebedor. Els de Marcelino, de fet, encara no han guanyat a Mestalla i es troben més aprop de la zona de descens que de la 4a posició que dona accés a la Champions. A poc a poc, però, el València s’ha anat traient la son de les orelles, i en només una setmana s’ha endut els tres punts d’Anoeta (0-1) i ha assolit un meritori empat a Old Trafford (0-0), i mostrant una imatge cada cop més semblant a la que el curs passat va sorprendre tothom. És per això que no s’espera que Marcelino introdueixi gaires canvis, amb els únics dubtes de si el migcampista esquerre serà Coquelin o Carlos Soler i de si l’acompanyant de Rodrigo en la punta de l’atac serà Batshuayi –per fixar el centrals–o Kevin Gameiro –per aprofitar els espais–. La resta de l’equip, si no es produeix cap sorpresa inesperada, el formaran Neto sota els tres pals; Piccini, Garay, Gabriel Paulista i Gayà en la línia defensiva; Parejo i Kondogbia en la sala de màquines; Guedes en l’extrem dret i Rodrigo com a jugador més avançat.

REPETEIXEN

Semedo tornarà a ser el lateral dret i Lenglet, la parella de Piqué en l’eix defensiu

AL·LICIENT EXTRA

El Barça té l’opció d’allunyar-se del Madrid, que ahir va perdre contra l’Alavés (1-0)

SEMPRE DIFÍCIL

El València encara no ha guanyat a Mestalla, però arriba al duel en un bon moment

Mestalla, un estadi cada vegada menys temible

Històricament, Mestalla ha estat un dels desplaçaments més complicats per al Barcelona, ja que a València sempre l’espera un rival molt motivat, de gran nivell i amb una afició especialment hostil. Aquesta tendència, però, s’ha anat capgirant en les darreres temporades, fins el punt que el Barça encadena ja onze visites de lliga sense caure derrotat a Mestalla, a les quals cal afegir la de la tornada de les semifinals del curs passat (0-2) i la de fa tres anys (1-1), en què els blaugrana van assolir els bitllets per a les respectives finals. El problema, però, és que en sis dels onze darrers precedents de lliga el Barça va tornar a casa amb només un punt al sarró, en no passar de l’empat, una dinàmica que els blaugrana hauran de canviar aquesta nit per evitar marxar a la segona aturada de seleccions del curs amb quatre jornades de lliga seguides sense poder vèncer.

Marcelino: “Espero el Barça del dia del Tottenham”

Marcelino García Toral no s’en refia del Barça, que malgrat el triomf de dimecres arriba a Mestalla després d’encadenar tres jornades de lliga sense vèncer. “M’espero el Barça del dia del Tottenham. Potser en els partits anteriors no va estar col·lectivament tan bé, però a l’Athletic i al Girona els va poder guanyar”, va recordar el tècnic, que després d’un inici de curs decebedor sembla que ha guanyat oxigen amb el triomf a Anoeta i l’empat a Old Trafford. “L’equip ha anat creixent i encara té marge de millora. El cert, però, és que jo mai he vist els meus jugadors tan malament, no he vist un València ni apàtic ni vulnerable”. I és clar, Marcelino també va tenir unes paraules per a Messi, que arriba a Mestalla després de signar una exhibició a Wembley. “Coneixem perfectament el potencial de Messi. Intentarem que entri en joc el mínim possible. Dins de l’àrea és determinant”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)